Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Gymnasiet Johanneberg
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 90 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 187,5
    (medelvärde: 247,0) * statistik från 2022
Två elever och en dator

Om utbildningen

ES: DESIGN & MEDIA

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är programmet för dig som vill designa framtiden. På vårt program får du vara kreativ samtidigt som du får en bred teknisk kompetens. I projekt med externa uppdragsgivare får du arbeta med digital produktion från idé till leverans. Du lär dig att skapa i digitala miljöer och använda programvaror som Photoshop, After Effects och InDesign. Utbildningen är högskoleförberedande och du kan efter examen läsa vidare till yrken som UX-designer, visuell grafisk kommunikatör eller digital designer.

Fördjupning: Front End

Programfördjupningen Front End ger dig kunskap om hur mötet mellan teknik och människa kan göras så bra som möjligt. Med kunskaper inom både grafisk design (typografi, färg, form och UX) och programmering (HTML, CSS, javascript) kommer du att utforma framtidens digitala upplevelser. Detta gör du genom arbete med appar, webbsidor, digital media och VR/AR-miljöer. Du får också chansen att certifiera dig i ett eller flera av Adobes programvaror. Självklart kan du som vill välja att lägga till matematik 2 och 3 samt naturkunskap 2 för att få en ännu bredare behörighet.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Johanneberg

NTI Gymnasiet Johanneberg – en skola i världsklass

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, design och pedagogisk...


Läs mer om NTI Gymnasiet Johanneberg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Johanneberg

Origovägen 4
412 58 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner.

Matt

Skolan är bra, bra skolmiljö, bra lärare. Gillar skolan rikigt mycket

Sarah Elias

En skola som kan ge den bästa grunden och utgångspunkten till ännu mer avancerad nivå efter avslutningen på skolan. Skolan förbereder eleverna till vidare stuider på ett välgrundad och nyanserat sätt.

Bachir Janine

En fantastisk skola som ger en fantastiska möjligheter inför framtiden!

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,9)
Baseras på 11 recensioner.
Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer