Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Stockholm, Täby
Antal elever: cirka 90 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 182,5
    (medelvärde: 269,7) * statistik från 2021
Estetiska programmet, Musik

Utbildningsinfo

MUSIK

På inriktningen Musik får du möjlighet att hitta ditt eget musikaliska uttryck, lära dig musikteori, jobba med musikproduktion samt musicera tillsammans med andra. Under alla tre åren får du individuell undervisning på ditt huvudinstrument/sång samt på ett biinstrument. Du får spela/sjunga i olika ensembler i olika genrer – t ex pop, rock, jazz, soul eller RnB. Undervisningen i gehörs- och musiklära ger dig en grund för fortsatta musikstudier.

Du får undervisning i ljudteknik där du får lära dig att arbeta med live-ljud och i studiomiljö. Vi jobbar med musikprogrammen Pro Tools och Logic, som är de mest använd inom professionell musikproduktion. Vi har en välutrustad inspelningsstudio som du får möjlighet att använda inom ramen för kursen. I kursen Estetisk kommunikation får du, tillsammans med andra, lära dig att kommunicera och uttrycka en idé/budskap genom musikutövande. Ensemble, Gehörs- och musiklära samt Instrument/Sång är kurser som pågår genom hela utbildningen och som fördjupas allt mer under studietiden.

På den stora scenen i Tibble teater får du många möjligheter att framträda inför publik i form av uppspel/konserter eller egna projekt. I årskurs tre genomför Musikeleverna sin slutkonsert, som är en påkostad show med massor av modern ljud- och ljusteknik.

På Tibbles Estetiska program undervisar lärare med stor branscherfarenhet och förståelse för estetikens inverkan på all inlärning. Som elev får du utveckla dina konstnärliga uttryck genom konserter, utställningar och föreställningar men du får också en bred teoretisk utbildning som öppnar upp för framtida studier inom många, skiftande områden.

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program. Programmet ger lika bred behörighet som det samhällsvetenskapliga programmet om du inom det individuella valet lägger till Matematik 2b.

Välkommen till Estetiska programmet på Tibble!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Tibble Gymnasium campus Täby, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information