Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 231,3)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 167,5
(medelvärde: 231,3)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

Estetiska programmet med inriktning estetik och media växlar upp med hjälp av ny teknik och en ny fördjupning med tydligt techfokus. Digital design, 3D-teknik samt animation och motion graphics är nytt innehåll på vår skola. Vi har lång erfarenhet av att utbilda inom tech och medieämnen. I år har vi även byggt ett makerspace där du kan labba med bland annat 3D-skrivare, podcasts och VR-utrustning.

Fördjupning: Motion Graphics

Nu syns animeringar överallt – på Youtube, i tidningsgrafik och på organisationers hemsidor. I denna fördjupning får du lära dig att kommunicera med hjälp av rörlig och traditionell grafik. Du får lära dig grunderna i såväl 2D- som 3D-grafik och arbeta i program som Adobe Animate, Premiere Pro och After Effects. Kunskaper i entreprenörskap löper som en röd tråd genom hela utbildningen.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Luleå

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Fyrkantens gymnasiesamverkan. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen 971 85 LULEÅ
Telefon: 0920-45 30 00
Mejladress: gisela.kluwetasch@skol.lulea.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Luleå? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Luleå
Trädgårdsgatan 22
972 38 Luleå

NTI Gymnasiet i Luleå - fokus på programmering, tech och design

NTI Gymnasiet i Luleå har ett starkt fokus på programmering, tech och design. Det genomsyrar alla våra utbildningar. Vi vill att alla ska kunna använda teknik utifrån sina egna intresseområden – därför satsar vi på praktiska labbmiljöer, makerspace och VR-teknik...

Läs mer om NTI Gymnasiet Luleå och visa alla program.

Sponsrad