Ekonomiprogrammet, Juridik

Brinellgymnasiet
Programinformation
Jönköping, Nässjö
Antal elever: cirka 10 (.)
Ekonomiprogrammet

Om utbildningen

EK-programmet

För dig som vill läsa ett högskoleförberedande program riktat mot högskolestudier inom främst ekonomi, juridik och andra samhällsvetenskapliga områden.

Du lär dig grunderna i företagsekonomi, entreprenörskap, juridik och samhällsekonomi. Du ska förstå hur man använder samhällets resurser på bästa sätt, hur ett företag är organiserat och hur det svenska rättsväsendet fungerar.

Du lär dig centrala begrepp, teorier och modeller inom ekonomi och juridik. Du lär dig också att kunna presentera resultat av undersökningar med hjälp av modern informationsteknik på ett genomtänkt sätt anpassat till din målgrupp.

Du får förståelse för hur människor tänker, känner och handlar. Sådana kunskaper i psykologi är viktiga vid beslut och bedömningar inom både ekonomi och juridik.

Inriktning Juridik
Inom juridiken behandlas det svenska rättssystemet samt lagar och andra författningar som styr eller påverkar företag, organisationer och privatliv. Viktiga områden som behandlas är privatjuridik och affärsjuridik. Inom privatjuridiken studerar du exempelvis regler för äktenskap och samboförhållande. Inom affärsjuridiken lär du dig exempelvis regler som gäller när företag gör affärer med varandra. Du lär dig mer om bland annat straffrätt, EU–rätt, avtalsrätt och arbetsrätt.

Du får kunskaper om rättsordningens betydelse i ett demokratiskt samhälle och hur den påverkas av internationell rätt. Du ska utveckla din förmåga att analysera och bedöma juridiska problem med hjälp av rättskällor och juridiska metoder.

Möjlighet att få stipendier

För dig som läser vid Ekonomiprogrammet på Brinellgymnasiet finns möjligheter att få stipendier från Stiftelsen Aktiestinsen Lennart Israelssons Gymnasiefond. Du kan söka stipendier för att göra studieresor, fältstudier eller om du väljer att plugga vidare inom ekonomiområdet efter din gymnasieexamen. Även elever som uppnår väldigt goda studieresultat eller har gjort en insats för en klass välmående kan erhålla individuella stipendier.

Är du intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Ekonomiprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska, geografi, historia, religion, samhällskunskap samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Ekonomiprogrammet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Ekonomiprogrammet, Juridik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Certifiering

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom

Diplomerad gymnasieekonom är en certifiering utfärdad av CESAB. En Diplomerad Gymnasieekonom är väl förberedd för vidare studier och har kompetenser som gör dig anställningsbar och entreprenöriell.

Läs mer om Diplomerad gymnasieekonom här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Ekonomiprogrammet, Juridik så kommer skolan att kontakta dig.

Brinellgymnasiet

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...


Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Brinellgymnasiet

Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

 Visa telefonnummer
www.brinellgymnasiet.se


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Ekonomiprogrammet, Juridik från Brinellgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Brinellgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information