Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik och media

Bli en del av framtidens media!

Kanske ser du en framtid som medieproducent, influencer, kommunikatör alternativt spel- eller webbdesigner? Vill du i framtiden jobba i medievärlden eller studera vidare och ha med dig mediekunskaper in i andra yrken?

Hos oss på ES Media får du stabil grund och fördjupade kunskaper inom Grafisk design, Fotografisk bild och Filmoch TV produktion, som är kärnan för all medieproduktion. En medieutbildning hos oss ger dig behörighet till många olika utbildningar på universitet och yrkeshögskola men också möjlighet att komma vidare i medievärlden inom t.ex. reklam, journalistik, information/kommunikation, interaktivitet, foto- och filmproduktion, webb-/app-/speldesign med mera.

Lär dig nära verkligheten

På ES Media får du använda professionella verktyg och programvaror – mediekurserna omfattar alla moment som ingår i riktiga medieproduktioner. Redan första året får du kunskaper i att publicera ditt material inom fotografisk bild, grafisk kommunikation samt film- och TV-produktion. I årskurs 2 fördjupar du dig inom de olika produktionsformerna, för att inför årskurs 3 göra dig redo för uppdrag, kampanjer och, om du vill, riktiga kunder i till exempel ett UF-företag. Du förmedlar budskap och känslor genom rörliga bilder, stillbild, illustrationer, text och ljud i det moderna medielandskapet. Vi förser dig med all utrustning och egen dator och du producerar från idé till färdig produktion exempelvis reportage, foto, film, reklam, poddar och appar samt webbsidor.

ES Media arbetar nära verkligheten och ofta i projektform. Du provar teorin i praktiken och arbetar med problemlösning genom att utnyttja din kreativitet. Du utvecklar dig både kommunikativt, estetiskt och tekniskt. Vi arbetar entreprenöriellt och ofta med externa uppdragsgivare utanför skolan.

Skolans legitimerade medielärare har lång erfarenhet från olika medieyrken och har genom åren utbildat många framgångsrika entreprenörer och medarbetare till medieföretag både i Sverige och utomlands. Då mediebranscherna är i ständig utveckling, arbetar vi lärare med ständig förbättring och utveckling av inriktningen. Detta gäller både utrustning och innehåll i utbildningen.

Högskolebehörighet med försprång inom digital kreativ kommunikation!

Många medietimmar på ES-programmet ger dig försprång till ett professionellt uttryck. Parallellt med alla mediekurser läser du också olika högskoleförberedande kurser, vilket breddar möjligheterna för din framtida karriär. Du kan genom ditt individuella val också läsa meritkurser.

Genom basår på universitet/högskola kan du även ta dig vidare inom högre tekniska eller naturvetenskapliga utbildningar.

Besök våra program på JENNY

Du som går i årskurs 9 är välkommen att boka in ett besök på ett eller flera program. Lämna en intresseanmälan nedan.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Gallerian, den stora och vackra entréhallen, är det första som möter dig när du kommer till Jenny Nyströmskolan. Här kan man koppla av mellan lektioner, umgås med kompisar men också hålla koll på mycket av det som händer och sker...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner
Skriv en recension
5/5
Annabelle
26 sep 2023
Bästa programmet och skolan

Älskade min gymnasietid och jag tror det är tack vare det program jag gick, samt att jag gick på Jenny. Lärarna är helt fantastiska och jag saknar dem varje dag. Man känner s...

Visa hela
5/5
Isabell
15 sep 2023
En värdefull utbildning som öppnar dörrar till olika yrkesmöjligheter

Min tid på Estetiska programmet med inriktning media har jag stor användning för idag när jag arbetar som kommunikatör med fokus på grafisk design. Under dessa tre år fick vi pr...

Visa hela
5/5
Noa
12 sep 2023

Denna utbildning gav mig en fantastiskt grund att stå på. Med en kombination av teori och praktik blev skolan både lärorik och rolig. Nu är det några år sedan jag tog studenten ...

Visa hela
Sponsrad