Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Umeå
Programinformation
Umeå
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 172,5
    (medelvärde: 225,8) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-27
Två elever och en dator

Om utbildningen

ES: DESIGN & MEDIA

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är en utbildning som ger dig förutsättningar att studera vidare på högskola. Vi förbereder dig för eftergymnasiala medie-, samhällsvetenskapliga- och konstnärliga utbildningar. Här får du en bred utbildning inom digital design och en härlig mix av teoretiska och praktiska kunskaper. Du har också möjlighet att certifiera dig i hela Adobe-suiten, vilket gör dig attraktiv på arbetsmarknaden i Sverige såväl som utomlands.

Fördjupning: Motion Graphics

Fördjupningen ger dig kunskap i att planera och utföra Motion Graphics-produktioner från idé till färdig produkt oavsett förkunskaper. Du lär dig skapa och kombinera text, bild och ljud med hjälp av Adobes programvaror. Vi använder Adobe After Effects som är branschstandard för produktion av rörlig grafik och animation.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Västerbottens län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: 922 81 Vindeln
Telefon: 0933-140 00 
Mejladress: gymnasieantagningen@vindeln.se

Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Umeå

NTI Gymnasiet Umeå – IT-profilerade utbildningar

NTI Gymnasiet Umeå är gymnasiet för dig som vet att digital kompetens är viktigt oavsett vilka val du gör i framtiden. Hos oss får du en IT-profilerad utbildning med tillgång till den bästa tekniken. Med sin kompetens inom tech utmanar...


Läs mer om NTI Gymnasiet Umeå och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Umeå

Rådhusesplanaden 2c
90328 UMEÅ

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Umeå? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information