Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Dans

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: 176 (år 1)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 257,2
    (Lägsta: 137,5) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-01-25
2020-02-04
2020-04-25
Dans på Kulturama

Estetiska programmet, Dans

Kulturamas Dansgymnasium

Brinner du för dans och vill få möjlighet att utvecklas som dansare på gymnasiet? Ta chansen och sök till Kulturamas Dansgymnasium! Här får du satsa på din dans under tre år. Du tränas under professionell ledning och utvecklar din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje. 

Kulturama gymnasium i Stockholm erbjuder en utbildning för dig som verkligen vill satsa på dans. Här får du träna dans under professionell ledning och utveckla din sceniska förmåga. Det här är en tuff utbildning som innebär hårt arbete, men det leder också till att du utvecklas till en mångsidig dansare.

Läs Jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop

På Kulturama sätter man stort värde i att erbjuda lärarledda lektioner danslektioner för att du som elev ska få bästa möjliga kvalitet och utveckling, samt kontinuitet i undervisningen.

Dina dansämnen är Jazzdans, Klassisk balett, Modern dans och hiphop. Under utbildningen ska du också få breddade insikter och medvetenhet om dans och dess olika uttryck. Du utvecklar din fysiska styrka och rörelsepotential samtidigt som du stärker din gestaltningsförmåga och stilkänsla. Du arbetar även med rytmisk förståelse och ren teknikträning.

Delta i Kulturamas dansföreställningar

Undervisningen på Kulturamas Dansgymnasium är varierade och stimulerar ditt eget skapande. Allteftersom din kunskap ökar kommer du märka att ditt självförtroende förbättras i såväl dansen som på scen och i vardagen.

Kulturama har många stora och fräscha danssalar och stora scener. Varje termin gör eleverna föreställningar där du får scenisk vana. Skolans varma och personliga lärare är välutbildade och erfarna och ger dig en lustfylld undervisning med betoning på dansglädje.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Dansgymnasiet på Kulturama är en utbildning inom Estetiska programmet, inriktning Dans, vilket är en studieförberedande utbildning som ger såväl allmän och utökad behörighet till högskolan. Du har också de rätta grunderna för att söka vidare till specialiserade utbildningar som Dans- och Cirkushögskolan, eller Kulturamas vuxenutbildningar i Dans.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Som boende i samma kommun som Kulturama Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Stockholms län. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 STOCKHOLM
Telefon: 08-58 00 80 00
E-post: gyantagningen@ksl.se

Gymnasieexamen

Estetiska programmet med inriktning Dans på Kulturama Gymnasium ger både allmän och utökad behörighet till högskolan. Efter avslutad utbildning har du en högskoleförberedande gymnasieexamen.


Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium i Stockholm

Välkommen till Kulturama!Det är något unikt med Kulturama. Här får man vara sig själv. Det är två meningar som vi ofta hör från våra elever när de beskriver skolan, och det är vi glada och stolta över. Att trivas under...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 2,8

Baseras på 5 recensioner.

Inte bra
(1)
Jag gick under en tid på kulturama på Danslinjen och det var ett enormt misstag. Jag personligen gillade inte kvaliteten på dansen, särskilt modern och jazz. Man behövde liksom ingen teknik utan kunde bara rulla runt på golvet och det ansågs ”nytänkande och analyserande”. För mig är ordentlig teknik i dans en otroligt viktig del, även i modern d...
Fredrik Engström, Rektor Kommentar:
Det är i samspel med elever som vi utvecklar våra utbildningar och jag kommer gärna i kontakt med dig för att höra mer av dina upplevelser. Huruvida utbildningarna passar kan se olika ut och det låter som att du nu hamnat helt rätt för din del där du är. Jag önskar dig fortsatt lycka till och du är välkommen att höra av dig direkt till mig om du...
Visa hela
Anonym
(5)
Kulturama är en skola där alla kan vara sig själva och ingen dömer en för hur man ser ut, vilken klädstil man har osv. Just dansen på Kulturama är väldigt unik. Det spelar ingen roll om man har dansat i 10 år eller 1 år, alla får samma chanser och lika stor chans att utvecklas som dansare och dels som person. Jag rekommenderar verkligen Kult...
Visa hela
Ebba Hillstedt
(5)
Har aldrig utvecklats så här mycket men samtidigt haft så kul! Att få dansa istället för att ha ex matte är ett plus i kanten!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Dans, fyll i följande uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(2,8)
Baseras på 5 recensioner.