Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Tullinge gymnasium
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 190 (.)
Ekonomiprogrammet
  • Antagningspoäng: 225,0
    (medelvärde: 284,1) * statistik från 2021

Om utbildningen

Ekonomi-Ekonomiprogrammet-Tullinge gymnasiumStudera ekonomi vid Tullinge Gymnasium

Ekonomi är ett brett ämnesområde som ger dig många valmöjligheter inför framtiden. Om du väljer att läsa Ekonomiprogrammet vid Tullinge Gymnasium har du möjlighet att bli diplomerad gymnasieekonom efter din examen. Därmed har du möjligheten att studera vidare så väl som att jobba direkt efter din examen.

Lär dig mer om entreprenörskap på ekonomiprogrammet

På Ekonomiprogrammet vid Tullinge Gymnasium får du lära dig de grundläggande kunskaperna i företagsekonomi och utveckla dina kunskaper i entreprenörskap. Även i kurser inom andra ämnesområden som du läser finns det inslag av programmets inriktning. Bland annat kommer du få läsa en kurs i affärsjuridik. I det individuella valet kan du därutöver välja kurser i exempelvis internationella relationer eller matematik. Under studierna finns det engagerade och erfarna lärare till din hjälp och i de ekonomiska ämnena finns dessutom samarbeten med externa föreläsare från näringslivet samt Södertörns högskola.

Driv ditt egna UF-företag

Det sista året på programmet kan du välja att fördjupa dina kunskaper i olika ämnen. Om du väljer att fördjupa dig i redovisning och kalkylering får du chansen att praktisera på ett företag. Väljer du istället att rikta in dig mot marknadsföring och ledarskap startar du ett eget företag i samverkan med UF, Ung Företagsamhet. På så vis kommer du använda dina teoretiska kunskaper i praktiken även under studietiden.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Ekonomiprogrammet är ett studieförberedande program som ger dig särskild behörighet för att kunna gå vidare till många intressanta högskoleutbildningar. Oavsett vilken fördjupning du väljer öppnas många utbildningsvägar. Allt ifrån jurist, ekonom, tolk, utredare, projektledare och journalist till lärare och informationsmäklare.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Tullinge gymnasium

Välkommen till Tullinge gymnasium

Tullinge gymnasium är uppbyggd som ett campus med flera mindre hus i ett grönområde. Skolan har bibliotek, skolrestaurang med eget kök, uteservering, cafeteria, idrottssal och gym för eleverna.  Skolan är en mindre kommunal skola som erbjuder fem olika program:  Ekonomiprogrammet Naturvetenskapsprogrammet ...


Läs mer om Tullinge gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Tullinge gymnasium

Alfred Nobels Allé 206
146 80 Tullinge

 Visa telefonnummer
www.tullingegymnasium.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,3

Baseras på 3 recensioner.

:)
super bra skola!
Tredje året
Är nöjd med mitt gymnasieval då skolan har mycket bra undervisning och lärarna är väldigt kompetenta. Stämningen är jättebra på skolan och då det inte är en särskilt stor skola känns det som att man kommer närmare de andra eleverna. Ekonomiprogrammet har varit väldigt lärorikt och lärarna vet verkligen hur de ska få eleverna att bli intresserade...
Visa hela
Ralf
Lärarna är sådär, de gör sitt jobb men inte mer. Lokalerna är röriga och man har tur om man hittar till rätt klassrum. Maten är oftast skitäcklig, men kompisarna gör i alla fall stället uthärdligt. Skulle inte välja den om jag valde idag.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,3)
Baseras på 3 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Tullinge gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information