Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Kungsängsgymnasiet
Programinformation
Ort: Sala
Antal elever: 20 (år 1)
Utbildningstyp: Naturvetenskapsprogrammet
Antagningspoäng:
(statistik från 2017)
Medelvärde: 245
Lägsta: 132,5

Utbildningsinfo

Naturvetenskapsprogrammet på Kungsängsgymnasiet

Läs Naturvetenskapsprogrammet på Kungsängsgymnasiet

Naturvetenskapsprogrammet är det rätta valet för dig som är studiemotiverad, gillar matematik och naturvetenskap och vill växa som person. Här får du den bredaste basen att utgå ifrån för att sen själv kunna styra ditt liv i olika riktningar. Du får grunden för ett spännande liv med så många valmöjligheter som möjligt när du senare ska bestämma dig för ett yrke.

Programmet som ger dig flest valmöjligheter

Genom att välja Naturvetenskapsprogrammet läser du det högskoleförberedande program som ger den bredaste kompetensen av alla gymnasieprogram. Du får oändligt med möjligheter till intressanta utbildningar på högskola eller universitet och du kommer att kunna bli nästan vad som helst i framtiden. Utbildningen ger dig förutsättningar att få ett jobb som är roligt, utmanande och utvecklande.

I framtiden kan du bli civilingenjör, läkare, forskare, jurist, lärare, veterinär, polis och mycket, mycket mer.

Utbildningen är rätt val för dig som är intresserad av matematik och naturvetenskap, som vill förstå de olika sammanhangen i naturen och som gillar att jobba på ett undersökande sätt med laborationer, studieresor och fältstudier.

Det här lär du dig på utbildningen

Du får bland annat lösa problem och dra slutsatser på ett analytiskt och strukturerat sätt. Du studerar naturen, deltar i laborationer, gör beräkningar och studerar hur naturvetenskap och samhällsutveckling påverkar varandra. Du får också lära dig hur människokroppen fungerar och att skriva vetenskapliga rapporter och artiklar såväl på svenska som på engelska.

Inriktning Naturvetenskap

På inriktning Naturvetenskap får du djupare kunskaper inom ämnena fysik, kemi, biologi och matematik. Skolan vet vad som är bra att få med sig inför fortsatta studier inom naturvetenskap och man har därför anpassat inriktningen till det. Du får därmed en naturvetenskaplig bredd som ger dig många möjligheter efter dina studier.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För gymnasiebehörighet till ett högskoleförberedande program krävs godkända betyg i svenska eller svenska som andraspråk, engelska, matematik och i minst nio andra ämnen från grundskolan.

För naturvetenskapsprogrammet ska tre av de ytterligare nio ämnena vara biologi, fysik och kemi.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Kungsängsgymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Västerås. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Stadshuset, E268 721 87 Västerås
Telefon: 021-39 06 00
E-post: gymnasieantagningen@vasteras.se

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande gymnasieprogram.

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap.

Fyll i dina kontaktuppgifter

Skicka din intresseanmälan

Få mer information från skolan

Errors
Valfritt
Valfritt

Kungsängsgymnasiet

Kungsängsgymnasiet i Sala

Välkommen till Kungsängsgymnasiet

På Kungsängsgymnasiet i Sala finns ett enormt elevengagemang! Skolan arbetar för att hela tiden se varje elev och just ditt undervisningsbehov. Skolan går efter mottot att gymnasiet blir precis så bra som du själv vill. Kungsängsgymnasiet satsar allt för att...


Läs mer om Kungsängsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Kungsängsgymnasiet

Gymnasiegatan 1
73340 Sala

 Visa telefonnummer
www.kungsangsgymnasiet.se