Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Brinellgymnasiet, i Nässjö (+1 orter)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 10 (.)
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Bli färdig undersköterska efter åren på VO

Vill du arbeta med människor i framtiden? När du går på Vård- och omsorgsprogrammet får du god kunskap om människan. Du lär dig om allt från hälsans betydelse och vikten av sunda levnadsvanor till hur kroppen fungerar. Andra centrala områden på programmet är människans beteende och den psykiska hälsan.

Undervisningen på Vård- och omsorgsprogrammet

På vård- och omsorgsprogrammet får du som elev varierad undervisning. Här varvas föreläsningar och studiebesök med grupparbeten och enskilda arbeten. De yrkesämnen du läser på gymnasieprogrammet innehåller en hel del teori men också praktiska moment.

Praktik

Studierna varvas med arbetsplatsförlagt lärande (APL) vilket ger dig möjligheter att pröva dina nya kunskaper ute i  arbetslivet. Under din gymnasietid är du ute på praktik under minst 15 veckors tid.

Efter studierna på Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en bred kompetens och en bra grund för att ge dig ut i arbetslivet direkt efter  dina gymnasiestudier. Oavsett om du vill arbeta i  psykiatrin, med människor som har missbruksproblem eller med äldre så ger  utbildningen en bra grund. Yrken som du kan utöva efter avslutade studier är  exempelvis undersköterska, personlig assistent eller skötare inom psykiatrin.

Plugga vidare efter vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet kan också genom lämpliga individuella val genom att läsa högskoleförberedande kurser ligga till grund för fortsatta studier till  sjuksköterska, sjukgymnast, arbetsterapeut, polis, psykolog, socionom och ambulanssjukvårdare.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

Välj mellan 2 startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Jönköping

Höst

  • Klassrum
  • Nässjö
  • Svenska

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Nässjö. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Brinellgatan 52 571 35 Nässjö
Telefon: 0380-51 88 42
Mejladress: ann.bjorkbom-tegheim@nassjo.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Brinellgymnasiet
Brinellgatan 52
571 35 Nässjö

Gymnasieskolan med oändliga möjligheter

Brinellgymnasiet i Nässjö erbjuder ett brett utbud av olika gymnasieprogram och det finns definitivt en utbildning på skolan som passar just dig! Här kan du välja en utbildning med fokus på teknik, idrott, språk, estetiska ämnen eller vad du än...

Läs mer om Brinellgymnasiet och visa alla program.

Sponsrad