Visa gymnasium.se som: Mobil

Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Antal elever: cirka 10 (.)
Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

EK-programmet

För dig som vill läsa ett högskoleförberedande program riktat mot högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Du lär dig grunderna i företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och samhällsekonomi. Du ska förstå hur man använder samhällets resurser på bästa sätt, hur ett företag är organiserat och hur det svenska rättsväsendet fungerar.

Du lär dig centrala begrepp, teorier och modeller inom ekonomi och juridik. Du lär dig också att kunna presentera resultat av undersökningar med hjälp av modern informationsteknik på ett genomtänkt sätt anpassat till din målgrupp.

Du får förståelse för hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Inriktning ekonomi
I företagsekonomi lär du dig om företagens roll i samhället. Du lär dig om olika typer av företag och företagsformer och du utvecklar förståelse för hur man startar ett företag samt affärsidéns utformning och betydelse. Du får kunskaper om ekonomiska förhållanden i samhället, om länders olika förutsättningar för handel och om grunderna för internationella sammanslutningar och avtal. Du ska kunna diskutera orsakssamband och följder av olika beslut. Det är också viktigt att kunna se ekonomi i ett historiskt sammanhang. Du får kunskap om det juridiska och moraliska ansvar som krävs för att driva ett företag. I utbildningen får du möjlighet att praktiskt pröva på företagande genom Ung Företagsamhet (UF).

Du får fördjupade kunskaper inom företagsekonomiska området som redovisning, kalkylering, marknadsföring samt ledarskap och organisation. Inriktningen ska också ge färdigheter i att starta och driva ett företag. 

Diplomerad gymnasieekonom

Om du väljer inriktning ekonomi har du på Brinellgymnasiet möjlighet att bli Diplomerad gymnasieekonom. Syftet är att du utöver högskolebehörigheten även ska bli anställningsbar för att kunna söka en del arbeten inom ekonomi direkt efter gymnasiet. Brinellgymnasiet är certifierat för att utbilda Diplomerade gymnasieekonomer.

Stipendiemöjligheter

För dig som läser vid Ekonomiprogrammet finns fantastiska möjligheter att söka stipendier från Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefond. Till exempel kan stipendier sökas för att göra studieresor, fältstudier och om du ska läsa vidare inom ekonomiområdet efter gymnasiet. Du kan även få stipendium individuellt om du exempelvis uppnår mycket goda studieresultat. Under inriktningen Ekonomi driver eleverna ett eget UF-företag under tredje året och eleverna får då ett bidrag från stiftelsen för att starta detta.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Ekonomi

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Ekonomi så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 1 recensioner.

Chokladpuffen
Brinellgymnasiet är en bra skola där man får en möjlighet att utvecklas. Skolans lärare är bra och pedagogiska. Elevhälsan är till stor hjälp för mig och många andra. Jag pendlar lång väg varje dag för att gå på den här skolan och det är mycket väl värt det! Brinellgymnasiet har gett mig en plattform där jag kan utvecklas och formas till mitt dr...
Visa hela
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 1 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Ekonomi från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information