Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Lindholmens tekniska gymnasium
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 140 (.)
VVS- och fastighetsprogrammet
  • Antagningspoäng: 97,5
    (medelvärde: 187,0) * statistik från 2019/20

Film

Linnea berättar mer om Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg, och om hur det är att plugga på VVS- och fastighetsprogrammet!

Om utbildningen

VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet på Lindholmens tekniska gymnasium

På Lindholmens tekniska gymnasium i Göteborg kan du läsa VVS- och fastighetsprogrammet med inriktning Fastighet. Det här är en utbildning som utformats av skolan i samarbete med företag i fastighetsbranschen och innehåller många praktiska delar där du som elev gör praktik på fastighetsföretag.

Man arbetar idag med att ta fram ett traineekoncept där eleven kan gå direkt från genomförd utbildning på Lindholmens tekniska gymnasiums VVS- och fastighetsprograms Fastighetsinriktning till traineeanställning med avtalsenlig lön hos något av de medverkande fastighetsföretagen.

Arbetet som fastighetstekniker

Utbildningen på inriktningen Fastighet kan leda till jobb som fastighetstekniker. Detta är ett yrke där man sköter och reparerar fastigheters tekniska utrustning såsom vvs, värme och ventilation, styr- och regler, el-, larmelektronik och motorstyrnings- utrustningar. Som fastighetstekniker har man oftast ett helhetsansvar för fastigheten och man ansvarar för att de tekniska systemen ska fungera, underhållas, samverka samtidigt som man tar hänsyn till miljö och energiförbrukning.

Att jobba som fastighetsvärd

Ett annat yrke inom fastighetsbranschen är fastighetsvärd. Som fastighetsvärd är man fastighetsägarens ansikte utåt och förväntas ge god service och tillgodose hyresgästernas behov så att de känner sig nöjda och trygga i sin arbets- och boendemiljö. I arbetsrollen kan också ingå budgetansvar för ett eget område.

Fastighetsvärdens arbete är flexibelt och rörligt där eget ansvarstagande och såväl fysiskt arbete som tänkande ingår. Exempel på vanliga arbetsuppgifter är visningar och besiktningar av lägenheter och lokaler samt tillhörande administrativa uppgifter.

Fastighetsskötare - för dig som vill jobba i utomhusmiljö

Efter att ha läst inriktningen Fastighet på VVS- och fastighetsprogrammet (VF) kan du också söka arbete som fastighetsskötare. Denna yrkesroll passar dig som vill arbeta både med händer och huvud och handlar om att sköta, reparera och underhålla fastigheternas utomhusmiljöer. Till utomhusmiljöer räknas bland annat lekplatser, gräsmattor och fasader. I arbetsuppgifterna för en fastighetsskötare ingår bland annat att sköta grönområden, och att underhålla lekplatser, måla fasader och att se till att gemensamma utomhusytor är säkra och underhållna.

På Lindholmens tekniska gymnasiums VVS- och fastighetsprogram, inriktning Fastighet får du lära dig om skötsel av yttre miljöer och om maskiner. Fastighetsvärden fyller en viktig social funktion i bostadsområdet och i vardagen ingår nära kontakt med hyresgästerna samt att agera länk mellan fastighetsföretaget och hyresgästerna.

Efter gymnasiet

Efter VVS- och fastighetsprogrammet, inriktning Fastighet på Lindholmens tekniska gymnasium kan du alltså söka dig till en rad yrken inom fastighetsbranschen. Det är en mångsidigt bransch som förändrats och numera ställer krav på dig och dina kommunikativa egenskaper samt ­kunskaper inom data och kundhantering.

Är du intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till VVS- och fastighetsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

VVS- och fastighetsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet

Som boende i samma kommun som Lindholmens tekniska gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet så kommer skolan att kontakta dig.

Lindholmens tekniska gymnasium

Lindholmens Tekniska Gymnasium

Välkommen till Lindholmens tekniska gymnasium!

Din Framtid börjar här!På Lindholmens tekniska gymnasium är vi helt fokuserade på teknik. Vi andas teknik, lever teknik. Lagom till höstterminen 2020 flyttar vi in i ett nytt specialbyggt hus på Lindholmen – ett riktigt tempel för dig som älskar...


Läs mer om Lindholmens tekniska gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lindholmens tekniska gymnasium

Diagonalen 6
417 56 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om VVS- och fastighetsprogrammet, Fastighet från Lindholmens tekniska gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lindholmens tekniska gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: