Vård- och omsorgsprogrammet

Carl Wahren Gymnasium
Programinformation
Hallstavik, Uppsala län
Antal elever: cirka 10 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
Lärlingsutbildning
  • Antagningspoäng: 102,5
    (medelvärde: 166,9) * statistik från 2022
(Läs mer) Öppet hus
2023-02-09

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Carl Wahren Gymnasium

Vård- och omsorgsprogrammet har inga inriktningar, men programmet ger möjlighet till specialisering inom ramen för programfördjupningen.
Exempel på yrken: Undersköterska på akutmottagning eller vårdavdelning, undersköterska inom funktionsvariationsområdet, undersköterska inom äldreomsorgen t ex på SÄBO (särskilt boende) eller inom hemtjänsten.

Efter examen från programmet ska du ha sådana grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta inom hälso- och sjukvård och socialtjänst. Inom programmet kan du också välja kurser som ger grundläggande högskolebehörighet och särskild behörighet för att till exempel studera till sjuksköterska.

På Vård- och omsorgsprogrammet har du apl, det betyder arbetsplatsförlagt lärande. Det innebär att du är ute på en arbetsplats och lär dig praktiska moment i de kurser du läser i skolan.
När du går första året på Vård- och omsorgsprogrammet har du apl inom äldreomsorgen (SÄBO), eller hemtjänst, fyra veckor på höstterminen och fyra veckor på vårterminen.
I år två har du apl inom funktionsvariationsområdet t ex på en daglig verksamhet för personer med olika funktionsvariationer. I år två gör du som elev apl fem veckor på höstterminen och fem veckor på vårterminen
När du går tredje året gör du apl inom akutsjukvården t ex på någon av avdelningarna eller mottagningarna på Norrtälje sjukhus. I år tre gör du apl fem veckor på höstterminen oh fem veckor på vårterminen.

Exempel på samarbetspartners

  • TioHundra AB- SÄBO, hemtjänst, funktionsvariationsområdet, Norrtälje sjukhus.
  • Balderskolan och Balders hus- funktionsvariationsområdet.
  • Attendo AB- SÄBO och hemtjänst
  • Äldreliv AB- hemtjänst.
  • Väddö vård AB- hemtjänst.
Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Carl Wahren Gymnasium

Carl Wahren är en liten gymnasieskola med stora möjligheter. Litenheten i kombination med bred kompetens är en förutsättning för att kunna möta alla elevers behov, det ska vara nära till beslut om förutsättningar och behov ändras. Trygghet, inflytande, flexibilitet och...


Läs mer om Carl Wahren Gymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Carl Wahren Gymnasium

Kokarev 6
763 34 Hallstavik

 Visa telefonnummer
www.carlwahren.com


Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Carl Wahren Gymnasium, fyll i dina uppgifter:

Intresserad av
Jag vill byta till Carl Wahren Gymnasium
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev/gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information