Nicolaiskolan i Helsingborg

I centrala Helsingborg hittar du den kommunala gymnasieskolan Nicolaiskolan. Här på skolan finns gymnasieutbildningar för dig som vill utveckla din kreativitet, ditt skapande eller förbereda dig för fortsatta studier på högskola efter gymnasiet.

Här kan du läsa det estetiska programmets alla inriktningar, utveckla din fingerfärdighet på hantverksprogrammet eller lära dig mer om samhället och företagande på ekonomi- eller samhällsvetenskapsprogrammet. Nicolaiskolan i Helsingborg erbjuder även Introduktionsprogram och en gymnasiesärskola.

Driv ditt eget företag

Som elev på Nicolaiskolan har du möjlighet att få starta upp och driva ditt eget företag. Detta gör du genom kursen entreprenörskap som kan väljas till inom det individuella valet. Att driva UF-företag ger dig ovärderlig erfarenhet och kan till och med bli starten på din karriär.

Samarbeten som ger möjligheter

Nicolaiskolan har samarbeten med aktörer inom såväl näringslivet som offentlig sektor, något som ger skolans elever unika möjligheter. Ett exempel på det är att skolans ekonomer som läser inriktning marknadsföring får chansen att skapa en riktig marknadsföringskampanj åt fotbollslaget HIF. Skolans esteter får chansen att ställa ut egendesignade stolar på det lokala IKEA-varuhuset.

Digitalt lärande

Nicolaiskolan arbetar digitalt. Det innebär att du som elev alltid kan kommunicera med dina lärare genom skolans digitala läroplattformar. Under utbildningens gång får du dessutom lära dig hantera ett stort informationsflöde med kritisk blick.

Träna och lär i välutrustad miljö

Nicolaiskolans centrala punkt är dess välutrustade bibliotek och elevcaféet. Här finns många platser att sitta att umgås eller jobba på. Skolans läroplattform gör att du och dina klasskamrater enkelt kan komma åt dina planeringar och arbeten, var ni än befinner er. För de olika estetkurserna och skolans frisörsalonger finns specialsalar som måste ses på plats. Som elev på Nicolaiskolan behöver du inte oroa dig, här finns all den utrustning som behövs för att du ska få träna på alla de färdigheter som just ditt program innehåller. Och det är väl det som är vitsen med skolan – att få träna och lära.

Är du intresserad och vill veta mer om Nicolaiskolan, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Utbildningar

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill bli kontaktad av Nicolaiskolan.

Andel lärare med leg. och behörighet 2018

Studievägen 2
252 47 Helsingborg

www.helsingborg.se

någon som hade velat få utlopp för sin kreativitet
Skit-datorer, De hade program som inte användes pga, bristande lärarkompetens. Istället fick man jobba i typ apples imovie.. Halvtaskig miljö. Enormt område. Fanns inspirerande lärare, men inte tillräckligt många.
Skolledningen Kommentar:
Tack för att du hörde av dig!
Vi hade gärna sett att du tagit upp dina synpunkter med oss direkt.
Har du några funderingar hör gärna av dig till oss.
/Skolledningen
Elisa
En mycket bra skola :)

För att beställa information från Nicolaiskolan, fyll i följande uppgifter:

Skolrecensioner