Estetiska programmet, Dans

Kulturama Gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 540 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 160,0
    (medelvärde: 265,7) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-04-22
Dans på Kulturama

Estetiska programmet, Dans

Profil Dans - Kulturama Gymnasium

Vill du satsa på dans genom att träna och utvecklas i tre år under professionell ledning? Vill du utveckla din teknik och sceniska förmåga med betoning på dansglädje? Då är dansinriktningen något för dig!

Profilens innehåll
Vårt lärarteam består av erfarna, engagerade och skickliga danspedagoger som själva är eller har varit yrkesverksamma som dansare och koreografer. Utifrån dina personliga förutsättningar kommer de att utmana dig och se till att du utvecklas som dansare, både individuellt och i ensemble.

Dina dansämnen är jazzdans, modern dans, klassisk balett och hiphop. Parallellt kommer du arbeta med din fysiska styrka, rörelsepotential, gestaltningsförmåga och stilkänsla. Även eget skapande av koreografier ingår som en viktig del av utbildningen. Du kommer bredda din kompetens, insikt och medvetenhet om dans och dess olika genrer vilket ger goda förutsättningar inför eventuella vidare studier inom dans. Utbildningen innebär hårt arbete, det du ger på lektionerna får du tillbaka genom att du utvecklas mot att bli en mångsidig dansare.

Lokaler
Kulturamahuset inrymmer 12 000 kvm specialanpassade lektionssalar för de olika konstnärliga inriktningar som här finns samlade under samma tak. Elever på Dans har sex stora och ljusa danssalar och en mindre danssal till sitt förfogande. Alla danssalar är utrustade med ljudanläggningar, spegelväggar och balettstänger.

Föreställningar och samarbeten
Varje läsår får du stå på scen och öva på din scenvana i olika föreställningar.
Under de tre åren på dansgymnasiet gör vi ett flertal sceniska framträdanden, från dansföreställningar av olika storlekar och format till julshower tillsammans med musikallinjen. Under tredje året arbetar eleverna med en egen slutproduktion, ett gediget arbete som mynnar ut i en helaftonsföreställning.

Information för ansökan
Ansökningskod: Dans ESDAN, Dans
Program: Estetiska programmet
Inriktning: Dans
Profil: Dans

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter gymnasiet

Det Estetiska programmet är högskoleförberedande och ger dig möjlighet att söka vidare till högskolans eller universitetens samhällsvetenskapliga, ekonomiska, humanistiska och konstnärliga utbildningar.

Efter dansgymnasiet finns många alternativ på utbildningar och yrkesval. Av de som fortsätter inom estetiska utbildningar ser vi att många av våra elever fortsätter på utbildningar både i Sverige (Balettakademien, Danshögskolan) och över hela världen.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Få kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Kulturama Gymnasium

Det är något unikt med Kulturama! Här får man vara sig själv.Det här är två meningar som vi ofta får höra när våra elever beskriver skolan, och det är vi stolta över. Att trivas under sin gymnasietid handlar både om...


Läs mer om Kulturama Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Kulturama Gymnasium

Kulturama Gymnasium

Virkesvägen 21
104 32 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.kulturama.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,2

Baseras på 5 recensioner.

Anonym

Så otroligt bra skola! En MYCKET inbjudande miljö som leder till att man har stör möjlighet att utvecklas mycket under sina tre år på skolan. Lärarna är involverade i varje elevs egna utbildning och utveckling och hjälper aktivt till för att hjälpa en i den resan. På danslinjen får man dansa balett, jazz, modern och hiphop. Alla dessa dansstila...

Visa hela
Anonym

Jag gick på danslinjen på kulturama och jag kunde inte vara mer nöjd!! Lärarna är engagerade i både dansen och i eleverna! Välutbildade lärare som alltid vill elevens bästa! Jag fick testa på många olika stilar under mina tre år, bland annat hiphop, modernt, balett (sant tåspets), jazz osv. Det som jag tyckte var väldigt roligt med utbildningen ...

Visa hela
Moa Sjöström

Satt och läste igenom recensioner och blev lite ledsen, lustigt hur man kan ha så olika upplevelser. Kulturama kommer alltid ligga mig varmt om hjärtat.. oavsett om skolmaten inte var sådär jättebra någon dag, oavsett om man kanske inte alltid såg framemot den där balettlektionen efter en lång dag, och oavsett att man hade riktigt dåliga dagar. ...

Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,2)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans från Kulturama Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill börja/byta till Kulturama Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information