Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Estetik & media

NTI Gymnasiet Helsingborg
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 60 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 226,3) * statistik från 2019/20
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-14
2020-11-29
2021-01-28
2021-04-24

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Kille och tjej som visar en designad produkt

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik & media på NTI Gymnasiet Helsingborg

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är för dig som vill bli art director, webbdesigner, copywriter, illustratör, fotograf, journalist eller liknande. Vi har ett medielabb på skolan med egen fotostudio och utrustningen motsvarar aktuell teknik som används i branschen. Under dina år hos oss bygger du upp en portfolio med eget material som du kan använda som arbetsprover till vidare studier eller när du söker jobb. Programmet ger dig behörighet till högskola och universitet.

Fördjupning: Front End

Den här utbildningen ger dig en utomordentlig bredd inom design och media. Du får goda kunskaper kopplade till medieproduktion och digitalt skapande. Du lär dig att arbeta med digitala medier, grafisk illustration, virtuella miljöer, foto och film. Mac-miljön är en självklarhet. Designprogrammet passar dig som är kreativ, ambitiös och vill ha många valmöjligheter inför framtiden.

Inriktning Estetik & media

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Estetik handlar om hur olika uttryck uppfattas av människans sinnen. Estetiken kan förstås som specifika konstformer likaväl som en del av kulturen, definierad som formerna för kommunikation, samexistens och gemensam förståelse mellan människor. Under din utbildning hos oss kommer du utveckla din förmåga att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel, både individuellt och tillsammans med andra.

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Helsingborg söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Reportage

Elin pluggar Informations- och medieteknik

Elin pluggar Informations- och medieteknik

Läs mer NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!


Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Helsingborg

NTI Helsingborg

Välkommen till NTI Gymnasiet Helsingborg

Tycker du om utmaningar och vill förändra framtiden? Då ska du börja på NTI Gymnasiet! Vi är bäst på tech och IT i Helsingborg. Som elev hos oss får spetskompetens när det gäller den senaste tekniken inom ditt område. Genom...


Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Helsingborg

Carl Krooksgatan 9
252 18 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Denise Bengtsson
(4)
En skola som verkligen är engagerad i bra utbildning och elever. Jag går nu mitt sista år och jag önskar att det inte skulle ta slut så snart.. Jag kommer lämna skolan med god erfarenhet som öppnar för nya möjligheter. Kommer såklart även att minnas alla härliga minnen. Verkligen ett andra hem där alla kan finna sig tillrätta.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Helsingborg? Fyll i din uppgifter nedan.

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Reportage
Elin pluggar Informations- och m...

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: