Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Gymnasium i Spanien

Gymnasium i Spanien. Är du intresserad av att resa och gå en utbildning samtidigt? Till Spanien kan du åka på språkresa under en kortare tid, göra ett utbyte, vara borta under ett år via ettårsprogrammet eller studera på ett svenskt gymnasium i Spanien!
Filtrera efter
Program
Inriktning
Spanien
Undervisningsform
Visa alla filter
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
Visar 1-20 av 20 träffar
Annonser

Populära inriktningar

Reportage inom Spanien

gymnasiet spanien

Plugga i Spanien!

I Spanien finns det flera olika sätt att studera på. Du kan åka på en språkresa, men även göra ett utbyte och åka på ettårsprogram till Spanien!

Språkresor

Att åka på språkresa är ett bra sätt att lära sig ett nytt språk men även om kulturen i landet du besöker. När du åker på språkresa kan du bo hos en värdfamilj eller på ett boende tillsammans med andra studenter. Längden på en språkresa kan variera från ett par till uppemot 20 veckor. Det spelar ingen roll om du är nybörjare eller om du kan språket bra - det finns språkresor för olika nivåer. Läs mer om språkresor här!

Utbyte

Om du vill vara borta under en längre tid kan du åka på ett utbytesår. Många åker på utbyte under andra eller tredje året av gymnasiet. Om du åker på utbyte till Spanien och går i en svensk gymnasieskola så kan du tillgodoräkna dig ditt utbytesår eftersom skolorna följer den svenska läroplanen. Se vilka skolor som har utbyte i Spanien här!

Ettårsprogram i Europa

Det finns också något som kallas ettårsprogram i Europa, vilket innebär att du åker till ett annat europeiskt land under ett år på gymnasiet. För att ansöka om att gå ett ettårsprogram genom Utbildnings- och högskolerådet (utbyten.se). Du kan söka till ettårsprogrammet i årskurs ett eller två i gymnasiet. Under ditt ettårsprogram får du studiehjälp och inackorderingsbidrag (för boendekostnader) från CSN. Du kan inte tillgodoräkna dig ettårsprogrammet i din gymnasieexamen, du måste fortfarande gå årskurs två eller tre i Sverige. Läs mer om att åka på ettårsprogram i Spanien här!