Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Birger Sjöberggymnasiet
Programinformation
Vänersborg
Antal elever: 21
Estetiska programmet

Om utbildningen

Estetiska-programmet-musik-Birger-SjöberggymnasietEstetiska programmet med inriktning Musik

Det här är gymnasieutbildningen för dig som gillar att spela, sjunga och skapa musik, är kreativ och konstnärlig. På Estetiska programmet med inriktning Musik får du möjlighet att utveckla det du älskar mest samtidigt som du skaffar dig bred högskolebehörighet. Genom att gå inriktning Musik på Estetiska programmet får du chansen att utveckla dina konstnärliga och musikaliska sidor.

Bli musiker och artist samt bli högskoleförberedd

Estetiska programmet med musikinriktning ger dig en bred musikalisk grund som gör dig väl förberedd för fortsatta studier inom musik, musikal och musikproduktion. Utöver musikkunskap, får du också kunskaper i bland annat svenska, engelska, historia och samhällskunskap, som ger dig en bred högskolebehörighet. Under utbildningen utvecklas du som musiker och artist både på och utanför scenen. Dessutom utvecklas din sceniska beredskap och du får träning i att möta olika typer av publik. I utbildningen ingår också att du får lära dig det som krävs för att starta och driva företag. Du tränar och utvecklar också din kreativitet, presentationsteknik och samarbetsförmåga. Allt detta är kunskaper som är användbara för dig både i yrkeslivet och i privatlivet.

Så jobbar du på utbildningen

På utbildningen varvas teoretiska studier med praktiskt arbete och du får undervisning av lärare som har bred erfarenhet från branschen. Du jobbar i fräscha lokaler och i en professionell inspelningsmiljö. Som musikestet arbetar du mycket i projektform och många av de kurser du läser leder fram till konserter, turnéer, musikteaterprojekt eller studioinspelningar. I framtiden kommer du också få arbeta på projekt tillsammans med Magnus Åbergsgymnasiet.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Birger Sjöberggymnasiet söker du till programmet via Antagning Fyrbodal. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Få ansökningskoden Postadress: Antagning Fyrbodal Fyrbodals kommunalförbund Box 305 451 18 Uddevalla
Telefon: 0522 - 44 08 20
E-post: antagning@fyrbodal.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Birger Sjöberggymnasiet

Birger-Sjöberggymnasiet-Vänersborg

Birger Sjöberggymnasiet i Vänersborg

På Birger Sjöberggymnasiet får du den stora skolans möjligheter samtidigt som du får den lilla skolans trygghet. Här kan du nämligen välja mellan de flesta nationella program, plus några utbildningar och inriktningar som är unika för skolan. Skolan har fina...


Läs mer om Birger Sjöberggymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Birger Sjöberggymnasiet

Idrottsgatan 3
462 36 Vänersborg

 Visa telefonnummer
www.kunskapsforbundet.se

Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att beställa information om Estetiska programmet, Musik, fyll i följande uppgifter:

Recensioner

Det finns inga recensioner än.