Estetiska programmet

Estetiska programmet, Dans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 280,4)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Antal elever
Antal elever: cirka 180 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 162,5
(medelvärde: 280,4)
Få mer information om programmet 👍

Estetiska programmet, Dans

Estetiska programmet, Dans

Ett dansgymnasium i Lund 

Nu erbjuder Lunds dans- och musikalgymnasium möjligheten för dig som är dansintresserad att läsa ett vanligt estetiskt program med dansinriktning. Det här programmet passar dig som har svårt att välja mellan de rent teoretiskt inriktade programmen och vår starkt estetiska profil. På programmet kan du välja mellan en teoretisk fördjupning eller en dansfördjupning.

  Estetiska programmet - dans med teoretisk fördjupning

När du väljer estetisk dans med teoretisk profil vid Lunds dans- och musikalgymnasium deltar du i samma kurser som i skolans estetiska spetsutbildning med undantag från de två mest avancerade dansteknikkurserna. Istället är det obligatoriskt att läsa Matematik 2 b och Naturkunskap 2 b. 

Om du inom det individuella valet väljer ytterligare teoriämnen, så kan du om du vill komplettera med Matematik 3 b, Engelska 7 och/eller Moderna språk steg 3. Det innebär att du kan kombinera en seriös dansutbildning med en omfattande scenträning med bredast möjliga samhällsvetenskapliga behörighet till högskolan.


Estetiska programmet - dans med dansfördjupning

Om du läser estetiskt program med dansinriktning på Lunds dans- och musikalgymnasium med förstärkt dans, så innebär det att du i princip läser samma kurser som eleverna på spetsutbildningen. Det är dock inte obligatoriskt för dig att delta i de moment i undervisningen som görs inom ramen för skolans samverkan med högskolan.

Liksom på skolans estetiska spetsutbildning får du en seriös dansutbildning med tonvikt på fördjupade kunskaper i dansteknik inom olika genrer och en gedigen träning i det sceniska uttrycket genom skolans många scenproduktioner.

  Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörighet

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen och som också vill få sin högskolebehörighet. Under...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad