Visa gymnasium.se som: Mobil

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 122,5
    (Lägsta: 80) * statistik från 2017

Om utbildningen

Fastighet på Carl Wahren Gymnasium

Läs Fastighet på Carl Wahren Gymnasium

VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet ger kunskaper om uppbyggnad och funktion i energitekniska anläggningar, service, drift och underhåll, teknisk dokumentation, samt kommunikation med beställare, entreprenörer, boende och kunder.

Exempel på yrken:

  • Fastighetsskötare
  • Fastighetsvärd
  • Fastighetstekniker

Utbildningen på VVS- och fastighetsprogrammet

VVS- och fastighetsprogrammet är inriktat mot service, underhåll och installation av energitekniska anläggningar och system i fastigheter. Fokus ligger också på mötet med andra människor i yrket.

Branscherna är överens och VVS- och fastighetsprogrammet är ett väl avgränsat och sammanhållet yrkesprogram.

Utbildningen är i första hand inriktad mot ett yrke och när du går ut från programmet bör du vara anställningsbar inom yrkesområdet. För vissa kan det dock vara en bit kvar innan man står med båda fötterna i sitt valda yrke. Bilden ser lite olika ut beroende på yrkesutgång. Inom de VVS-tekniska yrkena återstår till exempel ytterligare lärlingstid innan du blir licensierad VVS-montör, medan denna slags "färdigutbildning" inte förekommer inom fastighetstekniska yrkesutgångarna.

Precis som på andra yrkesprogram kommer det sannolikt att finnas möjligheter för dig från programmet att vidareutbilda dig, till exempel kan yrkeshögskola vara en möjlighet. På VVS-sidan går det även att senare läsa vidare till VVS-ingenjör. Inom fastighetsbranschen finns det också mer kvalificerade yrken att gå vidare till. Det kan då vara fråga om ökat ekonomiskt ansvar som till exempel fastighetsförvaltare.

Carl Wahren Gymnasium är branschrekommenderad och har licensierad säker-vatten utbildare

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Carl Wahren Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Norrtälje. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
E-post: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren gymnasium

På Carl Wahren Gymnasium i Hallstavik finns ett dussintal olika program med olika inriktningar. Skolan har specialiserat sig på APL och alla yrkesprogram erbjuds som lärlingsutbildningar. Det innebär att du gör halva din studietid på ett företag, i så kallat...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.