Estetiska programmet, Estetik och media

NTI Gymnasiet Sundsvall
Programinformation
Sundsvall
Antal elever: cirka 40 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 210,3) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-04
Två elever och en dator

Om utbildningen

ES: DESIGN & MEDIA

Estetiska programmet med inriktning estetik och media är högskoleförberedande och liknar ett kreativt samhällsprogram – dina drömmar, din framtid! Människan, berättande och digitalt skapande är i fokus. Tillsammans med våra engagerade lärare arbetar du i kreativa processer där du har tillgång till vår techsal och makerspace för att förverkliga dina visioner. I våra film- och fotoproduktioner samarbetar vi dessutom ofta med lokala aktörer!

Fördjupning: Motion Graphics

Förverkliga dina idéer i både 2D och 3D genom modern animationsteknik. Vi använder till stor del Adobe Suiten, men också andra relevanta programvaror som är standard i branschen.

Om programmet

Estetiska programmet är ett högskoleförberedande program där du får utveckla dina kunskaper i och om de estetiska uttrycksformerna och om människan i samtiden, i historien och i världen utifrån konstnärliga, kulturella och kommunikativa perspektiv.

Om inriktningen

Inriktningen estetik och media ger dig fördjupade kunskaper i digitala medier ur ett estetiskt perspektiv. Du kommer utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg aktuella i branschen. Ljud, bilder och berättande står i centrum. Inriktningen ger dig möjlighet att uppleva, tolka och reflektera över digitala uttryck ur olika perspektiv samt möta, använda och skapa digitala produkter.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Sundsvall. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Sundsvalls kommun 85185 SUNDSVALL
Telefon: 060-191 000 
Mejladress:

Reportage

Vad händer efter NTI Gymnasiet Sundsvall

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.Kontakta skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sundsvall? Fyll i din uppgifter nedan.

NTI Gymnasiet Sundsvall

Välkommen till NTI Gymnasiet i Sundsvall!

Gillar du IT, att utmanas och att vara kreativ? För dig som är intresserad av digital design, teknik, programmering eller datorteknik och vill gå en teknikinriktad utbildning är NTI Gymnasiet i Sundsvall det självklara valet. Vi utbildar och rustar dig...


Läs mer om NTI Gymnasiet Sundsvall och visa alla program.

Kontaktuppgifter

NTI Gymnasiet Sundsvall

Kyrkogatan 21
853 32 Sundsvall

 Visa telefonnummer
www.ntigymnasiet.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

Vill du få påminnelser inför öppet hus och annan relevant information om NTI Gymnasiet Sundsvall? Fyll i din uppgifter nedan.

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Reportage
Vad händer efter NTI Gymnasiet S...

Simon och Sandra har läst media på NTI Gymnasiet i Sundsvall. I en intervju så berättar dessa två hur deras val att fortsätta efter gymnasietiden har sett ut.

Läs mer