Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Nicolaiskolan
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 170 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 175,0
    (medelvärde: 227,8) * statistik från 2021

Om utbildningen

Ekonomiprogrammet på Nicolaiskolan i Helsingborg

Ekonomiprogrammet med inriktning Ekonomi på Nicolaiskolan

På Nicolaiskolans ekonomiprogram lär du dig bland annat om marknadsföring, ledarskap, affärsjuridik och företagsekonomi.

Under hela din utbildning kommer du att ha ett fadder- företag och under ditt andra år kan du starta ett eget företag. På ekonomiprogrammet väljer du först mellan ekonomi och juridik, sedan finns flera olika fördjupningar att välja mellan. Vilken passar dig bäst?

Företagen är en stor och viktig del av vårt samhälle. Här finns ett stort nätverk av företag och företagare som både fungerar som handledare och bidrar i undervisningen. Du kommer att ha ett fadderföretag under hela utbildningen. Vi bjuder också in experter från företag och universitet för att föreläsa och stärka elevernas kontakter med näringslivet. Ekonomiprogrammet förbereder dig självklart inför vidare studier på högskola.

UF-företag under utbildningen

Under utbildningen kan du redan under ditt andra år starta ett företag på riktigt inom ramen för Ung Företagsamhet. Tillsammans med ett par klasskamrater ska du utveckla en affärsidé, skaffa leverantörer, göra budget och hitta kunder. Detta praktiska projekt är kopplat till kursen entreprenörskap och företagande.

Bli diplomerad gymnasieekonom

Hos oss kan du genom vårt samarbete med Stiftelsen Företagsam bli diplomerad gymnasieekonom. Examen gör dig attraktiv på arbetsmarknaden och är en god merit inför fortsatta studier. På ekonomiprogrammet kan du välja ekonomi- eller juridikinriktning. Inom båda inriktningarna finns det flera olika fördjupningar att välja mellan. Du väljer inriktning inför årskurs 2.

Undervisning på svenska och engelska 

Ekonomiprogrammet på Nicolaiskolan erbjuds på både svenska och engelska. 

Fördjupningar, inriktning ekonomi

Redovisning

Fokus på ämnena redovisning och kalkylering. Utbildningen avslutas med att du driver ett UF-företag där du jobbar med redovisningsinriktat arbete.

Marknadsföring och ledarskap

Utbildningen har tonvikt på ledarskapet och i ditt UF-företag är det du som leder företaget och ansvarar för marknadsföringsarbetet.

Marknadsföring och ledarskap – traineeplats

Om du har höga studieresultat kan du söka en traineeplats inför åk 2. Du får en mentor från ett av våra partnerföretag, till exempel IKEA, ICA eller Handelsbanken.

International Business Management

International Business Management

Vad kan programmet leda till?

När du är klar med din utbildning har du en bred behörighet för vidare studier inom ämnen som ekonomi, administration, juridik, information och språk. I framtiden kommer du kanske att arbeta med försäljning, marknadsföring, redovisning eller i bankvärlden.

Intresserar du dig för internationaliserings- och globaliseringsfrågor? Har du goda kunskaper i engelska, men vill gå en utbildning som följer den svenska kursplanen? Ser du framför dig studier och arbete utomlands? Då har du hittat rätt!

Om du väljer International business and management kommer du att få en utbildning med tydlig internationell prägel. Vi kommer att ha ett nära samarbete med vår grannskola International School of Helsingborg som har lång erfarenhet av att undervisa på engelska och att hjälpa elever att söka till utländska universitet. Den stora skillnaden jämfört med ISH är att vi följer den svenska kursplanen.

Det här är utbildningen för dig som vill studera och jobba internationellt i framtiden. När du går ut gymnasiet är du tvåspråkig och har fått ett internationellt och globalt perspektiv på vår tid och vår omvärld.Antalet platser är begränsat så det gäller att vara snabb för att garanteras en plats.

International business and management

Programmet för dig som är intresserad av företagande, ekonomi och juridik. Du får också möjligheten att starta företag på engelska genom Junior Achievement – Young Enterprise. Utbildningen ger en bra grund för högre studier inom ekonomi och juridik.

Det här får du:

  • All undervisning på engelska (förutom ämnet svenska)

  • Internationella lärare med full behörighet

  • Resor och studiebesök utomlands

  • Behörighet till svenska och utländska universitet

  • Vägledning för att söka till utländska universitet

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Nicolaiskolan

Nicolaiskolan – kreativitet, skapande och entreprenörsanda

Är du en framtida ekonom, jurist, samhällsvetare, medie- producent, musiker, dansare eller frisör? Då har du kommit rätt. Här möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande och entreprenörskap oavsett program. Vi har programmen för dig som vill starta...


Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Nicolaiskolan

Studievägen 2
252 47 Helsingborg

 Visa telefonnummer
www.helsingborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Sara
En bra skola med bra personal som gärna hjälper en. Lärarna är väldigt duktiga och kan sin grej, de är väldigt kreativa. Kan rekommendera skolan starkt.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Nicolaiskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till er skola
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information