Visa gymnasium.se som: Mobil
  • = Riksintag
Visar 1-19 av 19 träffar
 

musik gymnasium stockholm

Närheten till den största musikscenen i Sverige

I Stockholm finns det flera olika gymnasieprogram för dig som är intresserad av musik. Oavsett om musiken är en hobby eller något som du vill jobba med i framtiden så finns det en utbildning för dig!

Stockholm är en kulturstad och musikscenen är väldigt levande i staden. Skolor har kontakt med olika delar av branschen vilket kan hjälpa dig att få in en fot i branschen redan under din gymnasietid. Stockholms kulturutbud är brett och inspirerande, både små och stora artister besöker staden.

Estetiska programmet, inriktning musik

Inriktningen musik är för dig som gillar att spela instrument, sjunga och producera musik. På utbildningen får du även lära dig musikhistoria och du får möjlighet att fördjupa dig inom den del av musiken som du tycker är intressant! Vissa skolor ha inträdesprov som du behöver klara för att komma in. Ifall en skola använder sig av inträdesprov sätt ditt provbetyg ihop med ditt meritvärde från 9:an.

Spetsutbildning musik

För dig som vill satsa på musiken är spetsutbildning ett bra val. Skolan har kontakt med musikhögskolor under din utbildning och du har möjlighet att läsa kurser på universitetsnivå bredvid dina gymnasiestudier. Spetsutbildningar är även riksrekryterande, vilket betyder att du kan söka utbildningen oavsett var i Sverige du bor.

musikutbildning stockholm

Särskild variant

Om du är intresserad av musik men även vill läsa ett teoretiskt program som naturvetenskapsprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet kan du läsa särskild variant. Den särskilda varianten finns bra på högskoleförberedande program. För att komma in krävs att du gör ett antagningsprov. Provet kan innehålla rytm- och gehörstest samt framförande av valfritt sång- eller musikstycke. Intervjuer kan också förekomma.

Källa: Skolverket

Favoriter
Reportage
”NTI är en modern, teknikinrikta...

Alexander Olsson läser Teknikprogrammet på NTI Gymnasiet. Här berättar han om varför han valde NTI, vad han vill jobba med i framtiden och ger tips på hur man kan tänka kring gymnasievalet.

Läs mer
På Tumba Gymnasium är det jätteb...

Andrina går Samhällsvetenskaps-programmet och Titti läser Ekonomiprogrammet på Tumba Gymnasium. De trivs båda jättebra på skolan och är nöjda med lärarna och undervisningen. I det här reportaget får du höra dem berätta om hur det är att vara elev på Tumba Gymnasium och varför de rekommenderar just dig att söka hit.

Läs mer
Isabella pluggar Beteendevetensk...

Isabella är 17 år och studerar på CyberGymnasiet i Malmö, hon pluggar andra året på Samhällsvetenskapsprogrammet med inriktning mot Beteendevetenskap. Hon berättar om hur det är att studera på CyberGymnasiet, hur det är att plugga Beteendevetenskap, hur hos ser på sin framtid, och varför hon valde just sin utbildning.

Läs mer
Marianna pluggar på Rytmus

Marianna Winther Nagata flyttade till Rytmus i Malmö från Färöarna. Nu ser hon fram emot livet efter studenten för att syssla med musik.

Läs mer
Maya Johnsson pluggar Natur på C...

Maya Johnsson är 17 år och studerar det andra året av Naturvetenskapsprogrammet på CyberGymnasiet i Göteborg.

Läs mer

Videoreportage
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information