Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Nicolaiskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Vill du arbeta med service?

Hos oss förbereder vi dig för en framtid inom eget företagande, ekonomi och service. Efter utbildningen kan du arbeta inom försäljning och logistik, både på nätet och i butik. Du lär dig också att starta och driva företag och projekt. Service, bemötande, marknadsföring, kommunikation och hållbar utveckling är viktiga delar i utbildningen.

Arbetsplatsförlagt lärande, APL

Under utbildningen kommer du att ha 15 veckors APL. Under APL praktiserar du på en arbetsplats och får känna på hur det är att jobba på riktigt. Du får också testa det du lärt dig teoretiskt i skolan. APL är uppdelad i flera perioder för att du ska få möjlighet att prova på olika arbetsplatser. Du får därför stora möjligheter till både extraarbete under utbildningen och arbete efter du har tagit studenten.

Jobba eller plugga vidare efter studenten

Försäljnings- och serviceprogrammet ger dig möjligheter att jobba, studera vidare eller att starta eget direkt efter studenten. Efter genomförd utbildning kan du till exempel jobba som säljare, inköpare, butiksledare eller med logistik och kundservice. Utbildningen kan också leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Om du vill studera på högskola eller universitet efter gymnasiet kan du läsa de kurser som krävs för att få högskolebehörighet under dina studier på försäljnings- och serviceprogrammet.

Vad kan programmet leda till?

Efter genomförd utbildning kan du arbeta som exempelvis säljare, inköpare, butiksledare eller med logistik och kundservice.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Nicolaiskolan
Studievägen 2
252 47 Helsingborg

Kreativitet, skapande och entreprenörskap oavsett program

Nicolaiskolan är skolan för dig som vill utveckla både din kreativitet och ditt entreprenörskap oavsett om du vill bli ekonom, jurist, samhällsvetare, medieproducent, musiker, dansare eller frisör. Hos oss möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande. På Nicolaiskolan...

Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Sponsrad