Vård- och omsorgsprogrammet

Vård- och omsorgsprogrammet

Rodengymnasiet, i Norrtälje
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 199,8)
Ladda ner poängplan
Undervisningsform
Klassrum
Nästa startdatum
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 127,5
(medelvärde: 199,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Två tjejer som arbetar med något i skolan

Vård och omsorg på Rodengymnasiet

Vill du bli ambulanssjukvårdare, barnmorska eller fysioterapeut? Eller vill du börja jobba direkt efter gymnasiet som personlig assistent eller som undersköterska på sjukhuset? Gillar du att arbeta med människor, att hjälpa dem och att se dem utvecklas, då är det här programmet för dig.

Utbildning för framtiden

Vård- och omsorgsprogrammet ger dig en bred utbildning för arbete i hälso- och sjukvården och socialtjänsten. Vi är framtiden! Det finns jobb!

Arbetsplatsförlagt lärande (APL)

Du lär både i skolan och på arbetsplatser, med minst 15 veckors arbetsförlagt lärande (APL) inom till exempel äldreomsorg och akutvård eller funktionsnedsättningsområdet.

Efter examen 

Efter gymnasiet kan du exempelvis arbeta som undersköterska på sjukhus eller vårdcentral samt inom äldreomsorg till exempel hemtjänst. Du kan också arbeta som personlig assistent eller omsorgsassistent inom funktionsnedsättningsområdet.

Studera vidare 

Programmet ger dig behörighet till fortsatta studier på yrkeshögskola och grundläggande behörighet till högskolan. Du har också möjlighet att få särskild behörighet för till exempel sjuksköterskeprogrammet eller fysioterapeututbildningen.

Exempel på yrken som utbildningen i förlängningen kan leda till är apotekstekniker, sjuksköterska, arbetsterapeut, dietist och socionom.

Är du intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Kommande starter

1 tillgängligt startdatum

Höst

  • Klassrum
  • Norrtälje

Behörighet

För behörighet till Vård- och omsorgsprogrammet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, engelska, matematik samt minst fem andra ämnen.

Gymnasieexamen

Vård- och omsorgsprogrammet leder till en yrkesexamen. För att få en högskoleförberedande gymnasiexamen behöver du få godkänt i engelska 6, svenska 2, svenska 3 alternativt svenska som andraspråk 2 och 3. Från och med hösten 2023 ingår grundläggande behörighet i alla yrkesprogram.

Ansökan

Ansök till Vård- och omsorgsprogrammet

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen i Norrtälje. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 812, 761 28 NORRTÄLJE
Telefon: 0176-715 63
Mejladress: gyantagningen@norrtalje.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Vård- och omsorgsprogrammet så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämapas.
Rodengymnasiet
Baldersgatan 14
761 28 Norrtälje

Roslagens största gymnasieskola – här är du i centrum!

Rodengymnasiet i Norrtälje är ett lugnt och tryggt gymnasium med en härlig stämning. Skolan har både ett gott rykte och ett brett utbud. Relationen lärare och elever är enkel då alla hälsar glatt på varandra i skolans korridorer. Rodengymnasiets speciella...

Läs mer om Rodengymnasiet och visa alla program.

Sponsrad