COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen.

Utveckla dina talanger

Under tre år på skolan får du god tid på dig att utforska och utveckla dina talanger. Du bygger upp din grundteknik och utvecklar ditt artistiska uttryck. Under din tid på skolan får du även delta i flera större scenuppsättningar inom dans och musikal.

Lärarna är dans- och musikalartister

Många av Lunds dans- och musikalgymnasiums lärare i skolans karaktärsämnen arbetar inte bara på skolan utan är även själva aktiva ute i olika sceniska produktioner. Det ger unika möjligheter för eleverna till intressant praktik och hjälp med kontakter i branschen.

Många av skolans tidigare elever har gått vidare till eftertraktade utbildningsplatser på artistutbildningar i Sverige och utomlands. En del har gått direkt till jobb inom branschen. Du hittar mer information om detta på skolans hemsida.

Högskolebehörighet efter Lunds dans- och musikalgymnasium

Utbildningarna ger grundläggande högskolebehörighet. Om du vill kan du genom det individuella valet komplettera din utbildning med fler teoretiska ämnen, eller ytterligare fördjupa dig i något estetiskt ämne. Antagningen till skolan baseras på betyg samt poäng från skolans antagningsprov.

Ladda ner skolbroschyr

Är du intresserad och vill veta mer om Lunds dans- och musikalgymnasium, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Välkommen på Öppet hus!

Kom och titta på lektioner i dans, sång och teater samt se en del repetitioner inför produktion.
Du kan även prata med våra elever och lärarna, gå runt i lokalerna samt få information om skolan och våra utbildningar med rektorn.
Vi finns på Kiliansgatan 13 i Lund (samma byggnad som Lunds Stadsteater och Folkets Hus). Varmt välkommen!

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2020-11-15    Tid:   12:00 - 16:00

Välkommen på Öppet hus!

Du får tillfälle att titta på några lektioner i dans, sång och teater samt se en del repetitioner inför produktion.
Du kan även prata med våra elever, gå runt i lokalerna samt få information om skolan och våra utbildningar med rektorn.

Varmt välkommen följande datum:

Datum:   2021-01-21    Tid:   17:30 - 19:30

Videoreportage

En liten film om hur det är att gå på Lunds dans- och musikalgymnasium!

Utbildningar

Andel med examen inom 3 år 78,7 72,4 2016/17
Antagningspoäng medel 283,2 2019/20
Lägsta antagningspoäng 205,0 2019/20

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Lunds dans- och musikalgymnasium.

Lunds dans- och musikalgymnasium

Kiliansgatan 13

www.dansomusikal.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,8

Elev
LDMG är en liten skola med enorma ambitioner! Den är estetiskt krävande och teoretiskt utmanade! Det finns så mycket att lära sig!
Jonathan
LDMG erbjuder en fantastisk utbildning där träningen är hård men ger ett enastående resultat. Mycket avgörs av individens egna passion och mål inom konsten men tillsammans med fantastiska lärare och en kreativ omgivningen, genomgår eleven en större process där hen kan utforska sig själv och sina möjligheter.
D17 <3
Skulle inte kunna tänka mig en annan gymnasieskola! Lärarna, eleverna, maten (Stina <3) och upplägget är jättebra

Forum om Lunds dans- och musikalgymnasium

Här kan du ställa frågor om Lunds dans- och musikalgymnasium och deras program.

Svar Senaste foruminläggen
0 meritpoäng, boende 2013-01-20   Felicia Vad är meritpoängen för att komma in på Estet teater, musik, sång?
Sida:

» Ställ ny fråga

För att få mer information från Lunds dans- och musikalgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Skolrecensioner