Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 november, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
16 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
8 oktober, 2024
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
17 november, 2024 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
16 januari, 2025 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Mässa
8 oktober, 2024
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Estetisk spetsutbildning musikal

Vår estetiska spetsutbildning med musikalinriktning är skapad för dig som vill göra verklighet av dina framtidsdrömmar.

Utbildningen ger dig möjlighet att under tre år utforska om du vill välja att fortsätta satsa på en yrkeskarriär på scenen efter att du slutfört din gymnasieutbildning. Vi ger dig en bred utbildning för scenen där du får möjlighet att fördjupa dig inom musikalgenrens tre huvudgrenar:

  • sång
  • dans
  • teater 

Du får en trygg bas att arbeta vidare från oavsett vilken inriktning du sedan kommer att arbeta vidare med. Om du under din tid på skolan verkligen fastnar för musikalens varierande uttryckssätt, ger skolan grundliga tekniska arbete inom samtliga genrer dig möjlighet att utvecklas till den allsidiga scenkonstnär som på Londons West End betecknas som Triple Treat, det vill säga en artist som behärskar alla tre genrerna till fulländning. Låt vår spetsutbildning med musikalinriktning bli första steget mot din framtid!

Särskild dansprofilering

För de elever på spetsutbildningen i musikal med tidigare danserfarenhet som vill satsa extra på dansen under sin tid på skolan erbjuder vi även en särskild dansprofilering som innebär att man läser en extra danskurs, dansrepertoar, redan från årskurs ett, och därigenom får extra danslektioner genom hela utbildningen.

Högskolebehörighet

Parallellt med den intensiva träningen i utbildningens estetiska ämnen läser du en rad teoriämnen som ger dig behörighet till högskolan efter avslutad utbildning. Målet är att du efter tre år på skolan ska känna dig trygg med att välja om du ska satsa på en fortsatt yrkeskarriär på scenen eller om du vill välja en teoretisk vidareutbildning. Oavsett vilket val du gör kommer du att vara väl rustad inför framtiden efter tre år på Lunds dans- och musikalgymnasium. All den scenträning du fått inom din utbildning kommer att vara till hjälp för dig i framtiden även om du sedan väljer ett alldeles vanligt yrke.

Att välja Lunds dans- och musikalgymnasium är att välja en utvecklande och krävande utbildning. Du väljer att satsa på dig själv, och vi stöttar dig hela vägen genom utbildningen.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel. På vår hemsida kan du se en lista över alla utbildningar som våra elever har tagit efter LDMG.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musikal

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

”Både högskoleförberedande och fantastisk rolig utbildning"

Iza går i ettan på LDMG på spetsutbildningen med musikalinriktning. Hon har fått chansen att träffa personer med samma intresse och upplever en magisk LDMG-anda!

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 16 recensioner
Recensioner publiceras enligt vår recensionspolicy.
Skriv en recension
5/5
Hejsan svejsan
31 maj 2024

Bästa beslutet jag kunde tagit! Utvecklas varje dag med hjälp av inlyssnande lärare och hjälpsamma klasskamrater. Har roligt samtidigt som jag får en högskoleförberedande utbild...

Visa hela
4/5
Alice Mattsson
31 maj 2024
En kreativ framtid

Skolan ligger lokalt och i ett mysigt område med lätt tillgång till buss och tåg. Skolan främjar kreativt tänk och ger dig väldigt mycket frihet till att testa på allt som intre...

Visa hela
4/5
Elev
16 aug 2018
Magiskt!

LDMG är en liten skola med enorma ambitioner! Den är estetiskt krävande och teoretiskt utmanade! Det finns så mycket att lära sig!

Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Välkommen till Lunds dans- och musikalgymnasium!

Letar du efter ett estetiskt program där du kan utvecklas maximalt inom inriktningarna dans eller musikal? Då har du hittat rätt. LDMG är ett dansgymnasium och musikalgymnasium för dig som menar allvar. Utbildningarna är riksrekryterande spetsutbildningar som ger grundläggande behörighet...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad