Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Eskilstuna
Programinformation
Eskilstuna
Antal elever: 14 (år 1)
Estetiska programmet
 • Antagningspoäng: 132,5
  (medelvärde: 195,4) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-21
2020-04-29
Kille och tjej som visar en designad produkt

Om utbildningen

NTI DESIGN

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är perfekt för dig som vill designa framtiden! Här sammanförs tradition med nyskapande inom medieproduktion och digital kreativitet. Genom projekt med både interna och externa uppdragsgivare lär du dig om dagens medier samt hur du bäst utnyttjar dem för att få fram ditt budskap. Denna utbildning ger dig en grundläggande behörighet till högskolan jämte en spetsutbildning som låter dig ta steget direkt ut i arbetslivet.

På NTI Gymnasiet Eskilstuna läser du följande fördjupning:

Front End

Front End är det du ser, från YouTubes videor till hemsidor och reklam. Fördjupningen blandar traditionell och rörlig grafik med de senaste programvarorna som efterfrågas. Oavsett om du vill skapa användbara hemsidor eller designa spelgrafik och specialeffekter så är detta utbildningen för dig!

Estetiska programmet, Estetik och media

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Estetik handlar om hur olika uttryck uppfattas av människans sinnen. Estetiken kan förstås som specifika konstformer likaväl som en del av kulturen, definierad som formerna för kommunikation, samexistens och gemensam förståelse mellan människor. Under din utbildning hos oss kommer du utveckla din förmåga att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel, både individuellt och tillsammans med andra.

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Exempel på framtida yrken

 • Jurist
 • Grafisk Producent
 • Marknadskoordinator
 • Social Media Manager
 • Copywriter
 • Webbredaktör
 • Art Director
 • Front End-utvecklare
 • Inredningsarkitekt
 • UX-designer
Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Eskilstuna söker du till programmet via Antagningskansliet i Eskilstuna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
E-post: lena.sjolin@eskilstuna.se

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Eskilstuna

NTI Gymnasiet Eskilstuna

Välkommen till NTI Gymnasiet Eskilstuna!

NTI Gymnasiet är ledande inom tech, IT och sience – den perfekta gymnasieskolan för dig som vill jobba eller plugga vidare med digitalisering i fokus. Oavsett vad du väljer kommer grunden på NTI att hjälpa dig vidare i en allt...


Läs mer om NTI Gymnasiet Eskilstuna och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Eskilstuna

Rademachergatan 9
632 20 Eskilstuna

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik och media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer