Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Eskilstuna, i Eskilstuna
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 221,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 60 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 160,0
(medelvärde: 221,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är perfekt för dig som vill designa framtiden! Vi sammanför tradition med nyskapande inom medieproduktion och digital kreativitet. Genom projekt med både interna och externa uppdragsgivare lär du dig om dagens medier samt hur du bäst utnyttjar dem för att få fram ditt budskap. Denna utbildning ger dig en grundläggande behörighet till högskolan jämte en spetsutbildning som låter dig ta steget direkt ut i arbetslivet.

Fördjupning: Motion Graphics

Genom 2D- och 3D-grafik får du hos oss göra snygga spel och filmeffekter i produktioner som efterliknar dem i industrin. Vi skissar, bygger upp och skapar i en digital miljö med hjälp av de programvaror som proffsen använder.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Eskilstuna

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Eskilstuna. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Barn- och utbildningsförvaltningen, Gymnasieantagningen, Alva Myrdals gata 5, 631 86 ESKILSTUNA
Telefon: 016-710 10 00
Mejladress: lena.sjolin@eskilstuna.se

Reportage

NTI Gymnasiet var rätt val för Thor

NTI Gymnasiet

Thor Sone pluggade Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet och jobbar idag som utvecklare på företaget Vobling. I den här intervjun berättar Thor hur det var att studera på NTI Gymnasiet och delar med sig av tips inför gymnasievalet.

Julia om estetiska programmet

NTI Gymnasiet

I den här intervjun berättar vår designelev Julia om vad man får göra på Estetik och media, estetiska programmet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Eskilstuna? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Eskilstuna
Nygatan 28
632 20 Eskilstuna

Välkommen till NTI Gymnasiet Eskilstuna!

Till NTI Gymnasiet i Eskilstuna söker sig ungdomar och lärare med ett brinnande intresse för den senaste tekniken inom spelutveckling, grafik och nätverk. Oavsett om du redan vet vart du vill eller om du vill få möjlighet att utforska ditt...

Läs mer om NTI Gymnasiet Eskilstuna och visa alla program.

Sponsrad