Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk spetsutbildning, Musik

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Musik

Estetisk spetsutbildning Hvitfeldtska

Spetsutbildning i Musik på Hvitfeldtska gymnasiet

Estetiska programmet på Hvitfeldtska gymnasiet är helt inriktat på musik och är en etablerad institution i det svenska musiklivet. Du blir väl förberedd för fortsatta musikstudier vid högskola och även för andra universitetsstudier, då främst inom humaniora och samhällsvetenskap. Du som söker till spetsutbildningen i musik vet redan nu att du har siktet inställt på att studera vidare vid musikhögskola eller annan högre musikutbildning i Sverige eller utomlands. Målet är att du ska kunna gå vidare till en musikutbildning som du vill komma in på direkt efter utbildningen på Hvitfeldtska.

Läs en riksrekryterande musikutbildning

Du kan söka från hela Sverige till spetsutbildningen i musik på Hvitfeldtska gymnasiet. Skolan ligger i centrala Göteborg, och här är det nära till Högskolan för Scen och Musik, Sveriges Nationalorkester och flera av Sveriges bästa musikscener. Hvitfeldtska gymnasiet är det rätta valet för dig som sätter musiken i centrum. Som elev på spetsutbildningen deltar du i samarbete med Högskolan för Scen och Musik. Du läser sång eller instrument direkt på nivå 2 i din inriktning, vilket innebär att du bör ha en hög nivå redan när du söker. Du får också mer undervisning i både instrument/sång och ensemble i din programfördjupning.

Olika genrer och stilar

Musikutbildningen på Hvitfeldtska håller hög klass inom många olika musikaliska stilar och genrer. Skolans lärarkår har erfarenhet från såväl folkmusikscener, rockbranschen och jazzscenen, som från operan, symfoniorkestrar och den nutida konstmusiken. Utbildningen har samarbeten med Högskolan för Scen och Musik och med många professionella musiker och ensembler. GöteborgsOperan, klubben Nefertiti, Göteborgs konserthus och HSM är några av de samarbetspartners skolan jobbar med.

På Hvitfeldtska finns professionell utrustning och två studior. StudioA har ett stort inspelningsrum och är lämpad för stora ensembler, i StudioB finns åtta arbetsplatser och är en redigeringsstudio. Du kan använda studiorna på egen hand efter att ha tagit studiokörkort.

Många av stjärnorna i dagens musiksverige har tidigare studerat vid Hvitfeldtska, exempelvis Nils Berg i The Stoner, David Bukovinszky, solocellist vid Göteborgsoperan, Laleh, singer-songwriter, Magnus Carlsson sångare f d Barbados och José Gonzalez, gitarrist och sångare.

Utbildningar på Hvitfeldtska

Du kan välja mellan att gå

  • Musiker med inriktning pop/rock eller klassiskt
  • Producent/Låtskrivare eller
  • Musik med samhällsbehörighet
Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Videoreportage

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Antagningsprov för Spetsutbildning i musik

Färdighetsprov

Eftersom spetsutbildningen ställer högre krav på dig som elev än den nationella musikinriktningen har skolan ett särskilt färdighetsprov. Det består av tre delar: uppspelning inför jury, skriftligt prov i gehör och skriftligt prov i musikteori.

Uppspelningen bedöms efter en strängare skala vid provet till spetsutbildningen än till ES-musik eftersom spetsutbildningen startar instrumentkursen på nivå 2. Därför rekommenderas alla som har möjlighet, att även söka till den nationella musikinriktningen vid Hvitfeldtska. De skriftliga proven testar både förmåga att uppfatta musik via gehöret och teoretiska kunskaper om notskrift, ackord, harmonier och rytmer.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musik

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Musik från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: