Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Kommande Öppet hus
12 november, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
12 november, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Estetisk spetsutbildning, Musikal

Musikalgymnasium i Lund

Brinner du för sång, dans eller teater? Älskar du att stå på scenen och funderar på om du vill ha som yrke att framträda inför andra? Då är Lunds dans- och musikalgymnasiums musikalutbildning något för dig! Estetisk spetsutbildning i musikal är lite tuffare och kräver både engagemang och passion. 

  Sång, dans och teater

Musikalutbildningen är uppbyggd för att ge dig en så bred träning i musikalteaterns olika aspekter som möjligt. Musikkurserna består av individuella sånglektioner, musikteori samt sång i ensemble och kör. Alla elever får också undervisning i teater samt balett, jazz och street under hela sin utbildning.

Under dina tre år på skolan får du tid att utforska och utveckla dina talanger. Du bygger upp din grundteknik och utvecklar ditt artistiska uttryck. Du får även delta i flera större scenuppsättningar på olika scener i Skåne.

För de elever på spetsutbildningen i musikal med tidigare danserfarenhet som vill satsa extra på dansen under sin tid på skolan erbjuder vi en särskild dansprofilering som innebär att man läser en extra danskurs, dansrepertoar, redan från årskurs ett, och därigenom får extra danslektioner genom hela utbildningen.


  Högskolebehörighet på Lunds dans- och musikalgymnasium

Utbildningen ger grundläggande högskolebehörighet, och du får en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Om du önskar kan du välja till extra teoriämnen som individuellt val. Och skolan lovar dig att du kommer att ha nytta av kreativiteten och kommunikationsträningen härifrån oavsett framtida yrkesval!

Kontakter i branschen

Många av skolans lärare arbetar inte bara på skolan utan är även själva aktiva ute i olika sceniska produktioner. Det ger unika möjligheter för eleverna till intressant praktik och hjälp med kontakter i branschen. Många tidigare elever har gått vidare till eftertraktade utbildningsplatser på artistutbildningar i Sverige och utomlands. En del har gått direkt till jobb inom branschen. Du hittar mer information om detta på skolans hemsida.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel. På vår hemsida kan du se en lista över alla utbildningar som våra elever har tagit efter LDMG.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musikal

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

William Schmatz - "Annorlunda – och fantastiskt"

Lunds dans- och musikalgymnasium

William har gått ut spetsutbildningen i musikal på Lunds dans- och musikalgymnasium. Utbildningen var ett självklart val för William och han har trivts något enormt. För honom var varje dag annorlunda med danslektioner, teater och sång. 

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musikal så kommer skolan att kontakta dig.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 4,7

Baseras på 14 recensioner
Skriv en recension
4/5
Elev
16 aug 2018
Magiskt!

LDMG är en liten skola med enorma ambitioner! Den är estetiskt krävande och teoretiskt utmanade! Det finns så mycket att lära sig!

5/5
Inez
10 aug 2018
Musikal

En fantastisk skola för de som verkligen vill satsa inom musikal eller dans. Lärarna jobbar hårt för att du ska få en bra utveckling och man lär sig ständigt nya grejor från ens...

Visa hela
4/5
Emma
10 aug 2018
Perfekt start för en karriär inom Musikal och Dans

Vill du bli nästa stora musikalartist ska du definitivt välja LDMG. Mycket sång, dans och teater som förbereder dig inför vidareutbildningar och produktioner. Jag hade absolut i...

Visa hela
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen och som också vill få sin högskolebehörighet. Under...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad