Visa gymnasium.se som: Mobil

COVID-19 - hur påverkas ditt gymnasieval? Vi samlar artiklar och information om coronviruset och skolan. Läs mer här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Leksands gymnasium
Programinformation
Leksand
Antal elever: cirka 10 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 117,5
    (medelvärde: 173,8) * statistik från 2019/20
Två elever från Vård- och omsorgrprogrammet

Om utbildningen

Läs Vård- och omsorgsprogrammet på Leksands Gymnasium

Vill du arbeta med människor och hjälpa dem i deras vardag? Eller lära dig mer om den mänskliga kroppen? Här blir du utbildad inom hälso- och sjukvård, fysiologi, psykologi, rehabilitering och äldrevård.

Gymnasial lärlingsutbildning

Vård- och omsorgsprogrammet erbjuds som lärlingsutbildning. Som VO-lärling får du vara på olika arbetsplatser inom och du blir väl förberedd för att arbeta som undersköterska inom hälso- och sjukvård.

Detta innebär att mer än hälften av din gymnasieutbildning är förlag på en arbetsplats. Det innebär att du gör dina yrkeskurser på en arbetsplats tre dagar i veckan; tisdag, onsdag och torsdag. Vissa delar av yrkesämnena läses inne på skolan. De gymnasiegemensamma ämnena läser du med din klass på Leksands gymnasium två dagar i veckan, måndag och fredag. Gymnasial lärlingsutbildning har samma poäng och omfattning som övriga yrkesprogram

Samarbete med din arbetsplats
Ett nära samarbete mellan gymnasiet, arbetsplatserna, branscherna gör det möjligt för Leksands gymnasium att erbjuda en utbildning som anpassas till arbetsmarknadens krav. Skolan skriver ett utbildningskontrakt med arbetsgivaren, och arbetsplatsen har utbildade handledare. Din yrkeslärare besöker dig regelbundet på din arbetsplats och följer upp dina yrkeskurser och träffar dig och din handledare ute på arbetsplatsen.

Lärlingsersättning
Utbildningen berättigar till lärlingsersättning, vilket är ett bidrag för måltider och resor som du kan få när du är lärling på en arbetsplats. Detta söker du hos CSN.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Leksands gymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Leksands gymnasium

Leksands gymnasium

Välkommen till Leksands Gymnasium

På Leksands gymnasium möter du många skickliga lärare som ger dig spännande utmaningar och ett engagerat stöd. Du studerar i en öppen och trivsam miljö och har stor möjlighet att påverka din utbildning och vardag i skolan. Leksands gymnasium passar...


Läs mer om Leksands gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Leksands gymnasium

Rättviksvägen 29
793 80 Leksand

 Visa telefonnummer
www.leksandsgymnasium.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Leksands gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Påminn mig om öppet hus
Jag vill vara med på en prova-på-dag
Jag vill byta till den här skolan
Jag har en fråga
Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Du kanske också är intresserad av: