Visa gymnasium.se som: Mobil

Vård- och omsorgsprogrammet

Falu Frigymnasium
Programinformation
Falun
Antal elever: 26 (år 1)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 162,5
    (medelvärde: 214,6) * statistik från 2017
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Falu Fri!

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en yrkesexamen och kompetens att arbeta inom mängder av olika områden, till exempel inom akutsjukvård, allmän hälso- och sjukvård, äldreomsorg, social omsorg, psykiatri samt inom området friskvård och hälsa. Falu Frigymnasium har också ett samarbete med DalaMitt som gör att du kan utbilda dig till brandman i beredskap (deltidsbrandman).

Du väljer en av de programfördjupningar du ser nedan:

Räddningsmedicin och akutsjukvård

Detta är en spännande fördjupning inriktad på akut omhändertagande i olika miljöer. Falu Fri  samarbetar med räddningstjänsten Dala Mitt. En stor del av din utbildning är förlagd till räddningstjänstens övningsområde. Den här fördjupningen gör att du blir högskolebehörig.

Akutsjukvård/Hemsjukvård

I denna fördjupning får du kunskap om akut omhändertagande samtidigt som du lär dig mer om det som är framtidens vårdform, nämligen hemsjukvård. Du kan välja att läsa kursen Brand & Räddning även när du går denna fördjupning.

APL – praktik på VO

På Vård- och omsorgsprogrammet ingår minst 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, så kallad APL. Du kan få praktisera på arbetsplatser inom olika områden inom sjukvården.

Bli högskolebehörig

Genom att läsa vissa fördjupningen Akutsjukvård/Brand & räddning blir du automatiskt högskolebehörig. Du kan också bli högskolebehörig genom att välja tillvalskurser när du går fördjupningen Akutsjukvård/Hemsjukvård.  

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Som boende i samma kommun som Falu Frigymnasium söker du till programmet via Antagningskansliet Region Dalarna. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Myntgatan 2 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
E-post: antag@dalakf.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium, eller Falufri som skolan också kallas är en skola med internationell profil där du får vara med och forma din undervisning. Här läser du på en skola med härlig atmosfär och får kunskap för livet! På Falu Frigymnasium...


Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Falu Frigymnasium

Nybrogatan 20
791 72 Falun

 Visa telefonnummer
www.falufri.se

Recensioner

Snittbetyg: 5

Baseras på 4 recensioner.

Matilda
(5)
Min utbildning på Falu fri har gett mig massor av bra kunskaper, stora möjligheter till framtiden och vänner för livet. Efter mer än 5 terminer kan jag idag säga att jag inte skulle valt någon annan gymnasie skola före Falu fri i hela Dalarna! Tiden här kommer bjuda på världens bästa lärare, trygghet, riktigt bra skolmat och många fina minnen!
Elev från vo3
(5)
Har aldrig träffat mer engagerade lärare som bryr sig och klarar av att möta oss alla som de olika individer vi är. Vi har olika förutsättningar och det är okej, för med en såpass öppen dialog med lärarna dagligen så löser vi allt alltid på bästa möjliga vis.
Linnéa
(5)
Man ska kunna känna gemenskap och glädje i skolan. Man går till skolan med ett leende på läpparna. Hur många kan säga att de gör det? Lärarna, klasskamraterna, stämningen, undervisningen- allt är superbt.
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Vård- och omsorgsprogrammet, fyll i följande uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Falu Fri
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(5,0)
Baseras på 4 recensioner.