Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Filtrera efter
Estetiska programmet
Inriktning
Stockholms län
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 82 träffar
1
2
3
4
5
Annonser

Populära inriktningar

Platser inom Stockholms län

Reportage inom Estetiska programmet

Lär dig mer om Fryshusets Gymnasium i Stockholm

estetiska programmet stockholms län

Estetiska programmet - för den kreative

Är du en kreativ person som gillar att skapa, måla, spela musik, sjunga eller spela teater? På Estetiska programmet kan du läsa inriktningarna bild & formgivning, estetik & media, musik, dans och teater. Estetiska programmet är högskoleförberedande och förutom estetiska kurser kommer du även läsa samhällsvetenskapliga ämnen. Under din utbildning kommer du att få lära dig att skapa och tolka konst och kultur. Du kommer även få utveckla just din talang inom den inriktning du väljer.

Estetiska programmet i Stockholm

I Stockholms län finns det många olika skolor som erbjuder Estetiska programmet och det går att hitta alla olika inriktningar. I Stockholm finns det även en möjlighet att gå spetsutbildningar i bland annat musik, ljudproduktion, foto och animation. En spetsutbildning är mer profilerad mot ett specialområde än vanliga gymnasieprogram. Under utbildningen har eleverna kontakt med universitet och högskolor och har möjlighet att läsa kurser på universitetsnivå. Spetsutbildningarna är även riksrekryterande vilket betyder att du kan söka till dem oavsett var i Sverige du bor.

Kulturen i Stockholm

I Stockholm finns det mycket att göra inom kultur. Teater, musikal, konserter finns i mängder. Ofta går det även att hitta gratisevenemang på helgerna och det anordnas evenemang som kulturnatten.

Att söka till skolor i Stockholms län

Stockholms län består av flera olika kommuner och om du vill söka till en skola utanför din hemkommun får inte den specifika utbildningen du vill söka finnas i din hemkommun. Däremot finns det gymnasieskolor i Stockholms län som har riksintag och då du kan du söka till dem oavsett var i Sverige du bor. 

Här kan du se vilka skolor som har de olika inriktningarna i Stockholms län:

Estetiska programmet, Dans

Estetiska programmet, Teater

Estetiska programmet, Estetik & media

Estetiska programmet, Bild & formgivning

Estetiska programmet, Musik

Estetiska programmet, Spetsutbildningar

Källa: Skolverket, CSN