Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: 26 (år 1)
Estetiska programmet
 • Antagningspoäng: 150
  (medelvärde: 215,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-23
2020-04-22
Kille och tjej som visar en designad produkt

Om utbildningen

NTI DESIGN

Estetiska programmet med inriktning estetik och media. Här är människan i centrum för att skapa tech och konst via våra engagerade och kompetenta lärare inom kreativa skapelseprocesser. Skolans konstateljé är en viktig resurs för utställningar, allt för att skapa illustrativa alster och konstnärliga fysiska produkter. NTI Sundsvall  har kunniga lärare med branscherfarenhet och branschnära samarbete med alla film- och fotoaktörer i regionen. Genom skolans techsal kan du förverkliga dina visioner i digitalt skapande.

Fördjupning: MOTION GRAPHICS

Förverkliga dina idéer i både 2D och 3D. Vi arbetar med både klassisk och digital animationsteknik i Adobe-suiten, Maya samt spelmotorerna Unity och UE4.

Fördjupning: VISUAL COMMUNICATION

Arbeta fokuserat i Photoshop, InDesign och Illustrator. Här handlar det om branschnära uppgifter som visas upp i utställningar, förpackningar och grafiska koncept.

Exempel på framtida yrken

 • Jurist
 • Grafisk Producent
 • Marknadskoordinator
 • Social Media Manager
 • Copywriter
 • Webbredaktör
 • Art Director
 • Front End-utvecklare
 • Inredningsarkitekt
 • UX-designer

Estetiska programmet – Estetik och media

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Estetik handlar om hur olika uttryck uppfattas av människans sinnen. Estetiken kan förstås som specifika konstformer likaväl som en del av kulturen, definierad som formerna för kommunikation, samexistens och gemensam förståelse mellan människor. Under din utbildning hos oss kommer du utveckla din förmåga att kommunicera tankar och idéer med estetiska uttrycksmedel, både individuellt och tillsammans med andra.

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Film

Lär dig mer om NTI-gymnasiet!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Som boende i samma kommun som NTI Gymnasiet Sundsvall söker du till programmet via Antagningskansliet i Sundsvall. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
E-post:

Reportage

Alexander Olsson går på NTI Gymnasiet

”NTI är en modern, teknikinriktad skola”

Läs mer NTI Gymnasiet

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.


Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall

Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall

Läs mer NTI Gymnasiet Sundsvall

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.


Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media så kommer skolan att kontakta dig.

NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall

NTI Gymnasiet i Sundsvall är en liten skola med cirka 200 elever. Här finns en trygg atmosfär där eleverna trivs. Skolan har fokus på digitalisering inom både Estetiska programmet, Teknikprogrammet och El- & energiprogrammet. Skolan har dessutom samarbeten med Dreamhack och...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundsvall

Kyrkogatan 21
853 32 Sundsvall

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Estetik och media, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Vad händer efter NTI Gymnasiet S...

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.

Läs mer
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer