Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 90 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 233,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är programmet för dig som vill designa framtiden. På vårt program får du vara kreativ samtidigt som du får en bred teknisk kompetens. I projekt med externa uppdragsgivare får du arbeta med digital produktion från idé till leverans. Du lär dig att skapa i digitala miljöer och använda programvaror som Photoshop, After Effects och InDesign. Utbildningen är högskoleförberedande och du kan efter examen läsa vidare till yrken som UX-designer, visuell grafisk kommunikatör eller digital designer.

Fördjupning: Front End

Programfördjupningen Front End ger dig kunskap om hur mötet mellan teknik och människa kan göras så bra som möjligt. Med kunskaper inom både grafisk design (typografi, färg, form och UX) och programmering (HTML, CSS, javascript) kommer du att utforma framtidens digitala upplevelser. Detta gör du genom arbete med appar, webbsidor, digital media och VR/AR-miljöer. Du får också chansen att certifiera dig i ett eller flera av Adobes programvaror. Självklart kan du som vill välja att lägga till matematik 2 och 3 samt naturkunskap 2 för att få en ännu bredare behörighet.

Fördjupning: Samhälle

Samhälle är för dig som vill bredda dig och har ett intresse för människor och kommunikation. Fördjupningen ger samma behörighet som samhällsprogrammet.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Göteborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Johanneberg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Johanneberg
Origovägen 4
412 58 Göteborg

NTI Gymnasiet Johanneberg – en skola i världsklass

Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Det har gjort NTI Gymnasiet Johanneberg (tidigare IT-Gymnasiet) till en av de mest sökta gymnasieskolorna i regionen. En skola som ligger i framkant när det kommer till teknik, design och pedagogisk...

Läs mer om NTI Gymnasiet Johanneberg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,9

Baseras på 11 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Matt
27 sep 2016
Rikigt bra skola!

Skolan är bra, bra skolmiljö, bra lärare. Gillar skolan rikigt mycket

5/5
Sarah Elias
08 jun 2016
Bästa designskolan någonsin

En skola som kan ge den bästa grunden och utgångspunkten till ännu mer avancerad nivå efter avslutningen på skolan. Skolan förbereder eleverna till vidare stuider på ett välgrun...

Visa hela
5/5
Bachir Janine
31 maj 2016
The key to success is IT-gymnasiet!

En fantastisk skola som ger en fantastiska möjligheter inför framtiden!

Sponsrad