Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik: Musikteater

Lunds dans- och musikalgymnasium
Programinformation
Lund
Antal elever: cirka 180 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 212,5
    (medelvärde: 276,1) * statistik från 2021
(Läs mer) Öppet hus
2022-01-20
Estetiska programmet, Musik: Musikteater

Om utbildningen

Ett musikalgymnasium

Nu erbjuder vi även möjligheten att läsa ett vanligt estetiskt program med musikalinriktning på Lunds dans- och musikalgymnasium för dig som har svårt att välja mellan de rent teoretiskt inriktade programmen och vår starkt estetiska profil. Du kan välja mellan två fördjupningar: teori eller Musikteater.

Estetiskt program Musik (musikal) med Teorifördjupning

När du väljer estetisk musikal med teoretisk profil vid Lunds dans- och musikalgymnasium deltar du i samma kurser som i vår estetiska spetsutbildning med undantag från de två mest avancerade dansteknikkurserna inom utbildningen. Istället är det obligatoriskt att läsa Matematik 2 b och Naturkunskap 2 b.

Om du inom det individuella valet väljer ytterligare teoriämnen, så kan du om du vill komplettera med Matematik 3 b, Engelska 7 och/eller Moderna språk steg 3. Det innebär att du kan kombinera en seriös musikalutbildning med en omfattande scenträning med bredast möjliga samhällsvetenskapliga behörighet till högskolan.

Estetiskt program Musik (musikal) med Teaterfördjupning

Om du väljer estetiska programmet - musikal med Teaterfördjupning på vår skola, så innebär det att du i princip läser samma kurser som man gör på spetsutbildningen med undantag från de två mest avancerade dansteknikkurserna inom utbildningen. Istället är det obligatoriskt att läsa Scenisk gestaltning 2 och Sceniskt karaktärsarbete. 

Liksom på vår estetiska spetsutbildning får du en seriös musikalutbildning med tonvikt på fördjupade kunskaper i sång och en gedigen träning i det sceniska uttrycket genom skolans många scenproduktioner.

Antagningen baseras på betyg samt antagningsprov.

Utbildningen ger grundläggande behörighet för högskolestudier.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikteater, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Många av våra tidigare elever går vidare till eftertraktade estetiska vidareutbildningar både utomlands och i Sverige, som t.ex Konsthögskolan i Oslo, Balett Akademin i Göteborg eller Stockholm, Iwanson i Munchen, Arts Ed i London, AMDA i New-York, Copenhagen Contemporary Dance School, Amsterdam School of the Arts,Folkhögskolor i Härnesand, Fridhem, Sundsgården, Östra Grevie, eller Bjärnum, m m.

Andra elever läser vidare på universitetet inom varierande ämne så som språk, religion, juridik eller historia eller till att bli sjukgymnast eller dietist till exempel.  

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik: Musikteater

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Lund. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Besöksadress: St Södergatan 47, Postadress: Box 41, 221 00 Lund
Telefon: 046-359 50 00
Mejladress: antag@lund.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik: Musikteater så kommer skolan att kontakta dig.

Lunds dans- och musikalgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium - Både ett musikal- och dansgymnasium

Lunds dans- och musikalgymnasium är både ett dansgymnasium och ett musikalgymnasium. Det här är gymnasieskolan för dig som verkligen brinner för sång, musikal, dans eller teater och som siktar på en karriär på scenen och som också vill få sin högskolebehörighet. Under...


Läs mer om Lunds dans- och musikalgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lunds dans- och musikalgymnasium

Kiliansgatan 13
223 50 Lund

 Visa telefonnummer
www.dansomusikal.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik: Musikteater från Lunds dans- och musikalgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information