Försäljnings- och serviceprogrammet

Försäljnings- och serviceprogrammet

Nicolaiskolan, i Helsingborg
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Försäljnings- och serviceprogrammet

Studera Försäljnings- och serviceprogrammet på Nicolaiskolan

Är du en utåtriktad och nyfiken person som gillar att möta andra människor? Försäljnings- och serviceprogrammet vänder sig till dig som är intresserad av försäljning, handel och kommunikation.

Hos oss förbereds du för en framtid inom eget företagande, ekonomi och service. Du får kunskaper för arbete inom försäljning och logistik, både på nätet och i butik. Du lär dig att starta & driva företag och projekt. Service, bemötande, marknadsföring, kommunikation och hållbar utveckling är centralt i utbildningen.

Under utbildningen

Under utbildningen kommer du att ha 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL. Under APL praktiserar du på en arbetsplats och ges möjlighet att uppleva arbetslivet på riktigt samt praktiskt förankra det du lärt dig teoretiskt. APL är uppdelad i flera perioder så att du får möjlighet att prova på olika arbetsplatser. Du får därför stora möjligheter till både extraarbete under utbildningen och arbete efter avslutade gymnasiestudier.

Efter studenten

Försäljnings- och serviceprogrammet ger dig möjligheter att jobba, studera vidare eller att starta eget direkt efter studenten. Efter genomförd utbildning kan du arbeta som exempelvis säljare, inköpare, butiksledare eller med logistik och kundservice. Utbildningen kan också leda till fortsatta studier på yrkeshögskola. Om du vill studera på högskola eller universitet efter gymnasiet kan du läsa de kurser som krävs för att få högskolebehörighet under dina studier på försäljnings- och serviceprogrammet.

Är du intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Helsingborg

Behörighet

För behörighet till Försäljnings- och serviceprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Försäljnings- och serviceprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Försäljnings- och serviceprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Helsingborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen, 251 89 Helsingborg
Telefon: 042-104700
Mejladress: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Försäljnings- och serviceprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Nicolaiskolan
Studievägen 2
252 47 Helsingborg

Nicolaiskolan – kreativitet, skapande och entreprenörsanda

Är du en framtida ekonom, jurist, samhällsvetare, medie- producent, musiker, dansare eller frisör? Då har du kommit rätt. Här möter du kreativa talanger som arbetar med hållbart skapande och entreprenörskap oavsett program. Vi har programmen för dig som vill starta...

Läs mer om Nicolaiskolan och visa alla program.

Sponsrad