Svara på vår undersökning gymnasievalsrapporten och ha chans att vinna biobiljetter! 📽️ Gör undersökningen här!

Naturvetenskapsprogrammet
Inga recensioner än

Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 284,8)
Antal elever
Antal elever: cirka 80 (.)
Antagningspoäng (2022)
Antagningspoäng: 215,0
(medelvärde: 284,8)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

NA-programmet

För dig som gillar naturvetenskapliga ämnen och är intresserad av samhället

Är du intresserad av den naturvetenskapliga världen? Här utvecklar du ett vetenskapligt förhållningssätt. Du lär dig till exempel att se samband mellan olika ämnen och mellan teori och verklighet. Stående inslag i undervisningen är laborationer, exkursioner och studiebesök.

Som elev övas du i att kritiskt iaktta men även tolka och redovisa resultat. Du arbetar med datorer och annan utrustning för att kunna göra undersökningar och presentera dem på ett intresseväckande sätt. Du utvecklar din analytiska förmåga, ökar din kreativitet och stimulerar din nyfikenhet. Programmets tyngdpunkt ligger på matematik och naturvetenskap men också på att utveckla dina språkkunskaper. Matematik är ett viktigt ämne som hjälper oss att beskriva och förstå verkligheten. Inom naturvetenskapen studeras sammanhang i naturen, livets villkor, fysikaliska fenomen och skeenden samt kemiska processer. Naturvetenskap är en viktig förutsättning för den snabba utvecklingen i vårt moderna samhälle till exempel inom medicin och teknik. Naturvetenskap och samhällsutveckling har påverkat och påverkar varandra.

Vårt mål är att:

  • Dina studier på naturvetenskapsprogrammet ger dig glädje och aha-upplevelser.
  • Du lär dig att i tal och skrift föra fram dina resultat och åsikter.
  • Du utvecklar din förmåga att ta ansvar och samarbeta.
  • Du stimuleras att lösa problem, se möjligheter och ta initiativ.
  • Du står väl rustad kunskapsmässigt för vidare studier samtidigt som du skaffat dig självförtroende och en bra allmänbildning.

Inriktning Naturvetenskap och Samhälle
Den här inriktningen har den tvärvetenskapliga karaktären. Du fördjupar dig i samhällskunskap och läser dessutom geografi samt en fördjupningskurs inom biologi, fysik eller kemi.

Är du intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Naturvetenskapsprogrammet behöver du godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik, biologi, fysik, kemi samt minst sex andra ämnen.

Gymnasieexamen

Naturvetenskapsprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Naturvetenskapsprogrammet, Naturvetenskap & samhälle så kommer skolan att kontakta dig.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad