Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Gymnasiet Helsingborg, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 255,5)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 50 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 255,5)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är för dig som vill bli art director, webbdesigner, copywriter, illustratör, fotograf, journalist eller liknande. Vi har ett medielabb på skolan med egen fotostudio och utrustningen motsvarar aktuell teknik som används i branschen. Under dina år hos oss bygger du upp en portfolio med eget material som du kan använda som arbetsprover till vidare studier eller när du söker jobb. Programmet ger dig behörighet till högskola och universitet.

Fördjupning: Design & Media

Den här utbildningen ger dig en utomordentlig bredd inom design och media. Du får goda kunskaper kopplade till medieproduktion och digitalt skapande. Du lär dig att arbeta med digitala medier, grafisk illustration, virtuella miljöer, foto och film. Mac-miljön är en självklarhet. Designprogrammet passar dig som är kreativ, ambitiös och vill ha många valmöjligheter inför framtiden.

Fördjupning: Design & Samhälle

Den här utbildningen ger dig en utomordentlig bredd inom design och media men du får också fördjupa dig i samhällsstrukturer och hur människors livsvillkor påverkas av det som sker lokalt och globalt. Du lär dig arbeta med digitala medier, grafisk illustration, virtuella miljöer, foto och film. Designprogrammet passar dig som är kreativ, ambitiös och vill ha många valmöjligheter inför framtiden.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elin pluggar Informations- och medieteknik

NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Julia om estetiska programmet

NTI Gymnasiet

I den här intervjun berättar vår designelev Julia om vad man får göra på Estetik och media, estetiska programmet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Helsingborg
Carl Krooks Gata 9
252 25 Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg!

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Högsta tänkbara måluppfyllelse, avancerat makerspace och lärare i världsklass. Vi är Teknik College-certifierade och arbetar nära tech-branschen - som elev hos oss får du därför...

Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
4/5
Denise Bengtsson
06 feb 2019

En skola som verkligen är engagerad i bra utbildning och elever. Jag går nu mitt sista år och jag önskar att det inte skulle ta slut så snart.. Jag kommer lämna skolan med god e...

Visa hela
Sponsrad