Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Estetik & media

Schillerska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 330 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 135,0
    (medelvärde: 259,7) * statistik från 2020

Estetiska programmet, Estetik & media

Välj inriktning Estetik och media på Schillerska gymnasiet

Estetiska programmet – inriktning Estetik och media

Digital kreativitet och konstnärliga uttryck

Här får du arbeta med bilder, film, ljud och grafisk design. På Estetik och mediaprogrammet på Schillerska erbjuder vi dig en möjlighet att utveckla din förmåga att kommunicera med digitala verktyg i en konstnärlig miljö. Vi har även ett nära samarbete med bild och forminriktningen.

Vi vill också ge dig ett entreprenöriellt perspektiv och förbereda dig för en arbetsmarknad där projektanställningar och egenföretagande är vanligt. Programmet ger allmän behörighet till högskolestudier. Den förbereder dig för estetiska utbildningar inom media-, bild-, design-, och konstrelaterade utbildningar både i Sverige och internationellt.

Estetik och media

Med denna fördjupning läser du flera kurser inom media, till exempel fotografisk bild, digitalt skapande, bild och grafisk illustration. Genom de individuella valen har du möjlighet att antingen ytterligare fördjupa dig inom bild och form eller öka på din högskolebehörighet.

Estetik och media - med fördjupning samhäll

Med hjälp av Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7 täcker du in det som krävs för särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Genom att dessutom använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från åk 1) eller matematik 3b får du ännu bredare teoretisk kompetens.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fördjupning samhäll

Fördjupning samhäll på Estetiska programmet

Många elever vill ha den bredd och de meritpoäng som Samhällsvetenskapsprogrammet ger, men med ett estetiskt innehåll – och varför välja bort när du kan välja till? På Schillerska kan du få just detta. Skolans duktiga och erfarna lärare delar med sig av sina erfarenheter och du får praktiskt testa dina nyvunna kunskaper både i skolan och ute i fält genom olika samarbetsprojekt.

Bild och form eller Teater

Som elev får du grundläggande kurser i estetiska ämnen, antingen inom Bild och form eller inom Teater. På så sätt får du en introduktion till estetikens värld som kan leda dig framåt mot eftergymnasiala- eller högskolestudier inom just ditt valda estetiska område. Du blir även förberedd att studera vidare inom ett annat akademiskt fält.

Schillerska gymnasiet är känt för att röra sig i spänningsfältet mellan kultur, språk och samhällsengagemang. Det finns en lång tradition av denna typ av specialdesignade program – och skolan är glad att kunna erbjuda möjligheten igen.

I fördjupningen läser du Samhällskunskap 2, Matematik 2b, Naturkunskap 2 och Engelska 7, vilket täcker in det som krävs som särskild behörighet för ett stort antal utbildningar. Du kan få ännu bredare kompetens genom att använda dina 200 poäng individuella val till antingen språk (från årskurs 1) eller matematik 3b. Du kan också välja att stanna vid de fyra först nämnda kurserna för att istället fördjupa dig inom din estetiska profil. Oavsett ditt val så håller du dörrarna öppna inför framtiden!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Estetik & media

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Gymnasieexamen

Högskoleförberedande examen.

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Estetik & media så kommer skolan att kontakta dig.

Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet i Göteborg

Schillerska gymnasiet erbjuder dig en inspirerande skolmiljö och en bra utbildning som gör dig förberedd på framtiden och studier vid högskola och universitet. Skolan engagerade och inspirerande lärare arbetar med målet att just du ska lyckas med vad du än...


Läs mer om Schillerska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Schillerska gymnasiet

Schillerska gymnasiet

Vasagatan 19
411 24 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Estetik & media från Schillerska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Schillerska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information