Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Tibble Gymnasium campus Täby
Programinformation
Täby
Antal elever: 31 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 275,3
    (Lägsta: 227,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-28
Estetiska programmet, Musik

Utbildningsinfo

MUSIK

På inriktningen Musik får du möjlighet att hitta ditt eget musikaliska uttryck, lära dig musikteori, jobba med musikproduktion samt musicera tillsammans med andra. Under alla tre åren får du individuell undervisning på ditt huvudinstrument/sång samt på ett biinstrument. Du får spela/sjunga i olika ensembler i olika genrer – t ex pop, rock, jazz, soul eller RnB. Undervisningen i gehörs- och musiklära ger dig en grund för fortsatta musikstudier. 

Alla inriktningar på Tibble Estet arbetar efter en 3-stegsmodell: 

  • TEKNIK
  • FÖRDJUPNING
  • PROJEKT

Teknik

Under alla tre åren får du enskild undervisning på ditt huvudinstrument/sång samt på ett obligatoriskt biinstrument(piano eller sång). Du får även spela/sjunga i olika ensembler där du arbetar i olika genrer - t ex pop, rock, jazz, soul eller RnB. Du får även undervisning i gehörs- och musiklära som ger dig en god grund för fortsatta musikstudier.

Fördjupning

Du får undervisning i ljudteknik där du får lära dig att arbeta med live-ljud och i studiomiljö. Vi jobbar med musikprogrammen Pro Tools och Logic, som är de mest använd inom professionell musikproduktion. Vi har en välutrustad inspelningsstudio som du får möjlighet att använda inom ramen för kursen. I kursen Estetisk kommunikation får du, tillsammans med andra, lära dig att kommunicera och uttrycka en idé/budskap genom musikutövande. Ensemble, Gehörs- och musiklära samt Instrument/Sång är kurser som pågår genom hela utbildningen och som fördjupas allt mer under studietiden.

Projekt

På den stora scenen i Tibble teater får du många möjligheter att framträda inför publik i form av uppspel/konserter eller egna projekt. I årskurs tre genomför Musikeleverna sin slutkonsert, som är en påkostad show med massor av modern ljud- och ljusteknik.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Programfördjupning Musikal

Musikal

MUSIKAL

På programfördjupningen Musikal studerar du i huvudsak sång, teater och dans men även scenisk gestaltning och scenisk produktion. Sångundervisnigen sker både individuellt och i grupp.

Inom dansen arbetar vi med olika tekniker exempelvis jazz- och showdans, klassisk balett och modern dans.

24 år med professionella produktioner

Det är den årliga musikalproduktionen som främst gjort Tibbles Estetiska program känt och omtalat bland kulturintresserade i Norrort. 23 fullskaliga musikaler har satts upp på Tibble teater sedan 1995 och idag är det ett av Täbys absolut största årliga kulturevenemang. Avgångsklassen på Tibbles musikalinriktning utgör i första hand rollistan.

Musikalen är ett samarbete mellan flera inriktningar. Bild- och formeleverna gör scenografi, mask och kostym, musikalinriktningens elever medverkar som dansare och ibland sitter också någon elev på musikinriktningen i orkestern. Många av de stora, kända musikalerna har spelats av Tibble Estet under åren; RENT, Grease, Chess, Cats, Fame, Hairspray och Jesus Christ Superstar för att nämna några.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Tibble Gymnasium campus Täby söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Tibble Gymnasium campus Täby

Tibble gymnasium

Tibble Gymnasium Campus Täby – Kunskap genom engagemang och kompetens

På Tibble Gymnasium går ca 1600 elever. Storleken gör att du som elev träffar nya människor och får uppleva spännande möten. Samtidigt är skolan inte för stor, alla blir sedda. På Tibble arbetar hela trettio förstelärare. Förstelärarna arbetar för högkvalitativ...


Läs mer om Tibble Gymnasium campus Täby och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tibble Gymnasium campus Täby

Attundavägen 1
183 22 Täby

 Visa telefonnummer
www.tibble.nu

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Tibble Gymnasium campus Täby
Påminn mig om öppet hus
Jag vill besöka skolan som elev för en dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.