Visa gymnasium.se som: Mobil

Hur tänker du kring gymnasievalet? Svara på vår korta undersökning och ha chans att vinna ett presentkort från SF Anytime värt 295 kr! ➡️ Gör undersökningen här!

Estetiska programmet, Musik

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: cirka 200 (.)
Estetiska programmet
  • Antagningspoäng: 137,5
    (medelvärde: 262,9) * statistik från 2021

Film

Om utbildningen

Estetiska programmet-Musik på Hvitfeldtska gymnasiet

Musik på Hvitfeldtska - en mångårig tradition

Med vårt estetiska program får du det bästa av två världar: en studieförberedande utbildning med högskolebehörighet som samtidigt utvecklar dig musikaliskt. Det öppnar upp många valmöjligheter för framtiden.

Här börjar din framtid som artist

Skapar spårvagnsgnisslet en strof i ditt huvud, blir regndroppet från en stupränna toner till en ny låt och har du koll på de flesta konserter som är på gång land och rike runt? Då har du kommit rätt! Hvitfeldtskas musikprogram är en av de främsta musikutbildningarna på gymnasienivå i Sverige och det enda i Göteborg som ger dig möjlighet att välja en spetsutbildning i musik. Här samarbetar vi med Högskolan för Scen och Musik vid Göteborgs universitet för att förbereda dig för vidare studier på olika musikhögskolor.

Musik i kubik

Vi tycker att musik är så roligt att vi inte kan låta bli att skapa den i alla möjliga och ibland omöjliga former. Varje vecka spelar till exempel 30 rock- och popband med olika inriktning, 10 improvisationsgrupper, symfoniorkester, kammarorkester, blåsorkester, storband, 4 körer, renässansensemble, sångensembler, romansensembler, stråkkvartetter och andra kammarensembler, folkmusikgrupp, brass-, cello-, flöjt-, gitarr-, saxofon- och slagverksensembler, alla med lärarledning på skolan. Hos oss får du tre år där du kan prova dig fram för att utveckla din talang och upptäcka nya musikformer.

Laleh och José Gonzalez har läst på Hvitfeldtska

Många av stjärnorna i dagens musiksverige har tidigare studerat vid Hvitfeldtska, exempelvis Nils Berg i The Stoner, David Bukovinszky, solocellist vid Göteborgsoperan, Laleh, singer-songwriter, Magnus Carlsson sångare f d Barbados och José Gonzalez, gitarrist och sångare.

Utbildningar på Hvitfeldtska

Du kan välja mellan att gå

  • Musiker med inriktning pop/rock eller klassiskt
  • Producent/Låtskrivare eller
  • Musik med samhällsbehörighet

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Du söker programmet via antagningskansliet Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Om du bor i en kommun som antagningskansliet inte har hand om söker du istället via din hemkommun.

Kontaktuppgifter
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
Mejladress: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet – Formar framtiden sedan 1647

Hvitfeldtska gymnasiet är en kunskapsinriktad och internationell skola med spets och bredd som erbjuder högklassig gymnasieutbildning i ett internationellt perspektiv. Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 4

Baseras på 4 recensioner.

Mösstjuven
Jag går just sista året av Musikprogrammet på Hvitfeldtska. Jag är hur nöjd som helst. Det jag gillar väldigt mycket är att det är väldigt blandade klasser, allt från musiknördar till andra som bara spelar för att det är roligt. Jag kom in med ganska lite kunskap men har utvecklats enormt inom mitt huvudinstrument. Rekomenderar verkligen skolan ...
Visa hela
Arg
Värsta bamban i hela sverige, måste alltid ha kort och ibland så glömmer man och dom skiteri man får gå hungrig. Har väntat på mitt kort i 1 helt år utan att få och visste inte om besökskort så fick gå hungrig med korta raster.
Hvitfeldtska gymnasiet Kommentar:
Hej, det var tråkigt att du uppfattar vår Skolrestaurang på det sättet. Vi har ett kortsystem för att underlätta för våra elever och det har visat sig mest rättvist. De elever som skall äta hos oss få tillgång till vår skolrestaurang på så sätt. Väldigt tråkigt att du fått vänta på ditt kort så länge. Vi har en policy att om du inte fått kortet ...
Visa hela
e
har än så länge bara gått två månader på skolan men jag är så sjukt nöjd med det estetiska programmet. supertrevliga och kompetenta lärare, hyfsade lokaler och framförallt jättebra stämning i klassen. rekommenderar starkt denna skola.
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(4,0)
Baseras på 4 recensioner.
Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information