Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 november, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
16 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
8 oktober, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 280,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 november, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
16 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
8 oktober, 2024
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 280,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Dans

Estetiska programmet, Dans

Estetiskt program med dansinriktning

Nu erbjuder vi även möjligheten att läsa ett vanligt estetiskt program med dansinriktning på Lunds dans- och musikalgymnasium. Denna utbildning ger högskolebehörighet.

Anledningarna till detta är flera. Vi har ett högt söktryck till vår estetiska spetsutbildning i dans, så därför vill vi gärna erbjuda fler elever möjligheten att utvecklas hos oss. Vi ser också att det finns många elever som har svårt att välja mellan de rent teoretiskt inriktade programmen och vår starkt estetiska profil, och också elever som vill kombinera dansutbildning på vår erkänt höga nivå, men också få möjlighet att välja fler teoretiska kurser.

Teoretisk fördjupning

När du väljer estetisk dans med teoretisk profil vid Lunds dans- och musikalgymnasium deltar du i samma kurser som i vår estetiska spetsutbildning med undantag från de två mest avancerade dansteknikkurserna i årskurs tre (Dansteknik 4 jazz och Modernt). Istället är det obligatoriskt att läsa Matematik 2 b och Naturkunskap 2 b.

Inom det individuella valet till årskurs 2 och 3 väljer du ytterligare teoriämnen: Matematik 3 b, Engelska 7 och/eller Moderna språk steg 3. Det innebär att du kan kombinera en seriös dansutbildning med en omfattande scenträning med bredast möjliga samhällsvetenskapliga behörighet till högskolan.

Dansfördjupning

Om du läser estetiskt program med dansinriktning på vår skola med förstärkt dans, så innebär det att du i princip läser samma kurser som man gör på spetsutbildningen.

Det är dock inte obligatoriskt för dig att delta i de moment i undervisningen som görs inom ramen för vår samverkan med högskolan.

Liksom på vår estetiska spetsutbildning får du en seriös dansutbildning med tonvikt på fördjupade kunskaper i dansteknik inom olika genrer och en gedigen träning i det sceniska uttrycket genom skolans många scenproduktioner.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörighet

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Välkommen till Lunds dans- och musikalgymnasium!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt. LDMG är ett dansgymnasium och musikalgymnasium för dig som menar allvar. Utbildningarna är riksrekryterande spetsutbildningar som ger grundläggande behörighet...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad