Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Estetisk spetsutbildning, Dans

Lunds dans- och musikalgymnasium
Programinformation
Lund
Estetiska programmet
(Läs mer) Öppet hus
2020-11-15
2021-01-21
Estetisk spetsutbildning, Dans

Estetisk spetsutbildning, Dans

Ett dansgymnasium i Lund

Drömmer du om en framtida karriär som dansare? Lunds dans- och musikalgymnasium tar dina drömmar på allvar!

Balett, jazzdans, modern dans, street dance och mer

Dansutbildningen är uppbyggd för att ge dig en bred träning i olika dansstilar, t ex balett, jazzdans, modern dans och street dance. Detta för att möta dagens efterfrågan på dansartister som kan arbeta inom flera olika fält; musikal, danskompani, musikvideos, reklam, film och TV.

En estetisk spetsutbildning som är högskoleförberedande

Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier, och du får en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Genom det individuella valet kan du profilera dig med ytterligare dansträning, sång- och teaterträning eller läsa ytterligare teoretiska kurser för att få bredare högskolebehörighet.

Dansföreställningar på professionell nivå

Under utbildningen kommer du att få medverka i flera större dansföreställningar på professionell nivå. Genom samverkan med andra artistutbildningar och yrkesutövare, både inom och utom landet, har du även möjlighet att under skoltiden bygga upp ett kontaktnät för framtida studier och yrkesliv.

Många av våra tidigare danselever har gått vidare till studier eller jobb inom dansbranschen. Läs gärna mer om dem på skolans hemsida.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov.   

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m. 

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

En liten film om hur det är att gå på Lunds dans- och musikalgymnasium!

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans

Som boende i samma kommun som Lunds dans- och musikalgymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen Lund. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 138 221 00 Lund
Telefon: 046-355000
E-post: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

Hanna och Emma på LDM!

Hanna och Emma pluggar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Läs mer Lunds Dans- och Musikalgymnasium

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!


Ta kontakt med skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen. Under tre år på skolan får du god tid...


Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter till Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium

Kiliansgatan 13
223 50 Lund

 Visa telefonnummer
www.dansomusikal.se

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 9 recensioner.

Jonathan
(5)
LDMG erbjuder en fantastisk utbildning där träningen är hård men ger ett enastående resultat. Mycket avgörs av individens egna passion och mål inom konsten men tillsammans med fantastiska lärare och en kreativ omgivningen, genomgår eleven en större process där hen kan utforska sig själv och sina möjligheter.
D17 <3
(5)
Skulle inte kunna tänka mig en annan gymnasieskola! Lärarna, eleverna, maten (Stina <3) och upplägget är jättebra
Majken
(5)
Satt och valde mellan olika linjer som jag hade poängen för, alla i min omgivning sa att man måste ta natur för att bli något. Men jag beslutade mig för att dans var den linjen och det är helt rätt. Skolan är mysig och alla känner alla samtidigt som det finns så många olika personer och personligheter trivs alla och det är en allmän trevlig ja...
Visa hela
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Dans från Lunds dans- och musikalgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 9 recensioner.
Reportage
Hanna och Emma pluggar på Lunds ...

Är du intresserad av att sjunga och dansa på gymnasiet? Då borde du läsa intervjuerna med Hanna och EMma som studerar på Lunds Dans- och Musikalgymnasium!

Läs mer

Du kanske också är intresserad av: