Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Industritekniska programmet
  • Antagningspoäng: 85,0
    (medelvärde: 151,3) * statistik från 2019/20

Om utbildningen

IN-programmet

Industritekniska företag behöver dig som arbetar praktiskt, problemlösande, och nytänkare

Industriprogrammet (IN) verkar för att ge dig en utbildning präglad av kvalitet för att göra dig attraktiv på  arbetsmarknaden. Vill du ha jobb direkt efter skolan? Välj Industritekniska programmet!

Saker lärarlaget på IN är extra måna om:

  • att alltid sätta dig som elev i centrum
  • att utifrån dina förutsättningar och intressen matcha utbildning mot jobb eller studier
  • att du är nöjd med utbildningen och attraktiv på arbetsmarknaden
  • att samarbeta med regionens duktiga företag så att ni elever är väl rustade inför framtiden
  • att  ni elever får social kompetens och kunskap för att kunna bidra till utvecklingen av svensk industri

Industritekniska programmet låter dig utvecklas i din egen takt

Du får både ta ett stort ansvar och har stort inflytande över din egen studiesituation och på skolan behandlas du individuellt och flexibelt. Om du vill har du möjligheten att antingen bredda och/eller fördjupa dig. Till exempel skaffar många av skolans elever sig flera yrkeskompetenser under sina tre år på det Industritekniska programmet. Det kan vara att till exempel lära sig både svets och CNC-teknik. En annan populär valbar kurs är truckutbildning.

Utbildning med kvalité

Lärare och företagsrepresentanter pratar regelbundet med varandra både ute på företag och i skolan. Lärarna som  undervisar på programmet sitter tillsammans i arbetslag i anslutning till utbildningslokalerna. På industritekniska programmet har alla klasser sina egna hemklassrum. Här finns det skolböcker, egna bänkar, påminnelser om prov och olika aktiviteter samlade. Detta innebär att lärare och elever möts varje dag, vilket ger en mycket god stämning och relation lärare och elever emellan.

På det Industritekniska programmet arbetar kärnämneslärare och karaktärslärare tillsammans för att underlätta för ämnesintegrering på programmet. Alla lärare har någon form av industribakgrund och är mycket intresserade av elevernas utveckling, programmet och branschen.

Driftsäkerhet och underhållsteknik på Brinellgymnasiet

Inriktningen Driftsäkerhet och underhåll på Industritekniska programmet riktar sig till dig som vill sköta teknisk utrustning och dess underhåll för att det ska hålla i längden och fungera optimalt. Här får du lära dig hur tekniska utrustningar är uppbyggda, hur de fungerar, hur man använder dem och vad de är till för.

Du får även kunskap om hur tekniken kan förbättras och hur den används på ett miljövänligt sätt. Efter dina studier på inriktningen Driftsäkerhet och underhåll på Industritekniska programmet kan du bland annat bli automationstekniker, resemontör och underhållsmekaniker.

Är du intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Industritekniska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Industritekniska programmet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik

Som boende i samma kommun som Brinellgymnasiet söker du till programmet via Antagningskansliet i Nässjö. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
E-post: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Teknikcollege

Teknikcollege

Teknikcollege är en certifiering utfärdad av Industrirådet. Du går en utbildning som matchar de behov som Sveriges mest innovativa och spännande industriföretag har.

Läs mer om Teknikcollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Brinellgymnasiet-Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Industritekniska programmet, Driftsäkerhet & underhållsteknik från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: