Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Elin pluggar Informations- och medieteknik

Elin Jönsson är 18 år gammal och pluggar sista året av Informations- och medieteknik på Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet i Helsingborg. Läs mer om hennes utbildning och varför hon valde just sin skola och program!

NTI Gymnasiet Helsingborg

Elin på NTI Gymnasiet Helsingborg

Varför valde du ditt program och skolan? Varför passar programmet dig?

Jag har alltid haft intresse för teknik och bestämde mig ganska snabbt för att läsa Teknikprogrammet. Från början hade jag ingen aning om vilken skola jag ville gå på, men efter att ha varit på ett antal skolor besökte jag NTI Gymnasiet och kände mig genast som hemma. Skolan är liten och det lätt att lära känna elever och lärare på hela skolan. Att skolan hade en ingenjörsinriktning, var viktigt för mig som ville bli ingenjör men inte visste hur. För mig som pendlar är det jättebra att skolan ligger centralt och nära tåg/buss station.

Berätta lite kort om din utbildning - Vad läser ni och hur arbetar ni?

Teknik är en väldigt bred utbildning och vi får lära oss om alla möjliga delar av den. Som elev på Teknikprogrammet lär man sig hur man skapar appar och spel med hjälp av programmering, hur man bygger och designar hemsidor och hur datorer fungerar. Vi har även fått prova bygga robotar och använt oss utav skolans 3D-skrivare för att skriva ut det vi gjort i CAD.

Vi arbetar väldigt varierat och stöter på både prov och inlämningar, men även några praktiska test. Vi brukar ha samarbete mellan olika kurser där vi kombinerar två ämnen i en enda inlämning för att få mer tid att skriva och färre inlämningar att göra. Vi har exempelvis gjort detta i engelska och fysik. Då har vi skrivit en inlämning om fysik fast på engelska istället för svenska.

Hur är lärarna, lokalerna och klassen?

Skolan har en väldigt familjär känsla. Vi är en liten skola och man lär känna både lärare och elever från hela skolan. Lärarna är duktiga på att fånga elevernas intresse för de olika ämnena vilket gör det mycket roligare att arbeta i skolan och man engagerar sig mycket mer i arbetet. Lokalerna är fräscha, färgglada och moderna. Alla klassrum är väl belysta och har bra utrustning till de ämnen vi läser.

Har du flyttat till en ny stad? Hur var det, och hur fungerar det med vänner och boende?

Jag bor i Asmundtorp och pendlar till och från skolan varje dag. Att studera på en annan ort var väldigt spännande för mig, det var skönt att få komma till en ny miljö och att få träffa helt nya kompisar.

Vilket är ditt drömjobb? Vilka möjligheter finns efter studenten?

Teknik är ett väldigt brett område och utvecklas ständigt, därför det finns väldigt stora karriär- och studiemöjligheter inom teknik. Eftersom teknik är ett högskoleförberedande program, finns möjlighet att plugga vidare på högskola eller universitet efter studenten.

Tror du att du kommer plugga vidare? I så fall vad och varför?

Jag kommer plugga vidare efter studenten. Jag har tänkt läsa IT-forensik och informationssäkerhet för att sedan bli IT-forensiker.

Vad är det roligaste du gjort under utbildningen? Vilket är ditt bästa minne från tiden på gymnasiet?

Det roligaste under gymnasietiden har varit att få skapa och se färdigt resultat av idéer som tidigare bara funnits i fantasin. Att få vara kreativ med sina klasskompisar för att skapa/uppfinna något nytt samtidigt som man lär sig är en rolig och lärofylld upplevelse.

Varför skulle du rekommendera skolan/programmet till andra?

NTI Gymnasiet är en skola där alla bemöts med respekt och kan vara sig själva. Skolan ordnar många aktiviteter så att man får lära känna elever och lärare från hela skolan, detta ger skolan en trygg miljö att vistas i.

Lärarna är engagerade i att lära ut och ger eleverna intresse för att vilja lära sig.

På teknikprogrammet kan man vara kreativ och på grund av skolans bra utrustning finns det goda förutsättningar för att få sina drömmar och idéer att bli verklighet.Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg
Läs mer om NTI Gymnasiet

Ta kontakt med skolan