Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Snitz Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 28 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 209,2
    (Lägsta: 150) * statistik från 2017

Utbildningsinfo

Läs Estetik och media på Snitz gymnasium i StockholmPlugga Estetik och media på Snitz gymnasium i Stockholm!

Är du en kreativ person som vill jobba inom media? Då ska du plugga estetik och media på Snitz gymnasium. Det estetiska programmet är högskoleförberedande och efter gymnasiet kan du fördjupa dina kunskaper på högskola. På det estetiska programmet kommer du att få läsa programgemensamma ämnen som:

  • Estetisk kommunikation
  • Konstarterna och samhället

Du kommer även att få läsa specifika kurser för just din inriktning och får även välja mellan två profiler: Media - specialisering och Spelutveckling. 

Inriktning estetik och media

På inriktningen estetik och media kommer du att få lära dig att uttrycka dig i ljud och bild. Du kommer att få jobba mycket med digitala medier som verktyg för ditt skapande och lära dig att bild och ljudredigera i olika program. Du kommer att få läsa kurser som:

  • Digitalt skapande
  • Medieproduktion 1 & 2
  • Medier, samhälle & kommunikation

Profil Media - specialisering

Genom att välja profilen Media – specialisering får du kunskap om professionell film- och TV-produktion. Du lär dig om dramaturgi, bildberättande och redigering med digital teknik och får arbeta med flera olika typer av produktion: reklam, reportage, kortfilm, dokumentär och TV-program.
Du får även en bredfotoutbildning där du fördjupar dig inom digital bildbearbetning, bildkomposition och ljussättning i studio. Du får under studietiden fotografera inom flera olika genrer, exempelvis porträtt, dokumentär och konstnärligt foto.

Profil Spelutveckling

Var med om att skapa nya spännande världar, jobba tekniskt, kreativt och spruta ur dig idéer på profilen Spelutveckling. När du arbetar med spelutveckling som speldesigner är du med och skapar en helhet utifrån en idé. Detaljarbete är viktigt så att slutprodukten blir så komplett som möjligt. Beroende på vilket spår du vill ta varierar uppgifterna lite. Som grafiker får du vara med och tillverka och skapa den visuella biten av spelet med hjälp av 3D-modeller, texturer eller animation. Om du är programmerare jobbar du med programmeringsspråk för att ge liv och rörelse till spelet.

Efter gymnasiet

Efter studenten ifrån Snitz gymnasium kan du plugga vidare på högskola. Du kommer dessutom att ha en bred utbildning att stå på för att också söka annan högre utbildning inom mediasektorn som reklam, foto, journalism, film och tv.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som Snitz Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Utbildningen är högskoleförberedande.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Snitz Gymnasium

Snitz gymnasium

Har du svårt att fokusera, blir stressad av att sitta tillsammans med många andra i ett klassrum och vill bli sedd och bemött som den du är? Har du en neuropsykiatrisk funktionsbeskrivning, eller har av annan anledning behov av Snitz...


Läs mer om Snitz Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Snitz Gymnasium

Hagagatan 25 A
11329 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.snitz.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik & media, fyll i följande uppgifter: