Gör vår undersökning om gymnasievalet för chansen att vinna 1 000 kr på Filmstaden! ✨📽️

Estetiska programmet

Estetiska programmet, Musik

Birger Sjöberggymnasiet, i Vänersborg
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 270,8)
Ladda ner poängplan
Antal elever
Antal elever: cirka 40 (.)
Antagningspoäng (2023)
Antagningspoäng: 177,5
(medelvärde: 270,8)
Ladda ner poängplan
Få mer information om programmet 👍

Om utbildningen

Estetiska programmet, Musik

Estetiska programmet med inriktning Musik

Älskar du musik? Tycker du om att spela instrument eller sjunga? Estetiska programmet med inriktning musik är för dig som brinner för musik, vill uttrycka din kreativitet och dessutom få en bra samhällsvetenskaplig grund inför framtiden.

Estetiska programmet med inriktning musik är en högskoleförberedande utbildning där vi varvar teoretiska studier med musikaliskt arbete. Instrumentalundervisningen är individuellt anpassad och vi möter dig på den nivå du befinner dig, oavsett om du är nybörjare på ditt instrument eller har spelat i flera år. Här får du möjlighet att utveckla dig som musiker, träna din sceniska beredskap genom att möta olika slags publik i skiftande musikaliska sammanhang. Dessutom får du träna och utveckla din kreativitet, samarbetsförmåga och presentationsteknik. En stor del av studierna sker i projektform. Många av våra kurser leder fram till konserter, turnéer, studioinspelningar eller musikteaterprojekt.

Här finns alla instrument, undervisning i fina lokaler med modern utrustning. Våra lärare har lång musikalisk och pedagogisk erfarenhet och brinner för din utveckling. Här får du utvecklas inom musiken, drivas av kreativiteten samtidigt som du bygger en bred grund inför fortsatta studier.

På Birger Sjöberggymnasiet kan du läsa estiska programmet på två olika sätt. Vi erbjuder Estetiska programmet med inriktning Musik samt en riksrekryterande spetsutbildning -MUV, läs mer om det programmet här.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Arbete efter genomförd utbildning

Många som har läst Estetiska programmet arbetar efter vidare studier som musikproducent, musiker, webbdesigner, musikalartist, ljudläggare, ljudtekniker, låtskrivare, musiklärare, konstnär, dansare, formgivare, dansare, danspedagog, musikartist, art director, fotograf eller designer. Eftersom att programmet är högskoleförberedande, kan du dock bli precis vad du vill efteråt.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Antagning Fyrbodal. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
Mejladress: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Gör en intresseanmälan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

reCAPTCHA logo Den här hemsidan är skyddad av reCAPTCHA och Googles Integritetspolicy och Användarvillkor tillämpas.
Birger Sjöberggymnasiet
Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

Välkommen till Birger Sjöberggymnasiet!

Vid Birger Sjöberggymnasiet arbetar ca 180 lärare och gemensam personal för att ge ca 1 033 elever en bra gymnasieutbildning. Vi arbetar i olika programarbetslag och verkar för ett flexibelt arbetssätt för elever och personal. Vi tror att du som väljer...

Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Sponsrad