Estetiska programmet

Estetisk spetsutbildning, Dans

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
12 november, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Kommande Öppet hus
12 november, 2023 12:00
(+ Läs mer )
Kommande Öppet hus
18 januari, 2024 17:30
(+ Läs mer )
Få mer information om programmet 👍

Estetisk spetsutbildning, Dans

Kvnnor som dansar

Ett dansgymnasium i Lund

Drömmer du om en framtida karriär som dansare? Lunds dans- och musikalgymnasium tar dina drömmar på allvar! Estetisk spetsutbildning i dans är lite tuffare och kräver både engagemang och passion.    

  Balett, jazzdans, modern dans, street dance och mer

Dansutbildningen är uppbyggd för att ge dig en bred träning i olika dansstilar, t ex balett, jazzdans, modern dans och street dance. Detta för att möta dagens efterfrågan på dansartister som kan arbeta inom flera olika fält; musikal, danskompani, musikvideos, reklam, film och TV.


 En estetisk spetsutbildning som är högskoleförberedande

Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier, och du får en god teoretisk bas att stå på om du skulle komma fram till att artistyrket inte är något för dig. Genom det individuella valet kan du profilera dig med ytterligare dansträning, sång- och teaterträning eller läsa ytterligare teoretiska kurser för att få bredare högskolebehörighet.

  Dansföreställningar på professionell nivå

Under utbildningen kommer du att få medverka i flera större dansföreställningar på professionell nivå. Genom samverkan med andra artistutbildningar och yrkesutövare, både inom och utom landet, har du även möjlighet att under skoltiden bygga upp ett kontaktnät för framtida studier och yrkesliv.

Många av våra tidigare danselever har gått vidare till studier eller jobb inom dansbranschen. Läs gärna mer om dem på skolans hemsida.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Lund

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, ÖstraGrevie, eller Bjärnum, m m. 

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.   

Videoreportage

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Dans

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Gymnasieexamen

Högskolebehörig

Reportage

En skola fylld av kreativitet, talanger och kärlek

Stina Axelsson går sista året på spetsutbildningen i dans.
Dans har alltid varit Stinas stora passion och sökande efter dansskolor började tidigt.
- När jag skuggade ett par elever på LDMG fick jag en bra inblick av hur det kunde se ut och jag beslutade mig ganska direkt att det var dit jag ville.
- Programmet passar mig eftersom jag älskar att stå på scen och drömmer om att få jobba som dansare på världens alla olika scener, även med musikaler. Dans sprider fantastisk glädje och den glädjen vill jag sprida till alla andra.

Ta kontakt med skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Dans så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.

Skolrecensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 11 recensioner
Skriv en recension
5/5
Elev ur dans trean (D21)
17 jul 2023
<3

Ldmg har en så skön hemmamiljö, man vill inte lämna skolan när man väl kommit dit. Det är en liten skola med mycket bra lärare, rektor och elever. Tacksam att jag får gå på en s...

Visa hela
5/5
Löken
01 jun 2022

Jättebra! På ldmg är alla välkomna som man är och ingen blir utelämnad. Danslektionerna är jättebra (lite synd att det inte finns bra klasser inom street tho).

5/5
Jonathan
13 aug 2018
Unbildning inom Estetik; Dans

LDMG erbjuder en fantastisk utbildning där träningen är hård men ger ett enastående resultat. Mycket avgörs av individens egna passion och mål inom konsten men tillsammans med f...

Visa hela
Lunds dans- och musikalgymnasium
Kiliansgatan 13
223 50 Lund

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen och som också vill få sin högskolebehörighet. Under...

Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Sponsrad