Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Kulturama Gymnasium, i Stockholm
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 580 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 165,0
(medelvärde: 268,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Dans

Dans på Kulturama

Profil Dans - Kulturama Gymnasium

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Då är dansinriktningen något för dig!

Profilens innehåll
Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som dansare och koreografer. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop. Parallellt kommer du arbeta med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Även eget skapande av koreografier ingår som en viktig del av utbildningen. Du kommer bredda din kompetens, insikt och medvetenhet om dans och dess olika genrer vilket ger goda förutsättningar inför eventuella vidare studier inom dans. Utbildningen innebär hårt arbete, det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Dans har sex stora och ljusa danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Föreställningar och samarbeten
Varje läsår får du stå på scen och öva på din scenvana i olika föreställningar.
Under de tre åren på dansgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden, från dansföreställningar av olika storlekar och format till julshower tillsammans med musikallinjen. Under tredje året arbetar eleverna med en egen slutproduktion, ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Information för ansökan
Ansökningskod: Dans ESDAN, Dans
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Dans
Profil: Dans

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Stockholm

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter dansgymnasiet finns många alternativ på utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Balettakademien, Danshögskolan) och över hela världen.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Anonym
27 feb 2021
Älskar!!

Så otroligt bra skola! En MYCKET inbjudande miljö som leder till att man har stör möjlighet att utvecklas mycket under sina tre år på skolan. Lärarna är involverade i varje elev...

Visa hela
5/5
Anonym
22 feb 2021
Bästa tre åren i mitt liv

Jag gick på danslinjen på kulturama och jag kunde inte vara mer nöjd!! Lärarna är engagerade i både dansen och i eleverna! Välutbildade lärare som alltid vill elevens bästa! Jag...

Visa hela
5/5
Moa Sjöström
22 feb 2021
Ville gå tre år till!!

Satt och läste igenom recensioner och blev lite ledsen, lustigt hur man kan ha så olika upplevelser. Kulturama kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.. oavsett om skolmaten in...

Visa hela
Kulturama Gymnasium
Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

Kulturama Gymnasium – en unik miljö för estetisk utveckling! 

Vi på Kulturama Gymnasium vill ge våra elever det bästa av två världar. Här får du teoretiska kunskaper som ger dig högskolebehörighet samt estetisk undervisning som gör det möjligt för dig att utveckla ditt intresse. Kombinationen av teoretiska och estetiska...

Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Sponsrad