Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Naturvetenskapsprogrammet

Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 240,6)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 190,0
(medelvärde: 240,6)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Ett program för dig som vill ha många valmöjligheter genom att förena naturvetenskap med kompetens inom hälsa och idrott. Programmet gör det möjligt att söka ett brett utbud av universitets- och högskoleutbildningar. Du kan kombinera studier med träning flera gånger i veckan på skoltid.

Möjlighet till full meritpoäng

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program där du har möjlighet att få full meritpoäng. 

Under utbildningen kommer du att utveckla dina kunskaper om sammanhang i naturen, om livets villkor, om fysikaliska fenomen och om kemiska processer. Inom biologi, fysik och kemi kommer du att få varva teori med experiment. Du ska också fördjupa dina kunskaper om matematik och du kommer att använda kunskaper inom andra ämnesområden under utbildningen.

Du kommer att utveckla ett naturvetenskapligt förhållningssätt. Det innebär förmåga till kritiskt tänkande, logiska resonemang, problemlösning och systematiska iakttagelser där du också tränar din förmåga att värdera olika typer av källor.

Chans att testa dina kunskaper

Du får även chans att utforska hur dina färdigheter inom hälsa, idrott och naturvetenskap kan kombineras med ledarskap. Vi utgår från dig själv och dina styrkor. Du lär känna dig själv, dina klasskamrater och dina lärare. 

Öppnar för breda studier

Här läser du ett brett högskoleförberedande program med möjlighet att välja till en träningsprofil. Du fördjupar dig genom att kombinera med elitsatsning i fotboll eller välja mellan egen idrott, fotboll, padel eller personlig träning. Kursexempel Idrott och hälsa specialisering 1 och 2,  biologi 1 och 2, kemi 1 och 2 och träningslära. Möjliga framtida yrken läkare, miljövetare,  civilingenjör och sjukgymnast.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Örebro

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Örebro län. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 311 10 701 35 Örebro
Telefon: 019-211000  
Mejladress: gymnasieantagningen@orebro.se

Reportage

"Jag ville gå på en skola som kunde utveckla mig som fotbollsspelare"

Grillska gymnasium Örebro

Michaela går tredje året på Elitfotboll och läser Ekonomiprogrammet. Hon flyttade från Hudiksvall för att gå på Grillska Elitfotboll och hon känner att det var helt rätt val för henne.

Andreas och Joel pluggar på Grillska Gymnasiet Örebro

Grillska Gymnasiet Örebro

Andreas och Joel studerar på Grillska Gymnasiet i Örebro! Läs intervjuerna med de båda där de berättar om hur det är att studera på Grillska Gymnasiet.

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Grillska Gymnasiet Örebro
Bettorpsgatan 12
703 69 Örebro

Grillska gymnasiet i Örebro

Grillska gymnasiet i Örebro är den lilla skolan med det stora hjärtat. På skolan kan du välja mellan fyra nationella program och ett introduktionsprogram. Du som vill kan kombinera studierna med idrott på olika nivåer – oavsett program (Elitfotboll NIU och...

Läs mer om Grillska Gymnasiet Örebro och visa alla program.

Sponsrad