Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Vård- och omsorgsprogrammet

Gullmarsgymnasiet
Programinformation
Lysekil
Antal elever: cirka 10 (.)
Vård- och omsorgsprogrammet
  • Antagningspoäng: 190,0
    (medelvärde: 209,0) * statistik från 2021
Vård- och omsorgsprogrammet

Om utbildningen

Läs vård- och omsorgsprogrammet på Gullmarsgymnasiet 

Är du intresserad av människor och tycker om att hjälpa andra? Vill du jobba inom vården och är intresserad av hur kroppen fungerar? På vård- och omsorgsprogrammet får du kunskaper om hur du bemöter och vårdar människor på ett yrkesmässigt sätt.

Vård- och omsorgsprogrammet passar dig som vill arbeta inom hälso- och sjukvård, psykiatri, äldreomsorg och med personer som har funktionsnedsättning. Du kan börja jobba direkt efter utbildningen eller fortsätta studera inom yrkeshögskolan. Du kan också välja att att studera vidare på högskolan till exempelvis sjuksköterska.

Det här lär du dig på programmet

På programmet läggs stor vikt vid hälsa och att identifiera ohälsa, funktionsnedsättning, medicin, pedagogik och psykologi. Du lär dig om människors olika behov och förstår vilken betydelse livsstilen har för hälsan. Andra viktiga delar i programmet är dokumentation inom vård och omsorg och arbetsmiljöfrågor - för att undvika arbetsskador och för att bygga upp en god hälsa.

På programmet lär du dig att utföra arbetsuppgifter som krävs i yrkeslivet. Till exempel hjälp med personlig vård, medicintekniska uppgifter, hushållsuppgifter och administrativa och sociala uppgifter.

Yrkesprogram

Vård- och omsorgsprogrammet är en yrkesutbildning, vilket innebär att du kan börja jobba direkt efter utbildningen.

Vård- och omsorgsprogrammet är ett lärlingsprogram där stora delar av utbildningen äger rum på en eller flera arbetsplatser och kallas Arbetsplatsförlagt lärande (APL). Det är ett viktigt inslag i utbildningen. APL ger dig erfarenheter och dessutom kontakter som du kan ha nytta av när du söker jobb. Redan i årskurs 1 är du ute på arbetsplats två dagar i veckan

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Antagningskansliet i Uddevalla. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Gymnasiekontoret 451 81 UDDEVALLA
Telefon: 0522-696000 
Mejladress: antagning@uddevalla.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

Gullmarsgymnasiet

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, ett lysande val för framtiden

Gullmarsgymnasiet i Lysekil, som är en del av Campus Väst, är en liten, lugn och engagerad gymnasieskola med internationella kontakter, goda studieresultat och bra kontakt med det lokala näringslivet. På Gullmarsgymnasiet får du som elev en bra relation med kompisar och lärare...


Läs mer om Gullmarsgymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Gullmarsgymnasiet

Rinkenäsgatan 2
453 30 Lysekil

 Visa telefonnummer
www.lysekil.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Vård- och omsorgsprogrammet från Gullmarsgymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Gullmarsgymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information