Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetiska programmet, Dans

Lunds dans- och musikalgymnasium
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 190 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 205,0
    (medelvärde: 283,2) * statistik från 2017
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-15
2021-01-21
Estetiska programmet, Dans

Estetiska programmet, Dans

Ett dansgymnasium i Lund 

Nu erbjuder Lunds dans- och musikalgymnasium möjligheten för dig som är dansintresserad att läsa ett vanligt estetiskt program med dansinriktning. Det här programmet passar dig som har svårt att välja mellan de rent teoretiskt inriktade programmen och vår starkt estetiska profil. På programmet kan du välja mellan en teoretisk fördjupning eller en dansfördjupning.

Estetiska programmet - dans med teoretisk fördjupning

När du väljer estetisk dans med teoretisk profil vid Lunds dans- och musikalgymnasium deltar du i samma kurser som i skolans estetiska spetsutbildning med undantag från de två mest avancerade dansteknikkurserna. Istället är det obligatoriskt att läsa Matematik 2 b och Naturkunskap 2 b. 

Om du inom det individuella valet väljer ytterligare teoriämnen, så kan du om du vill komplettera med Matematik 3 b, Engelska 7 och/eller Moderna språk steg 3. Det innebär att du kan kombinera en seriös dansutbildning med en omfattande scenträning med bredast möjliga samhällsvetenskapliga behörighet till högskolan.

Estetiska programmet - dans med dansfördjupning

Om du läser estetiskt program med dansinriktning på Lunds dans- och musikalgymnasium med förstärkt dans, så innebär det att du i princip läser samma kurser som eleverna på spetsutbildningen. Det är dock inte obligatoriskt för dig att delta i de moment i undervisningen som görs inom ramen för skolans samverkan med högskolan.

Liksom på skolans estetiska spetsutbildning får du en seriös dansutbildning med tonvikt på fördjupade kunskaper i dansteknik inom olika genrer och en gedigen träning i det sceniska uttrycket genom skolans många scenproduktioner.

Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

En liten film om hur det är att gå på Lunds dans- och musikalgymnasium!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Som boende i samma kommun som Lunds dans- och musikalgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörighet

Reportage

Hanna och Emma på LDM!

Hanna och Emma pluggar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Läs mer Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen. Under tre år på skolan får du god tid...


Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Kiliansgatan 13
223 50 Lund

 Visa telefonnummer
www.dansomusikal.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Dans från Lunds dans- och musikalgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Reportage
Hanna och Emma pluggar på Lunds ...

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: