Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Lunds dans- och musikalgymnasium
Programinformation
Lund

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Musikalgymnasium i Lund

Brinner du för sång, dans eller teater? Älskar du att stå på scenen och funderar på om du vill ha som yrke att framträda inför andra? Då är Lunds dans- och musikalgymnasiums musikalutbildning något för dig!

Sång, dans och teater

Musikalutbildningen är uppbyggd för att ge dig en så bred träning i musikalteaterns olika aspekter som möjligt. Musikkurserna består av individuella sånglektioner, musikteori samt sång i ensemble och kör. Alla elever får också undervisning i teater samt balett, jazz och street under hela sin utbildning.

Under dina tre år på skolan får du tid att utforska och utveckla dina talanger. Du bygger upp din grundteknik och utvecklar ditt artistiska uttryck. Du får även delta i flera större scenuppsättningar.

Högskolebehörighet på Lunds dans- och musikalgymnasium

Utbildningen ger grundläggande högskolebehörighet, och du får en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Om du önskar kan du välja till extra teoriämnen som individuellt val. Och skolan lovar dig att du kommer att ha nytta av kreativiteten och kommunikationsträningen härifrån oavsett framtida yrkesval!

Kontakter i branschen

Många av skolans lärare arbetar inte bara på skolan utan är även själva aktiva ute i olika sceniska produktioner. Det ger unika möjligheter för eleverna till intressant praktik och hjälp med kontakter i branschen. Många tidigare elever har gått vidare till eftertraktade utbildningsplatser på artistutbildningar i Sverige och utomlands. En del har gått direkt till jobb inom branschen. Du hittar mer information om detta på skolans hemsida.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

I videoklippet ser du en dokumentär om musikal- och danstreornas slutproduktion 2014 "Pippin" som är skapad av en tidigare elev på Lunds dans- och musikalgymnasium.

Av: Tilda Holmström

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musikal

Som boende i samma kommun som Lunds dans- och musikalgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

Hanna och Emma på LDM!

Hanna och Emma pluggar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Läs mer Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen. Under tre år på skolan får du god tid...


Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Kiliansgatan 13
223 50 Lund

 Visa telefonnummer
www.dansomusikal.se

Skolrecensioner

Elev
(4)
LDMG är en liten skola med enorma ambitioner! Den är estetiskt krävande och teoretiskt utmanade! Det finns så mycket att lära sig!
Inez
(5)
En fantastisk skola för de som verkligen vill satsa inom musikal eller dans. Lärarna jobbar hårt för att du ska få en bra utveckling och man lär sig ständigt nya grejor från ens klass och andra elever på skolan.
Emma
(4)
Vill du bli nästa stora musikalartist ska du definitivt välja LDMG. Mycket sång, dans och teater som förbereder dig inför vidareutbildningar och produktioner. Jag hade absolut inte kunnat tänka mig gå på någon annan skola.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetisk spetsutbildning, Musikal, fyll i följande uppgifter:

Reportage
Hanna och Emma pluggar på Lunds ...

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!

Läs mer