Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 201,1)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 130,0
(medelvärde: 201,1)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två elever och en dator

ES: Estetik och media

Estetiska programmet med inriktning estetik och media. Är du intresserad av media, kommunikation och IT i digitala miljöer – som hur webbsidor är utformade och hur man bäst når ut till önskad målgrupp? Då är NTI det självklara valet. Du får lära dig hur media och samhälle fungerar tillsammans och påverkar varandra och hur du skapar mediaproduktioner som exempelvis film och webbsidor.

Fördjupning: Motion Graphics

Inriktningen motion graphics lägger fokus på animation och rörlig bild. Du kommer få lära dig arbeta med både 2D- och 3D-grafik för att skapa enklare animationer och effekter för både film och spel.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Karlstad

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Karlstad? Fyll i din uppgifter nedan.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
NTI Gymnasiet Karlstad
Orrholmsgatan 4
652 15 Karlstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Karlstad!

NTI Gymnasiet Karlstad är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning. Men vi är mer än bara ett gymnasieval – vår undervisning är framtiden! Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och vårt pedagogiska arbetssätt...

Läs mer om NTI Gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Sponsrad