Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Dans

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 530 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 185,0
    (medelvärde: 267,7) * statistik från 2017
Dans på Kulturama

Estetiska programmet, Dans

Profil Dans - Kulturama Gymnasium

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Då är dansinriktningen något för dig!

Profilens innehåll

Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop. Du arbetar parallellt med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du breddar din insikt och medvetenhet om dansen och dess olika uttryck och stärker samtidigt ditt självförtroende. Utbildningen innebär hårt arbete, det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare.

Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som dansare och koreografer. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Lokaler

Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Dans har sex stora och ljusa danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Föreställningar och samarbeten

Varje läsår får du stå på scen och öva på din scenvana i olika föreställningar.

Under de tre åren på dansgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden, från dansföreställningar av olika storlekar och format till julshower tillsammans med musikallinjen. Under tredje året arbetar eleverna med en egen slutproduktion, ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Efter gymnasiet

Utbildningen ger både allmän och utökad behörighet till högskolan.

Efter dansgymnasiet finns många alternativ på utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Balettakademien, Danshögskolan) och över hela världen.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Dansgymnasiet på Kulturama är en utbildning inom Estetiska programmet, inriktning Dans, vilket är en studieförberedande utbildning som ger såväl allmän och utökad behörighet till högskolan. Du har också de rätta grunderna för att söka vidare till specialiserade utbildningar som Dans- och Cirkushögskolan, eller Kulturamas vuxenutbildningar i Dans.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@storsthlm.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Dans på Kulturama Gymnasium ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.


Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner.

Inte bra
(1)
Jag gick under en tid på kulturama på Danslinjen och det var ett enormt misstag. Jag personligen gillade inte kvaliteten på dansen, särskilt modern och jazz. Man behövde liksom ingen teknik utan kunde bara rulla runt på golvet och det ansågs ”nytänkande och analyserande”. För mig är ordentlig teknik i dans en otroligt viktig del, även i modern d...
Fredrik Engström, Rektor Kommentar:
Det är i samspel med elever som vi utvecklar våra utbildningar och jag kommer gärna i kontakt med dig för att höra mer av dina upplevelser. Huruvida utbildningarna passar kan se olika ut och det låter som att du nu hamnat helt rätt för din del där du är. Jag önskar dig fortsatt lycka till och du är välkommen att höra av dig direkt till mig om du...
Visa hela
Anonym
(5)
Kulturama är en skola där alla kan vara sig själva och ingen dömer en för hur man ser ut, vilken klädstil man har osv. Just dansen på Kulturama är väldigt unik. Det spelar ingen roll om man har dansat i 10 år eller 1 år, alla får samma chanser och lika stor chans att utvecklas som dansare och dels som person. Jag rekommenderar verkligen Kult...
Visa hela
Ebba Hillstedt
(5)
Har aldrig utvecklats så här mycket men samtidigt haft så kul! Att få dansa istället för att ha ex matte är ett plus i kanten!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 5 recensioner.

Du kanske också är intresserad av: