Visa gymnasium.se som: Mobil

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Hornavanskolan
Programinformation
Arjeplog
Antal elever: cirka 10 (.)
Naturvetenskapsprogrammet
  • Antagningspoäng: 270,0
    (medelvärde: 296,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på HornavanskolanEn bred utbildning som utvecklar ditt naturvetenskapliga förhållningssätt

På Naturvetenskapsprogrammet med inriktning Naturvetenskap på Hornavanskolan fördjupar du dig i Matematik, Biologi, Fysik och Kemi. Det är en bra grundutbildning för dig som vill ha behörighet till många högre utbildningar eller som vill studera vidare inom de naturvetenskapliga områdena. Programmet är en treårig resa genom naturens värld och livet på jorden – för dig som är intresserad av fysikaliska fenomen, kemiska processer och biologiska händelseförlopp är undervisningen både intressant och spännande.

Din tid på Hornavanskolan har du stor nytta av även senare i livet

Matematik löper som en röd tråd genom Naturvetenskapsprogrammet – ett ibland utmanande men aldrig tråkigt ämne då Hornavanskolan ser till att undervisningen väcker din nyfikenhet och kreativitet. Lärarna stöttar dig och hjälper dig att förstå hur de matematiska modellerna löser många olika problem på ett smidigt sätt. Ett analytiskt tänkande är något som hjälper dig oavsett vilken bransch du vill söka dig till senare – på inriktningen Naturvetenskap övar du dig på detta genom att se samband och dra slutsatser.

Naturvetenskap – en fördelaktig inriktning som ger dig högskolebehörighet till det mesta

På inriktningen Naturvetenskap läser du kurserna Fysik 2, Matematik 4, Kemi 2 och Biologi 2. Hornavanskolan erbjuder programfördjupning i Matematik 5 och Entreprenörskap. Som elev på programmet får du lära dig att arbeta matematiskt och att föra logiska och objektiva resonemang. Undervisningen präglas av roliga praktiska inslag – experiment, laborationer och fältstudier. Efter din examen har du behörighet till många högskoleutbildningar – du kan studera vidare till exempel ingenjör, läkare, arkitekt eller kemist.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Fortsatta studier

Naturvetenskapsprogrammet är ett högskoleförberedande program. Efter examen från programmet är du redo för högskolestudier inom främst naturvetenskap, matematik och teknik men även inom andra områden. En naturvetenskaplig utbildning är nyckeln som öppnar alla dörrar mot fortsatta studier. Du blir behörig till alla utbildningar som ges på universiteten i Sverige, delar av universitetsutbildningen kan även göras inom EU.

Internat - elevboende på Hornavanskolan

Har du bestämt dig för att komma hit till Arjeplog för att studera?

Hornavanskolans elever erbjuds boende på elevhemmet Stugan, som ligger i närheten av skolan, sporthallen, badhuset och ridhuset.

I elevhemmet Stugan hyr du eget rum med dusch och wc. Rummen är möblerade, och det finns möjlighet till helpension under skoldagar. Här finns också ett gemensamt kök där du kan ordna din egen mat.

Vill du veta mer om att bo på skolans elevhem Stugan kan du ringa föreståndaren, eller någon annan i personalen.

Välkommen!

För information om andra boendealternativ, kontakta kommunens bostadsförmedling, telefon 0961-143 01 (telefontid mellan 10-12 och 13-14,30).

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap

Du söker programmet via Antagningskansliet i Arvidsjaur. Om du bor i en kommun som inte ingår i antagningskansliet söker du istället via din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Fiskarvägen 4 933 33 Arvidsjaur
Telefon: 0960-156 72  
E-post: britt-mari.lindkvist@arvidsjaur.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap så kommer skolan att kontakta dig.

Hornavanskolan

Hornavanskolan – en naturskön skolmiljö i teknikens framkant

Hornavanskolan har ett vackert läge bredvid Sveriges djupaste sjö. Det är i Arjeplog som du hittar denna lilla men innovativa skola med ett starkt fokus på förnyelse och innovation. Skolans unika samarbete med den internationella bilindustrin ger dig möjlighet att...


Läs mer om Hornavanskolan och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hornavanskolan

Strömvägen 23
938 32 Arjeplog

 Visa telefonnummer
www.hornavanskolan.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 1 recensioner.

Josefina Wallström
(5)
Jag har snart gått klart mina 3 år på naturvetenskapsprogrammet på Hornavanskolan och är otroligt nöjd med min tid här. Eleverna är välkomnande och lärarna är stöttande och bryr sig verkligen om varje enskild elev. Man har aldrig problem med att arbetsbelastningen blir för hög eftersom när man säger till, så ordnar lärarna en plan så att allt hi...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap från Hornavanskolan, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hornavanskolan
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Du kanske också är intresserad av: