Visa gymnasium.se som: Mobil

Estetiska programmet, Musik

Hvitfeldtska gymnasiet
Programinformation
Göteborg
Antal elever: 61 (år 1)

Film

Lär känna Hvitfeldtska gymnasiet i Göteborg, skolan som hjälper dig att uppnå dina akademiska ambitioner. 

Om utbildningen

Estetiska programmet-Musik på Hvitfeldtska gymnasiet

Musik på Hvitfeldtska - en mångårig tradition

Vill du utveckla din kreativitet och musikalitet under gymnasietiden? På Hvitfledtska gymnasiets Estetiska programmet, inriktning musik får du både grundläggande högskolebehörighet och en gedigen musikutbildning. Här får du träna på instrumentalspel och/eller sång, i alla genrer.

Nära till konserthuset och operan i Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiets musikutbildning har funnits sedan 1971 då Musiklinjen startade som en av de första i Sverige. Skolan har alltid haft fina musikaliska traditioner, mycket tack vare det centrala läget med närhet till Konserthuset, Operan och Musikhögskolan.

Tidigare studerade man endast klassisk musik vid Hvitfeldtska. Idag kan du träna på de flesta musikinstrument och i de flesta genrer: klassisk musik, folkmusik, rock, pop och jazz. Musikprogrammet vid Hvitfeldtska gymnasiet har ett 30-tal legitimerade lärare varav alla är verksamma professionella musiker, kompositörer eller producenter vid sidan av undervisningen.

Laleh och José Gonzalez har läst på Hvitfeldtska

Många av stjärnorna i dagens musiksverige har tidigare studerat vid Hvitfeldtska, exempelvis Nils Berg i The Stoner, David Bukovinszky, solocellist vid Göteborgsoperan, Laleh, singer-songwriter, Magnus Carlsson sångare f d Barbados och José Gonzalez, gitarrist och sångare.

Är du intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik, vänligen fyll i en intresseanmälan nedan.

Behörighet

För behörighet till Estetiska programmet behöver du ha godkända betyg från grundskolan i svenska/svenska som andraspråk, matematik, engelska samt minst nio andra ämnen.

Gymnasieexamen

Estetiska programmet leder till en högskoleförberedande gymnasieexamen.

Ansökan

Ansök till Estetiska programmet, Musik

Som boende i samma kommun som Hvitfeldtska gymnasiet söker du till programmet via Gymnasieantagningen Göteborgsregionen. Bor du i en annan kommun gör du ansökan via antagningskansliet i din hemkommun.
Postadress: Box 507340222 Göteborg
Telefon: 031-335 51 30
E-post: gymnasieantagningen@goteborgsregionen.se

Kontakta skolan

Fyll i dina uppgifter om du är intresserad och vill veta mer om Estetiska programmet, Musik så kommer skolan att kontakta dig.

Hvitfeldtska gymnasiet

Hvitfeldtska gymnasiet Göteborg

Hvitfeldtska gymnasiet – Tradition och förnyelse –sedan 1647!

Hvitfeldtska gymnasiet är Göteborgs största och äldsta gymnasieskola. Här satsar man särskilt på profileringar inom naturvetenskap, matematik, handel, ekonomi, språk och musik. På Hvitfeldtska ger International Baccalaureate, IB, med sitt diplomprogram tillsammans med en fransk och tysk sektion skolan en...


Läs mer om Hvitfeldtska gymnasiet och visa alla program.

Kontaktuppgifter

Hvitfeldtska gymnasiet

Rektorsgatan 2
411 33 Göteborg

 Visa telefonnummer
www.goteborg.se

Recensioner

Snittbetyg: 3,7

Baseras på 3 recensioner.

Arg
(1)
Värsta bamban i hela sverige, måste alltid ha kort och ibland så glömmer man och dom skiteri man får gå hungrig. Har väntat på mitt kort i 1 helt år utan att få och visste inte om besökskort så fick gå hungrig med korta raster.
Hvitfeldtska gymnasiet Kommentar:
Hej, det var tråkigt att du uppfattar vår Skolrestaurang på det sättet. Vi har ett kortsystem för att underlätta för våra elever och det har visat sig mest rättvist. De elever som skall äta hos oss få tillgång till vår skolrestaurang på så sätt. Väldigt tråkigt att du fått vänta på ditt kort så länge. Vi har en policy att om du inte fått kortet ...
Visa hela
e
(5)
har än så länge bara gått två månader på skolan men jag är så sjukt nöjd med det estetiska programmet. supertrevliga och kompetenta lärare, hyfsade lokaler och framförallt jättebra stämning i klassen. rekommenderar starkt denna skola.
Challe
(5)
Valde att läsa musik på Hvitfeldtska och det visade sig vara det bästa jag gjort nånsin! Fantastiska musiklärare! Mycket att göra, många konserter och ganska tufft periodvis, men mina bästa år ever!!!
Så funkar det

Hitta en gymnasieskola du är intresserad av


Gör en intresseanmälan


Skolan kontaktar dig med mer information

Ta kontakt med skolan

För att få mer information om Estetiska programmet, Musik från Hvitfeldtska gymnasiet, fyll i dina uppgifter:

Vad vill du veta mer om?
Jag vill byta till Hvitfeldtska gymnasiet
Påminn mig om öppet hus
Jag vill skugga en elev / gå på prova-på-dag
Jag har en fråga
Recensioner
Utbildningsrecensioner
(3,7)
Baseras på 3 recensioner.