Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Estetik och media

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Estetik och media

Bli en del av framtidens media!

Är du intresserad av samhället och tycker om att skapa och utveckla din kreativitet i olika former? På estetiska programmet läser du studieförberedande ämnen samtidigt som du utvecklar din kreativitet och problemlösning.

Det här lär du dig på estetiska programmet

Du får en studieförberedande examen och du får också samtidigt utveckla dig inom olika estetiska uttryckssätt till exempel bild, dans, media, musik eller teater. Du kommer dessutom få möjlighet att på olika sätt framföra dina produktioner. Det kan till exempel vara på scen i form av dans, teater eller konserter. Eller genom att skapa bildkonst, film, musik eller olika former av medieproduktioner. Allt beroende på vilken inriktning du väljer.

Du får utveckla din kreativitet inom de olika estetiska uttrycksformerna. Du får lära dig om skapandeprocessen, från en idé till färdig produkt. Du får arbeta med att skapa, uppleva och tolka konst och kultur.

Du får också lära dig om människan i samtiden, historien och världen utifrån olika perspektiv.

Du får en bred studieförberedande gymnasieutbildning inom det samhällsvetenskapliga och konstnärliga området.

Estetik och media

Idag saknas det bland annat filmredigerare/filmklippare, 3D- och UX designers och journalister på arbetsmarknaden. Ingen vet hur det ser ut när du är klar med din utbildning, men en bred medieutbildning ger dig garanterat bra avstamp och stort handlingsutrymme för denna spännande digitala värld och extra meriter för andra yrken.

Några saker du lär dig på programmet

Här på estetik och media på Jenny Nyströmskolan får du en stabil grund och fördjupade kunskaper inom Grafisk design, Fotografisk bild och Film och TV-produktion, som är kärnan för all medieproduktion. Du lär dig att arbeta med ljud, bilder och film för att skapa olika typer av berättande produktioner till olika plattformar. Andra områden som du får lära dig är 3D grafik, animation, podcasting, webb- och appdesign samt livesändningar men även att planera strategiska kommunikativa beslut inför olika produktioner.

Eftersom tekniken ständigt utvecklas, kan du förvänta dig en spännande och dynamisk arbetsmiljö, där du alltid har möjlighet att lära dig nya saker, utmana dig själv och öva på samarbete och problemlösning. Du kommer att ha möjlighet att utforska dina intressen och skapa fantastiskt innehåll med hjälp av digitala verktyg. Estetisk media på Jenny Nyströmskolan är en av Sveriges bredaste gymnasieutbildningar inom media, vilket gör att det blir lättare att hitta vad just du vill arbeta med i framtiden.

Det här kan du jobba med i framtiden

Yrken som kanske kan intressera dig som går utbildningen är fotograf, filmregissör, filmfotograf, filmklippare/redigerare, stillbildsfotograf, animatör, kommunikatör eller marknadsförare, webb-, app-, spel-, eller UX-designer, grafisk designer, journalist eller författare m fl medieyrken. För din framtid får du en bred och hållbar gymnasieutbildning som även ger dig direkt behörighet till andra samhällsvetenskapliga och konstnärliga områden på universitet/högskola.

Utlandsstudier

År 2021-2027 är alla Jenny Nyströmskolans program ackrediterade via Erasmus+, ett europeiskt utbytesprogram vilket innebär att de elever som har APL kan genomföra delar av den utomlands. De studieförberedande programmen kan på initiativ av lärare göra olika utbyten. Allt finansieras av Erasmus+ och kan vara en språngbräda in i yrkeslivet eller till vidare studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Kalmar

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik och media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Kalmarsunds Gymnasieförbund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 865 391 28 KALMAR
Telefon: 0480-45 15 07
Mejladress: gymnasieantagningen@gyf.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik och media så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Jenny Nyströmskolan
Smålandsgatan 25
39234 Kalmar

Jenny Nyströmskolan - Här börjar din framtid!

Jenny Nyströmskolan erbjuder utbildningar som spänner över ett brett område. Här får du möjligheten att växa i en trivsam och inkluderande miljö där studiero är en självklarhet. Våra engagerade och kompetenta lärare och vår elevhälsa hjälper varje elev att utveckla...

Läs mer om Jenny Nyströmskolan och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 10 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Annabelle
26 sep 2023
Bästa programmet och skolan

Älskade min gymnasietid och jag tror det är tack vare det program jag gick, samt att jag gick på Jenny.

Lärarna är helt fantastiska och jag saknar dem varje dag. Man känner s...

Visa hela
5/5
Isabell
15 sep 2023
En värdefull utbildning som öppnar dörrar till olika yrkesmöjligheter

Min tid på Estetiska programmet med inriktning media har jag stor användning för idag när jag arbetar som kommunikatör med fokus på grafisk design. Under dessa tre år fick vi pr...

Visa hela
5/5
Noa
12 sep 2023

Denna utbildning gav mig en fantastiskt grund att stå på. Med en kombination av teori och praktik blev skolan både lärorik och rolig. Nu är det några år sedan jag tog studenten ...

Visa hela
Sponsrad