Visa gymnasium.se som: Mobil

Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Antal elever: cirka 100 (.)
Bygg- och anläggningsprogrammet

Om utbildningen

BA-programmet

Bygg- och anläggningsprogrammet ger dig en bred orientering om byggprocessen och grundläggande kunskaper inom nybyggnad och renovering av hus och anläggningar. Programmet ger även underlag för fortsatt lärande inom olika yrkesområden och för vidare studier.

Byggbranschen är väldigt bred och du kommer att få pröva på olika yrkesområden för att hitta det som passar just dig. Under första året får du prova på trä, golv, betong, mureri, måleri, plåt och anläggning. Du kommer att arbeta mycket praktiskt i vår bygghall och maskinhall, dels med övningar men även med riktiga objekt. Dessutom gör du tre veckors miljöpraktik under ditt första år.

Gymnasial lärlingsutbildning
Från och med våren 2015 skrivs du som börjar åk 2 in som gymnasielärling. Lärlingsutbildningen använder sig av samma ämnesplaner som skolförlagd yrkesutbildning och utbildningen leder i gymnasieskolan till samma yrkesexamen som ett skolförlagt yrkesprogram. Sedan januari 2014 kan en elev som går lärlingsutbildning i gymnasieskolan ansöka hos CSN om lärlingsersättning - ett bidrag för måltider och resor. En elev som går en lärlingsutbildning har rätt att läsa in grundläggande högskolebehörighet.

Första året på utbildningen
Under ditt första år på programmet får du möjlighet att prova på en rad olika yrkesområden för att du ska kunna se vad det är som passar just dig. Du får en bred utbildning och testar att jobba med trä, finsnickeri, betong, golv, mureri, måleri, plåt m.m. Mycket av utbildningen är förlagd i Brinellgymnasiets bygghall och maskinhall, där du får öva såväl som jobba med riktiga objekt. Det ingår även tre veckors miljöpraktik under året.

Inriktning måleri 
Du lär dig om ny- och ommålning - både utomhus och inomhus, uppsättning av olika väggbeklädnadsmaterial samt färglära.

Är du intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Bygg- och anläggningsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Bygg- och anläggningsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Bygg- och anläggningsprogrammet, Måleri från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information