Svara på vår undersökning om gymnasievalet och ha chans att vinna presentkort á 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Nicolaiskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 222,8)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 132,5
(medelvärde: 222,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Dans

Är du en blivande estetare?

Estetiska programmet är för dig som vill gå en högskoleförberedande utbildning samtidigt som du kan fördjupa dig inom din inriktning. På Nicolaiskolan får du vara precis den du är och vill vara.

Här får du utveckla din kreativa förmåga inom din inriktning på flera olika sätt. Du får också samarbeta i en inspirerande miljö tillsammans med de andra estetiska inriktningarna i exempelvis större produktioner. 

Nicolaiskolan har fem estetiska inriktningar: dans, musik, teater, estetik och media samt bild och formgivning. Vi håller till i inspirerande och fullt utrustade lokaler, men ofta sker undervisningen utanför skolans väggar. Vi har samarbete med Helsingborgs Stadsteater, Helsingborgs Symfoniorkester, Fredriksdal och Dunkers och skapar utställningar, modeshower och musikaler tillsammans.

Vi samarbetar över gränserna för de olika inriktningarna i olika projekt. Vårt största projekt är avslutningen i årskurs 3. Du söker till avslutningen via audition i årskurs 2.

Dans

På dansinriktningen får du grundläggande kunskaper i modern dans, jazzdans och klassisk balett. Dansinriktningen består av träning, teori och skapande. Du får också lära dig hur man utformar en dansföreställning och hur det är att möta en publik.

Vad kan programmet leda till?

Efter din utbildning hos oss är du behörig för vidare högskolestudier. Möjliga framtida yrken för dig är till exempel illustratör, grafisk designer, musikproducent, regissör, skådespelare och musikalartist.

Välkommen till en kreativ och spännande gymnasietid!

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nicolaiskolan
Studievägen 2
252 47 Helsingborg

Kreativitet, skapande och entreprenörskap oavsett program

Nicolaiskolan är skolan för dig som vill utveckla både din kreativitet och ditt entreprenörskap oavsett om du vill bli ekonom, jurist, samhällsvetare, medieproducent, musiker, dansare eller frisör. Hos oss möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande. På Nicolaiskolan...

Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Sponsrad