Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Estetik och media

Ystad Gymnasium
Programinformation
Ystad
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 219,8) * statistik från 2019/20

Estetiska programmet, Estetik och media

Välj estetik och media på Ystad gymnasium

Estetik och media på Estetiska programmet 

Media är oändligt. Och ändå växer våra digitala medier för varje dag - ja, för varje minut. Därför finns estetiska programmet nu med två inriktningar: en mot musik och en mot estetik och media. Estetik och media varvar teori med praktiska uppgifter och är din kompletta ingång till att arbeta med media i framtiden.

Du blir behörig till högskola

Du får behörigheten på köpet och under tiden får du ägna dig åt det senaste inom medieteknik och lära dig hur man arbetar praktiskt med estetik och media.

Kurser i film, tv och ljud

Media handlar om hur olika medier fungerar och vad du kan använda dem till. Du kan välja till kurser för att lära dig hur man producerar för tv och film, ända från idé till färdig produkt. Om du är nyfiken på hur man använder ljud i t.ex. dataspel, ljudböcker eller andra interaktiva medier kan du välja till en kurs i ljudproduktion.

Samarbeta med filmproducenter

Ystad och södra Skåne är redan stort i filmsammanhang. Här får du inte bara lära dig att producera själv, utan du får också chans att vara med på riktigt genom olika samarbeten med lokala aktörer och skapa kontakter genom nätverket Film i Skåne.

Ge liv åt 2D

I inriktningen mot estetik och media har du möjlighet att välja till kurser efter dina intressen. All bra estetik börjar med en bra idé. Med grunderna i fotografisk bild eller grafisk design får du ett stort kreativt utrymme. Du utvecklar en närhet till det estetiska hantverket som gör att du får förmågan att väcka liv i vilken stilla yta som helst.

Mediastudio

På Estetik och media får du tillgång till vår alldeles nya mediastudio. Studion är fulländad med en scen som går att flytta runt och du filmar med bara de bästa kamerorna. Från det ljudisolerade kontrollrummet intill kan du övervaka inspelningarna på samma sätt som man arbetar i vilken professionell film- och tv-studio som helst.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Som boende i samma kommun som Ystad Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Trelleborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 1008 231 25 Trelleborg
Telefon: 0410-73 30 00
E-post: antagning@trelleborg.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media så kommer skolan att kontakta dig.

Ystad Gymnasium

Österport-ystad-gymnasium

Ystad Gymnasium består utav Österport och Park och ligger mitt i centrala Ystad. Ystad Gymnasium är känd för sin goda atmosfär och blandning av människor. Hit är alla välkomna! Här hittar du också ett stort utbud av utbildningar, både högskole-...


Läs mer om Ystad Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Ystad Gymnasium

Ystad Gymnasium

Surbrunnsvägen 1
271 80 Ystad

 Visa telefonnummer
ystadgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik och media från Ystad Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: