Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Julia om estetiska programmet

I den här intervjun berättar vår designelev Julia om vad man får göra på Estetik och media, estetiska programmet.

NTI Gymnasiet

Hej Julia, varför var ES: Estetik och media rätt för dig?

Jag har alltid älskat att vara kreativ och ville blanda vanliga kurser med någonting roligt, nytt och spännande. Det som är så bra med Design på NTI är att det är ett högskoleförberedande program, som samtidigt har den roliga och kreativa delen. Eftersom jag inte ville “måla på papper” utan var mer sugen på det digitala, kändes det extra bra framtidsmässigt för mig också eftersom fokus ligger på digitalt skapande. Jag tror det är bra att ha med sig efter gymnasiet i vårt digitaliserade samhälle.

Vad är det bästa med att gå Estetik och media?

Det bästa med programmet är att det är så blandat och brett! Jag gillar att få lära mig att jobba med så mycket olika kreativa saker. Vi jobbar till exempel med Photoshop, Illustrator och nu har vi börjat med webbutveckling. Det var svårt att lära sig nya datorprogram i början, men när man började förstå programmen och kunde skapa saker var det jätteroligt.

Det låter spännande! Finns det något som varit extra kul att lära sig?

Jag gillar mest Illustrator för där kan jag jobba lite mer abstrakt med färg och form, istället för bilder och sånt. Det är också väldigt roligt med gränssnittsdesign, vilket är när man designar utseendet på appar eller hemsidor. Jag tycker det är kul att arbeta med olika projekt, när man får planera lika mycket som man får arbeta kreativ och sedan utvärdera hur det blev.Läs mer om NTI Gymnasiet Eskilstuna
Läs mer om NTI Gymnasiet Borlänge
Läs mer om NTI Gymnasiet Helsingborg

Ta kontakt med skolan