Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 183,9)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 147,5
(medelvärde: 183,9)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet

VO på Falufri

På VO får du en nära och personlig utbildning i gemenskap med andra. Tillsammans utvecklar vi kunskaper i både teori och i praktik. På Falufri är programmet certifierat som Vård- och omsorgscollege, vilket innebär att du får en kvalitetssäkrad utbildning. Du lär dig om hur människokroppen fungerar, hur den är uppbyggd och vilka behov den har. Här får du öva på riktigt och utmanas i olika scenarion. Du får en yrkesutbildning där det ingår 15 veckors arbetsplatsförlagt lärande, APL, inom olika områden av sjukvården. Vi studerar hälsa, ohälsa, funktionsnedsättningar och sjukdomar utifrån olika perspektiv i vårt samhälle och vår omvärld. Du utvecklas i gemenskap med andra, vilket ger dig den erfarenhet som behövs för att kunna ge god omvårdnad till andra människor. I vår närhet och omvärld har du din framtid!

Vård utan gränser

Som elev hos oss kommer du att få en global medvetenhet och ett medmänskligt engagemang. Under alla tre åren arbetar vi med temadagar där vi belyser olika aspekter av hälsa och välbefinnande i olika delar av världen. I årskurs 3 läser alla elever kursen Internationellt arbete där du fördjupar dina kunskaper om de medicinska åtgärder som krävs i utsatta delar av världen. 

Högskolebehörighet

Grundläggande högskolebehörighet ingår numera i programstrukturen på Vård - och omsorgsprogrammet för alla som önskar få behörighet att studera vidare efter gymnasiet!

Vad händer sen?

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig kompetens att arbeta inom en mängd olika områden. Det kan vara akutsjukvård, allmän hälso- och sjukvård, äldreomsorg, social omsorg och psykiatri. Utbildningen kan leda till fortsatta studier på yrkeshögskola, där du specialiserar dig inom exempelvis operationssjukvård eller barnsjukvård. Du kan också läsa vidare på högskola eller universitet till bland annat sjuksköterska, socionom, fysioterapeut eller polis.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Falun

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen för Dalarna och Gävleborg. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Sturegatan 30 791 51 Falun
Telefon: 023-77 70 30
Mejladress: antag@dalakf.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Falu Frigymnasium
Nybrogatan 20
791 72 Falun

Falufri - Falu Frigymnasium

Falu Frigymnasium är en personalägd skola med omtalad atmosfär. Här på Falufri möter du globala frågor i såväl klassrummet som på plats ute i världen. Som elev på skolan utmanas du på just din nivå, med stort stöd från lärare...

Läs mer om Falu Frigymnasium och visa alla program.

Recensioner

Snittbetyg: 4,4

Baseras på 5 recensioner
Skriv en recension
2/5
Not a karen
19 feb 2021
Det är iallafall en skola.

Om du planerar att gå vård och omsorg förvänta dig inte att bli prioriterad. Vårdlärarna är fantastiska dock ekonomiansvarig tycker att det är viktigare att andra utbildningar s...

Henrik Nordin, Biträdande rektor Falu Frigymnasium
02 mar 2021
Jag ser att du både har positiva och negativa saker som du tar upp i din recension. Det...
Visa hela
5/5
Matilda
24 feb 2016
Roligaste tiden i mitt liv!

Min utbildning på Falu fri har gett mig massor av bra kunskaper, stora möjligheter till framtiden och vänner för livet. Efter mer än 5 terminer kan jag idag säga att jag inte sk...

Visa hela
5/5
Elev från vo3
14 okt 2015
Vo på falufri

Har aldrig träffat mer engagerade lärare som bryr sig och klarar av att möta oss alla som de olika individer vi är. Vi har olika förutsättningar och det är okej, för med en såpa...

Visa hela
Sponsrad