Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Karlstad
Programinformation
Karlstad
Antal elever: cirka 50 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 191,3) * statistik från 2022
Två elever och en dator

Om utbildningen

ES: DESIGN & MEDIA

Estetiska programmet med inriktning estetik och media. Är du intresserad av media, kommunikation och IT i digitala miljöer – som hur webbsidor är utformade och hur man bäst når ut till önskad målgrupp? Då är NTI det självklara valet. Du får lära dig hur media och samhälle fungerar tillsammans och påverkar varandra och hur du skapar mediaproduktioner som exempelvis film och webbsidor.

Fördjupning: Front End

Utbildningen ger dig en utomordentlig bredd inom webbutveckling och design, och förbereder dig för såväl vidare studier som arbete direkt efter gymnasiet. Du får goda kunskaper kopplade till medieproduktion och digitalt skapande, i kombination med en tydlig spets mot webben och Front End. Front End är det som man ser när man besöker en hemsida. Du som elev kommer även erbjudas möjligheter till certifiering inom Adobe.

Om programmet 

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Elevantagningen i Karlstad. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasieförvaltningen, Elevantagningen651 84 KARLSTAD
Telefon: 054-540 13 08
Mejladress: elevantagningen@karlstad.se

Reportage

3 elever om NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Karlstad? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Karlstad

Välkommen till NTI Gymnasiet i Karlstad!

NTI Gymnasiet Karlstad är alternativet för dig som söker en IT-profilerad gymnasieutbildning. Men vi är mer än bara ett gymnasieval – vår undervisning är framtiden! Aldrig tidigare har efterfrågan på kunskap inom IT varit så stor och vårt pedagogiska arbetssätt...


Läs mer om NTI Gymnasiet Karlstad och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Karlstad

Orrholmsgatan 4
652 15 Karlstad

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Karlstad? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
3 elever om NTI Gymnasiet
NTI Gymnasiet

Läs om varför Natalie, Maja och Alexander valde NTI Gymnasiet och deras bästa tips inför gymnasievalet!

Läs mer