Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetisk spetsutbildning, Musik

Lilla Akademiens Musikgymnasium
Programinformation
Stockholm
Estetiska programmet
Lilla Akademiens Musikgymnasium

Om utbildningen

Spetsutbildning i Musik på Lilla Akademiens Musikgymnasium

Att gå spetsutbildning hos Lilla akademiens musikgymnasium innebär att du blir en del av deras samarbete med bland annat Kungliga Musikhögskolan i Stockholm, Sibeliusakademin i Helsingfors och Royal Academy of Music i London.

Gymnasieutbildningen förser varje elev med unika förutsättningar för att bli en mångsidig musiker med världen som arbetsfält. I snitt blir cirka 75 procent av våra avgångselever antagna till högre musikutbildning i Sverige eller utomlands. 

Den klassiska musiken utgör grunden på Lilla Akademien. Utifrån den arbetar eleverna med musik ur olika perspektiv, inom olika stilar och genrer, för att främja elevernas konstnärliga och musikaliska utveckling. De ser dig och dina möjligheter. Musiken bidrar till ett positivt och berikande förhållningssätt människor emellan.

Utbildningen ger eleverna möjlighet till fördjupning inom klassisk musik, folkmusik eller jazz, under ledning av erfarna lärare som också är aktiva musiker. Det är även möjligt för våra elever att röra sig mellan de olika fördjupningarna eller arbeta med repertoar från andra stilar och genrer.

Musikundervisning

Instrument- och sångundervisningen är en mycket central del av varje elevs gymnasieutbildning. Alla elever har ett huvudinstrument och många väljer även ett biinstrument. Du får 80 minuter individuell undervisning på huvudinstrumentet/huvudämnet och 40 minuter individuell undervisning på biinstrumentet, varje vecka under alla tre åren. Vi har cirka 70 mycket erfarna instrumentlärare knutna till Lilla Akademien och de är även verksamma som professionella musiker.

Väljer du att plugga på Lilla akademiens musikgymnasium får du bland annat: 

  • Orkester, ensemble, kammarmusik och kör
  • Musik i klassrummet
  • Gästlärare och masterclass

Naturvetenskaplig fördjupning och valbara kurser

På gymnasiet kan du välja mellan ett stort utbud av valbara kurser, inom bland annat naturvetenskapliga ämnen och moderna språk. Det estetiska programmet ger dig grundläggande behörighet till svenska högskolor. Genom att lägga till valbara kurser når flera av våra elever en bredare behörighet och meritpoäng. Det är möjligt att läsa kurser på utökat program och nå full naturvetenskaplig behörighet.. Programmet kan även utformas så att det innehåller ännu fler estetiskt inriktade kurser eller samhällsvetenskapliga kurser. Handelshögskolan, KTH, Karolinska Institutet, Oxford och Cambridge är några av de högskolor som våra elever har gått vidare till, förutom musikhögskolorna. Inför varje läsår finns det tillfälle att gå igenom och skräddarsy sin individuella studieplan, tillsammans med mentor, SYV och rektor. 

Skräddarsy din utbildning

Lilla akademiens spetsutbildning i musik ger stora möjligheter till en individuellt utformad studiegång. Dels ser elevers utbildning olika ut beroende på huvudinstrument och vilka ensembler och orkestrar en elev deltar i. Dels kan programmet utformas så att det innehåller många naturvetenskapligt inriktade kurser, alternativt ännu fler estetiskt inriktade kurser, moderna språk, engelska eller samhällsvetenskapliga kurser. Vi gör det mesta möjligt och många av våra elever läser utökat program. Inför varje läsår finns det tillfälle att gå igenom och skräddarsy sin individuella studieplan, tillsammans med mentor, SYV och rektor. 

Boende

Om du saknar boende i Stor-Stockholm kan skolan hjälpa till att hitta inackorderingsrum. Lilla akademien har kontakt med flera familjer som hyr ut rum till våra elever. Du har rätt till inackorderingstillägg från CSN om din resväg är mer än två timmar mellan hem och skola.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetisk spetsutbildning, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Storstockholm. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 4404, 102 68 Stockholm
Telefon: 08-58 00 80 00
Mejladress: gymnasieantagningen@storsthlm.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetisk spetsutbildning, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Lilla Akademiens Musikgymnasium

Lilla Akademiens Musikgymnasium i Stockholm - För dig som älskar musik

Lilla Akademiens Musikgymnasium hittar du centralt i Stockholm, ett stenkast från Odenplan. Skolan erbjuder en spetsutbildning i musik som passar dig som älskar musik och vill utveckla din talang. På Lilla Akademien står musiken i fokus och kunskap, kreativitet och...


Läs mer om Lilla Akademiens Musikgymnasium och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Lilla Akademiens Musikgymnasium

Norrtullsgatan 14
11345 Stockholm

 Visa telefonnummer
www.lillaakademien.se

Recensioner

Det finns inga recensioner än.

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetisk spetsutbildning, Musik från Lilla Akademiens Musikgymnasium, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Lilla Akademien
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå en prova-på dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information