Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Impius Gymnasium
Programinformation
Helsingborg
Antal elever: cirka 20 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 140,0
    (medelvärde: 188,5) * statistik från 2019/20
Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet inriktning Naturvetenskap

På inriktningen Naturvetenskap får du välja mellan att läsa biologi, kemi, fysik och matematik eller samhällskunskap, geografi samt biologi eller kemi.

Utbildningen vid Impius Gymnasium är högskoleförberedande, det betyder att eleverna efter avklarad utbildning kan fortsätta studera vid ett universitet eller en högskola. Programmet ska ge sina elever ett naturvetenskapligt förhållningssätt och det lämpar sig främst för fortsatta studier inom naturvetenskap och matematik.

Anpassat program

Utbildningarna på Impius Gymnasium är särskilt anpassade för dig med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, så som Asperger syndrom, högfungerande autism, ADHD etc. På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap får eleverna fördjupade kunskaper inom bland annat:

  • Människans beteende
  • Människans lärande
  • Människans utveckling
Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Innan du börjar på Impius Gymnasium

Impius Gymnasium arbetar för att på ett så tidigt stadium som möjligt informera sig om eleverna och hur deras funktionshinder specifikt yttrar sig. Den bästa källan för att ge sådan information är föräldrarna. Genom möten och kontakt med föräldrar och andra vill Impius skapa sig en så bra bild som möjligt kring elevens förutsättningar och behov.

Varje elev bereds möjlighet att vid ett flertal tillfällen komma till Impius Gymnasium för att se sig omkring på skolan. I samband med besöken får eleven träffa berörda lärare och personal. Elever som går i årskurs åtta och nio kan använda sin prao till att besöka Impius Gymnasium för att skapa sig en bild av hur skoldagarna kan se ut. Elever som går i årskurs nio och är intresserade av internatboendet har möjlighet att övernatta på Impius Internat.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Som boende i samma kommun som Impius Gymnasium söker du till programmet via Gymnasieantagningen i Helsingborg. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Skol- och fritidsförvaltningen 251 89 HELSINGBORG
Telefon: 042-104700
E-post: gymnasieantagningen@helsingborg.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium

Impius Gymnasium är en fristående gymnasieskola som etablerades i Helsingborg år 2002. Skolan är inriktad mot elever med neuropsykiatriska funktionsnedsättningar, det inkluderar bland annat: Högfungerande Autism ADHD ADD OCD Tourettes syndrom Asperger syndrom På Impius gymnasium betraktas varje elev utifrån...


Läs mer om Impius Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Impius Gymnasium

Landskronavägen 1
252 31 HELSINGBORG

 Visa telefonnummer
www.impius.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Impius Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Impius Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: