Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: cirka 50 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 92,5
    (medelvärde: 197,1) * statistik från 2021
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Falu Fri!

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en yrkesexamen och kompetens att arbeta inom mängder av olika områden, till exempel inom akutsjukvård, allmän hälso- och sjukvård, äldreomsorg, social omsorg, psykiatri samt inom området friskvård och hälsa. Falu Frigymnasium har också ett samarbete med DalaMitt som gör att du kan utbilda dig till brandman i beredskap (deltidsbrandman).

Du väljer en av de programfördjupningar du ser nedan:

Räddningsmedicin och akutsjukvård

Detta är en spännande fördjupning inriktad på akut omhändertagande i olika miljöer. Falu Fri  samarbetar med räddningstjänsten Dala Mitt. En stor del av din utbildning är förlagd till räddningstjänstens övningsområde. Den här fördjupningen gör att du blir högskolebehörig.

Akutsjukvård/Hemsjukvård

I denna fördjupning får du kunskap om akut omhändertagande samtidigt som du lär dig mer om det som är framtidens vårdform, nämligen hemsjukvård. Du kan välja att läsa kursen Brand & Räddning även när du går denna fördjupning.

APL – praktik på VO

På Vård- och omsorgsprogrammet ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, så kallad APL. Du kan få praktisera på arbetsplatser inom olika områden inom sjukvården.

Bli högskolebehörig

Genom att läsa vissa fördjupningen Akutsjukvård/Brand & räddning blir du automatiskt högskolebehörig. Du kan också bli högskolebehörig genom att välja tillvalskurser när du går fördjupningen Akutsjukvård/Hemsjukvård.  

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner.

Not a karen
Om du planerar att gå vård och omsorg förvänta dig inte att bli prioriterad. Vårdlärarna är fantastiska dock ekonomiansvarig tycker att det är viktigare att andra utbildningar ska få åka utomlands än att utbilda de viktigaste jobben som finns. Maten får vi från en sjukhus restaurang som kan laga fantastisk mat. Det kommer dock under åren vara my...
Henrik Nordin, Biträdande rektor Falu Frigymnasium Kommentar:
Jag ser att du både har positiva och negativa saker som du tar upp i din recension. Det är bra att du är nyanserad och ärlig. Jag vill dock bemöta kritiken om att vi inte skulle satsa på vårdutbildningen som, precis som du skriver, är viktig för både oss som skola som för samhället i stort. Vi fördelar resurserna rättvist mellan programmen och v...
Visa hela
Matilda
Min utbildning på Falu fri har gett mig massor av bra kunskaper, stora möjligheter till framtiden och vänner för livet. Efter mer än 5 terminer kan jag idag säga att jag inte skulle valt någon annan gymnasie skola före Falu fri i hela Dalarna! Tiden här kommer bjuda på världens bästa lärare, trygghet, riktigt bra skolmat och många fina minnen!
Elev från vo3
Har aldrig träffat mer engagerade lärare som bryr sig och klarar av att möta oss alla som de olika individer vi är. Vi har olika förutsättningar och det är okej, för med en såpass öppen dialog med lärarna dagligen så löser vi allt alltid på bästa möjliga vis.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,4)
Baseras på 5 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Falu Frigymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag har en fråga
Jag vill veta när ni har Öppet Hus och besöksdagar för elever
Jag vill ha mer information om programmet och skolan
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information