Visar 1-20 av 23 träffar
Läs hur vi sorterar resultat
Vill du vet mer om hur vi sorterar resultat? Läs mer om hur vi rankar program i sökresultatet.
  • = Riksintag
Visar 1-20 av 23 träffar
1
2

musik gymnasium stockholm

Närheten till den största musikscenen i Sverige

I Stockholm finns det flera olika gymnasieprogram för dig som är intresserad av musik. Oavsett om musiken är en hobby eller något som du vill jobba med i framtiden så finns det en utbildning för dig!

Stockholm är en kulturstad och musikscenen är väldigt levande i staden. Skolor har kontakt med olika delar av branschen vilket kan hjälpa dig att få in en fot i branschen redan under din gymnasietid. Stockholms kulturutbud är brett och inspirerande, både små och stora artister besöker staden.

Estetiska programmet, inriktning musik

Inriktningen musik är för dig som gillar att spela instrument, sjunga och producera musik. På utbildningen får du även lära dig musikhistoria och du får möjlighet att fördjupa dig inom den del av musiken som du tycker är intressant! Vissa skolor ha inträdesprov som du behöver klara för att komma in. Ifall en skola använder sig av inträdesprov sätt ditt provbetyg ihop med ditt meritvärde från 9:an.

Spetsutbildning musik

För dig som vill satsa på musiken är spetsutbildning ett bra val. Skolan har kontakt med musikhögskolor under din utbildning och du har möjlighet att läsa kurser på universitetsnivå bredvid dina gymnasiestudier. Spetsutbildningar är även riksrekryterande, vilket betyder att du kan söka utbildningen oavsett var i Sverige du bor.

musikutbildning stockholm

Särskild variant

Om du är intresserad av musik men även vill läsa ett teoretiskt program som naturvetenskapsprogrammet eller samhällsvetenskapsprogrammet kan du läsa särskild variant. Den särskilda varianten finns bra på högskoleförberedande program. För att komma in krävs att du gör ett antagningsprov. Provet kan innehålla rytm- och gehörstest samt framförande av valfritt sång- eller musikstycke. Intervjuer kan också förekomma.

Källa: Skolverket

Jämför dina favoriter
Reportage
Kreativa Ebba läser Bild & formg...
S:t Eriks gymnasium

Ebba Liwendahl läser Estetiska programmet med inriktning Bild & formgivning. Hon trivs bra på programmet som låter en testa på många former av kreativa uttryckssätt!

Läs mer
"Alla får chansen att vara sig s...
Fryshusets Gymnasium

Emma Graufelds går inriktningen Dans på Fryshusets Gymnasiums Estetiska program. 

- Jag kände att en kunde komma dit som sig själv, och passa in genom att sticka ut, vilket jag inte upplevt någon annanstans, säger Emma.

I det här reportaget får du även läsa vad Vincent, som läser entreprenörskap, och Astrid, som pluggar natur, har att säga om Fryshusets Gymnasium.

Läs mer
Hannah studerar sång på Rytmus S...
Rytmus Stockholm

Hannah Florén är 17 år och läser inriktningen Vokalmusiker/Vocal group på Rytmus Stockholm. Hon valde grenen vocal för att hon ville utveckla sig inom sång och lära sig flera sångtekniker.

Läs mer
Daniel och Salman - Filmmakare r...
S:t Eriks gymnasium

För Daniel och Salman älskar film. För dem är film deras största intresse och deras framtida karriär. De går nämligen tredje året på S:t Eriks Estetiska program, med inriktningen Film & Regi.

Läs mer
Hur är det att läsa Animation på...
S:t Eriks gymnasium

Polina Pimenova och Thelma Paulsson är 17 år gamla och läser Estetiska programmet, Estetik & media med profilen Animation på S:t Eriks gymnasium. I det här reportaget berättar de mer om programmet och skolan!

Läs mer
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information