Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Arlandagymnasiet
Programinformation
Stockholm
Antal elever: cirka 40 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 95,0
    (medelvärde: 161,3) * statistik från 2021

Om utbildningen

Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet

Studera Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet

För dig som vill arbeta med vård och omsorg på ett ålderdomshem, sjukhus, eller kanske som volontär utomlands är Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet ett bra alternativ. Du kommer att få en bred utbildning inom sjukvård och omsorg. Du kommer även att få lära dig de senaste teknikerna och upptäckterna inom medicin såväl som traditionella metoder och tillvägagångssätt inom vården.

Utbildningens innehåll

Som elev på vård- och omsorgsprogrammet kommer du att få läsa följande kurser:

  • Hälsopedagogik
  • Medicin
  • Etik och människans livsvillkor
  • Vård- och omsorgsarbete

Praktisera ute i arbetslivet under din APL

En viktig del i utbildningen är APL, arbetsplatsförlagt lärande. APL omfattar femton veckor av utbildningstiden inom programmet. Under din APL kommer du få prova på riktigt hur det är att jobba inom sjukvården och testa på många olika arbetsuppgifter. Självklart kommer du få en handledare som vägleder dig i ditt arbete på arbetsplatsen. Att få testa sina kunskaper på riktigt på en arbetsplats brukar vara väldigt uppskattad av våra elever. Dessutom kommer du få många spännande erfarenheter ifrån den bransch som du vill arbeta inom. Om du gör bra ifrån dig under din APL finns goda möjligheter till arbete direkt efter studenten.

Efter Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet på Arlandagymnasiet är ett yrkesförberedande program och du kommer därför att vara väl förberedd för att börja arbeta direkt efter studenten. Om du vill fördjupa dina kunskaper kan du studera vidare på yrkeshögskola. Om du vill få grundläggande behörighet till högskola kan du välja att läsa till några kurser i ditt individuella val.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Efter utbildningen på Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Omvårdnadsprogrammet (OP) ger dig en bra grund att stå på oavsett om du väljer att arbeta direkt efter skolan eller plugga vidare. Det råder stor brist på vårdpersonal för att ta hand om äldre och funktionshindrade. Efter utbildningen kan du söka jobb som t.ex. undersköterska, skötare inom psykiatrisk vård eller som personlig assistent. Väljer du att läsa vidare på högskolan kan du bland annat utbilda dig till sjuksköterska, arbetsterapeut, sjukgymnast, polis med flera yrken. Är du tveksam om din framtid så är kunskaper om människor och vård något du alltid har nytta av.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Certifiering

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege

Vård- och omsorgscollege certifierar samverkan mellan arbetsliv och utbildning i vård och omsorg. Efter avslutad utbildning får du som elev ett diplom som visar att du gått en certifierad utbildning. Diplomet är en merit när du söker arbete.

Läs mer om Vård- och omsorgscollege här!

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Arlandagymnasiet

Har du höga ambitioner och vill studera eller arbeta efter gymnasiet? På Arlandagymnasiet i Sigtuna finns duktiga och engagerade lärare som uppmuntrar dig att åstadkomma bättre resultat än du trodde var möjligt! Arlandagymnasiet ligger beläget i Kunskapens hus, som ligger...


Läs mer om Arlandagymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Arlandagymnasiet

Vikingavägen 2
195 85 Märsta

 Visa telefonnummer
www.sigtuna.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Arlandagymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information